Blomkålssalat med radiser og ærter

blomkaalssalat-2

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog helt sikkert til at skulle have nye kartofler mindst et par gange i løbet af den kommende sommer – jeg elsker dem så højt, at mit liv umiddelbart ikke vil være værd at leve, hvis jeg skulle undvære dem helt 😉

Ikke desto mindre har jeg nu lavet en erstatning for førnævnte yndlingskartoffelsalat, som fint kan gå i stedet for udgaven med kartofler – og så gemmer jeg i stedet mine kartoffelrationer til at spise nykogte med koldt smør, skal vi ikke aftale det? 😀 Faktisk tænker jeg dog slet ikke så meget over, at kartoflerne mangler i denne salat – og det er altså noget af en udtalelse, når den kommer fra mig. Men måske en af årsagerne til, at jeg er så vild med den specifikke kartoffelsalat, som denne salat er baseret på, netop er – altså udover den gode smag naturligvis – at jeg er ret stor fan af skjulte grøntsager. Og her er blomkål – endnu en gang – genial, fordi den faktisk ret fint går ind og kamuflerer sig lidt a la kartofler. De har naturligvis ikke den der ret lækre blødhed, som kartofler har – med mindre man skamkoger den selvfølgelig – men smagen er ret neutral (så længe man kan lide blomkål, forstås), så i mit hoved tænkte jeg stadig ‘kartoffelsalat’. Og selv hvis du ikke har det helt på samme måde med blomkål, synes jeg alligevel, du skal prøve den. Når musikken spiller – helst i høj solskin, med et par lækre ostepølser ved siden af – er der nok ikke nogen, der klager 😀

blomkaalssalat-3

Blomkålssalat med radiser og ærter

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

 • 1,5-2 blomkål ca. 800-1000 g
 • 2 dl grønne ærter fra frost eller friske
 • 2 bundter radiser

Dressing

 • 2 dl creme fraiche helst 38% men 18 kan også gå
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 lille løg fintrevet
 • salt og peber
 • 1 bundt purløg finthakket

Sådan gør du

 • Fjern stok og blade fra blomkål og del dem i små buketter. Damp eller blancher i letsaltet vand i 3-5 minutter. Tilsæt ærterne, hvis du bruger frosne, det sidste minut. Dræn og afkøl i et dørslag. Skyl evt. med koldt vand, hvis du ikke har tid til at lade det stå.
 • Rens og skær ender af radiserne. Halver dem og skær i tynde skiver.
 • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til. Hold evt. lidt af løget tilbage og tilsæt lidt ad gangen, så den rå løgsmag ikke bliver for overvældende.
 • Vend grøntsagerne med dressingen og lad evt. salaten stå i en halv times tid inden den serveres.
 
blomkaalssalat-1

Kategorier: 2013-favoritter, Favoritter, Gæstemad, Grill, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Sommer, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (14)

 1. Endnu et hit er blevet afprøvet, som også skabte lykke. Den var super lækker også selv om jeg ikke er den stor blomkåls spiser.

  1. Sikke dejligt at høre, Mette! Blomkålen er faktisk netop overraskende diskret heri, synes jeg – især i betragtning af at den udgør langt størstedelen af salaten 🙂
   Mange tak for din kommentar! 😀

 2. Kære Xenia
  Tak – tusind tusind tak!!

  Dette er da en hævet fantastisk opskrift.

  Lavede den i går til årets første grillmenu. Og hold da op hvor var den god!
  Hele familien var vilde med den – eneste minus var at der ikke blev noget tilbage som jeg kunne få til frokost i dag 😉

  Helt sikkert en opskrift vi vil bruge igen og igen.

  1. Hej Maj-Brit
   Nej, hvor er en skøn kommentar at få – så dejligt at høre, at I kunne lide det 😀
   Det er også en af mine favoritter – og den er netop supergod til frokost dagen efter, kan jeg godt afsløre. Så du må jo nok hellere lave dobbelt portion næste gang, haha 😉
   Mange tak for din kommentar!

   1. Har nu prøver med dobbelt portion – det virkedecheller ikke…. Familien spiste rup og stup (de droppede bare de nye kartofler!)!!!

    Så næste gang tror jeg, at jeg køber 5-6 blomkål, så jeg kan sikre min frokost 😉

    1. Hold da op! Sikke nogle blomkålsguffere du har dig i dén familie, haha! Men supersejt da – held og lykke med at sikre dig nogle rester – måske du bare skal gemme dem i køkkenet, hæhæ ;D

 3. Jeg lavede den i dag. Brugte skyr i stedet for fraiche – det var det eneste jeg havde og gad ikke handle. Jeg brugte også akurk i stedet for ærter, det gav den en dejlig friskhed. Og dresseingen fik en skefuld sennep. Den blev rigtig lækker.

  Vi fik salaten til en kylling der havde været i grillen, en grøn salat og ovnbagte kartofler. Meget lækkert, og virkelig god måde at få spist flere grøntsager.

  Tror snart jeg skal prøve din vegatar chili con carne, også i denne varme 😉

  1. Det lyder skønt, Line! Og god idé med agurk, det tror jeg også, jeg vil prøve næste gang selv!
   Jeg synes også selv, at det er ideelt grill/sommertilbehør. Og en perfekt måde at få grøntsager på, fordi det – for mig i hvert fald – næsten ikke føles sundt ;D
   Held og lykke med chilien – håber den også bliver et hit! Hvis du altså kan holde ud at lave den i heden 😉

   1. Af en eller anden grund går det fint med supper, gryderetter og stærkt mad herhjemme, også i sommervarmen. Også kaffe 🙂

 4. Den ser god ud, den må prøves, har du mon prøvet med græsk yoghurt 2% i stedet for creme fraiche?

  1. Jeg har ikke prøvet med det, men jeg tør alligevel godt sige, at du sagtens kan bruge det – måske bliver smagen bare en anelse mere syrlig, men det gør jo heller ikke nødvendigvist noget 🙂

 5. Hvor er ostepølserne købt henne? De ligner dem jeg søger fra Metro, som desværre er lukket.
  Salaten skal jeg helt sikkert prøve selv om jeg ikke er vild med radiser eller ærter 🙂

  1. Jeg mener faktisk netop, at dem på billederne her er fra Metro – det er jo et stykke tid siden disse billeder blev taget. Ærgerligt at de er lukket, det vidste jeg faktisk ikke.
   Jeg håber, at salaten falder i din smag, og at du finder nogle nye yndlings-ostepølser 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering