Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

Det sidste stykke tid har jeg haft en ret uforklarlig lyst til fisk. Hele tiden! (og nej, jeg er altså ikke gravid ;D) Men jeg tror jo på at spise det, man har lyst til – i hvert fald sådan inden for rimelighedens grænser, ikke, så i sidste uge blev det til endnu en ret med fisk. Jeg havde faktisk fået lagt min madplan ret ideelt, fordi mandag, da det var skønt vejr, fik vi sommeragtig mad, og tirsdag, hvor det jo regnede on-and-off og blæste, lavede jeg dette. Det var selvfølgelig mere held end forstand, men stadig dejligt 😀 Jeg synes der skal ret meget til, før at fiskeretter bliver decideret tunge – måske derfor jeg har meget lyst til dem her nu hvor det er sommer(ish), men denne er nu alligevel i den tungere ende. Jeg skelede til Lines opskrift på laks med grønkål, og endte med et ganske fint resultat – også efter til trods for alle mine ændringer 😉

Du kan bruge den type kål, du har lyst til. Jeg havde savoykål hjemme, hvilket også var det, der motiverede menuvalget i første omgang, men både grønkål i vintersæson og spidskål eller spinat om sommeren vil også være fint. Hvis du bruger spinat, behøver du desuden nok heller ikke svitse og simre på komfuret først – til gengæld er der så jo lidt færre fibre i og dermed også lidt mindre mæthed i min optik. Fisken kan ligeledes være lige den type, du har/kan finde/foretrækker – det er faktisk derfor, jeg stort set aldrig skriver en specifik fisketype på mine fiskeopskrifter – lige med undtagelse af dem med laks, naturligvis – da fisk altså er rimelige gensidigt udskiftelige. Du kan bruge hvid fisk efter eget valg, fx kuller, rødspætte, torsk eller noget fjerde – eller du kan bruge laks eller ørred eller andet. Kort sagt: Brug hvad du vil!

Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

No ratings yet
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

 • 500 g fisk
 • 1 lille savoykål
 • lidt smør
 • 4 dl piskefløde
 • 2 spsk balsamico
 • 2 spsk soja
 • 1 spsk dijonsennep
 • 2 spsk tomatpure
 • sødning svarende til ca. 1 tsk sukker jeg brugte flydende stevia
 • salt og peber
 • 2-4 spsk sesamfrø

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 225º varmluft.
 • Snit savoykålen fint og svits den i lidt smeltet smør på en varm pande. Lad det falde lidt sammen og tilsæt så fløde, balsamico, soja, sennep, tomatpure, sødning, salt og peber, og lad sovsen simre i et par minutter.
 • Læg kålen i et ovnfast fad – hold fløden tilbage. Fordel fiskefileterne ovenpå og hæld så flødesaucen over. Drys med sesamfrø, og bag retten i ca. 20-25 minutter.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Efterår, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (2)

 1. Spændende især sovsen – vi får altid for lidt fisk især fordi tøsebarnet primært er til skaldyr- så når hun flytter hjemmefra regner jeg med at det er en af de ting der skal på bordet mere. Nu spiser jeg bare lidt fisk til frokost.
  Udover C H O K O L A D E 🙂 så har jeg sommetider sære cravings som røget laks, torskelevertran!!!, smør, grapefrugt og asparges… jeg tænker ikke så meget over det men lytter til kroppen- den ved nok grundlæggende hvad jeg har brug for.

  1. Skaldyr er altså også fantastisk! Men ærgerligt, at fisken så ikke kan være så dominerende – i det mindste kan du netop spise det til frokost så 😀
   Åh ja, chokolade – det craver jeg også ofte, men det betragter jeg faktisk ikke som noget særligt sært 😉 Torskelevertran er til gengæld ret sært at crave, synes jeg! 😀 Jeg tror dog generelt også på, at når man craver ting (af den sunde kaliber), er det kun godt at følge det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering