Blomkålsfalafel med tahin- og yoghurtdip

blomkaalsfalafel-2

Jeg kan dælme godt forstå, hvis blomkålsskeptikerne af og til har det lidt stramt med LCHF! Det er jo alle steder det stads, haha! Personligt kan jeg heldigvis godt lide blomkål, hvilket altså gør det en del nemmere, fordi selv om mange af de erstatninger, man kan lave med blomkål, faktisk ikke smager af blomkål, er det nemmere at turde prøve sådan noget, når man godt kan lide smagen i første omgang. Det er som om at risikoen i så fald er lidt mere overkommeligt. Hvis det nu – modsat hvad alle de der madbloggere påstår – sådan set smager af blomkål, er måltidet jo ikke spildt. Så jeg forstår jer godt, hvis I ikke tror mig, når jeg om lidt siger, at I sagtens kan lave disse falafler, selv om I ikke kan lide blomkål. Jeg forstår det – men jeg synes, det er synd.

Men ja, blomkål er virkeligt allestedsnærværende i LCHF. Nogle gange er det sværeste for mig, når jeg laver madplan, at lave en plan der er varieret nok og ikke bare indeholder blomkål i forskellige afskygninger hver dag. Det kan man nemlig nemt komme til: ris den ene dag, mos den anden og pizza den tredje fx. Og så kunne man lige køre en omgang falafler den fjerde. I denne uge blev de her falafler altså (vist nok) min eneste blomkålsforekomst, og det var, hvis jeg selv skal sige, en særdeles velvalgt udnyttelse af den kære kål. 

I øvrigt, selv jeg er skeptisk nogle gange, når jeg prøver nye opskrifter:
“Det smager overhovedet ikke af blomkål, men helt igennem bare af almindelige falafler. Selv om der ikke er kikærter i.”
“Yeah right!”

Altså bevares, jeg er åben for at prøve ret mange ting. Jeg er positiv type. På mit job joker vi med, at jeg er optimist-realist. Jeg plejer gerne at sige, at jeg prøver det meste én gang – to hvis jeg kan lide det, og en tredje bare lige for at være sikker. Men nogle gange prøver jeg alligevel mest noget for at modbevise, at det virkeligt er så godt. Det fik jeg dog “desværre” ikke lov til i denne omgang. Fordi de her falafler, ikke, de smager altså virkeligt rigtigt. Og jeg fik falafler fra min lokale falafelpusher for kun halvanden uge siden, så det er ikke en af de der “nånå, hun kan nok bare ikke huske det rigtige”-tilfælde.

Jeg har vist nævnt før, at jeg forsøger at holde én dag om ugen vegetarisk. I går stod menuen altså på disse blomkålsfalafler med godt med salat (her iceberg, agurk, tomat og persille) og en virkeligt, virkeligt lækker dressing, som fik lov at gøre det ud for fedtdelen af måltidet. Der var fuld smæk på grøntsagerne, og det var fantastisk, det smagte überlækkert, og jeg blev helt og aldeles mæt.

Og nå ja, de smager altså ikke af blomkål. Jeg lover det! 😀

blomkaalsfalafel-1

Blomkålsfalafel

No ratings yet
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 mellem blomkål
  • 100 g mandler
  • 2 æg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk tahin
  • 1 håndfuld frisk persille finthakket
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk fiberHUSK eller kokosfibermel for et – måske – sprødere resultat
  • kokosolie uden smag og/eller olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Hak mandler og blomkål til fint smulder på foodprocessoren.
  • Hæld over i en stor skål og bland med de resterende ingredienser. Du kan også gøre det direkte i foodprocessoren, men så bliver din masse nok lidt finere i det. Hold dig til skålen, hvis du gerne vil bibeholde noget af strukturen.
  • Form massen til 8 lige store, runde og flade falafler.
  • Opvarm en pande med fedtstof på. Steg falaflerne her ad flere omgange med mellemhøj varme, til de bliver gyldne i ca. 4 minutter på hver side.
 

Tahin- og yoghurtdip

No ratings yet
Antal: 4 personer
Opskrift efter Domesticate Me
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl kogende vand
  • 4 spsk tahin
  • 6 spsk citronsaft svarer ca. til saften af 1 stor citron
  • 2 fed hvidløg pressede
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  • Rør tahin ud i det kogte vand, til du har en jævn masse.
  • Tilsæt så citronsaft, presset hvidløg og græsk yoghurt og bland godt.
  • Pisk til sidst olivenolien ind i dressingen og smag til med salt.
 
blomkaalsfalafel-3

Kategorier: 2015-marts, Favoritter, Frokost, Gæstemad, Internationale retter, LCHF opskrifter, Vegetarisk

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering