Cheesecake-brownie med hindbær

Denne kage var nok det største hit ved kagebordet i søndagss – og med rette, for det er virkelig en lækker kage! Blandingen af lækker, klæg, chokoladeagtig brownie nederst, cremet og vanilleagtig ostekage i midten og friskt og frugtagtigt hindbærflødeskum er virkelig genial!

Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakery’s kagebog. Jeg har ikke lavet nogle ændringer i forhold til originalopskriften, og den virker bare – det er vel i virkeligheden det der kendetegner en rigtig god kage- eller kogebog, er det ikke? Altså at opskrifterne er så gennemprøvede og testede at de virker selv ved første gang. Det var i hvert fald helt sikkert ikke sidste gang, jeg lavede denne kage, eller noget fra den kagebog.

Jeg skar stykkerne forholdsvis småt, da de jo indgik i et kagebord sammen med en masse andet også, men man kan sagtens lave dem større, hvis det er det eneste, man serverer. Jeg brugte optøede hindbær fra frost i hindbærflødeskummet og pyntede med friske hindbær. Portionen rækker til en bradepande på ca. 25×30 cm eller deromkring – det svarer til en af dem man kan købe med låg rundt omkring.

Cheesecake-brownie med hindbær

3.11 fra 19 stemmer
Antal: 24 stykker

Udskriv

Ingredienser

Brownie

 • 200 g mørk chokolade
 • 200 g smør
 • 250 g flormelis
 • 3 æg
 • 100 g hvedemel

Cheesecakefyld

 • 400 g flødeost
 • 150 g flormelis
 • 1/2 tsk vanijleessens
 • 2 æg

Hindbærflødeskum

 • 3 dl piskefløde
 • 100 g flormelis
 • 150 g hindbær optøede, fra frost
 • friske hindbær til pynt

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 150º varmluft.
 • Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Pisk smør og flormelis sammen, til det er godt blandet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt igennem. Sigt melet og rør det i, lidt ad gangen. Pisk ved høj hastighed til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt.
 • Beklæd bradepanden med bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen.
 • Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen, til det er jævnt. Tilsæt under piskning et æg ad gangen. Pisk til massen er let og cremet og smør den oven på brownien. Glat overfladen og bag kagen i ca. 35-40 minutter, eller til den er fast og let gylden i kanten, men stadig bleg i midten. Lad kagen afkøle helt, dæk den til og sæt på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.
 • Pisk fløde, flormelis og hindbær sammen i en røremaskine eller med en elpisker, til det er fast, men ikke helt stift. Vend brownien ud på et skærebræt eller fad, vend den rigtige side opad og smør hindbærflødeskummet ovenpå. Pynt med de friske hindbær, og skær kagen ud i firkanter.
 

Kategorier: Dessert, Favoritter, Gæstemad, Kage

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (51)

  1. Ja, bærrene ovenpå er friske – man kan også sagtens bruge friske i selve flødeskummet, men det er jeg alligevel for nærig til 🙂

 1. Hold da op, det er da godt nok noget af en kage – meget smukke farver 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  1. Ja, det var nemlig rigtig fint – jeg er faktisk en af de typer, som sjældent “mangler” noget frisk i forbindelse med meget chokolade’de kager, men det var nu alligevel lækkert her 😉

   Og jeg hopper da lige forbi din blog og lurer 🙂

  1. Den er også allerede blevet min kagebibel – det er nok en af de eneste koge- eller bagebøger, hvor jeg faktisk kunne forestille mig at bage – og spise – alt deri. Og det siger ikke så lidt 😉

  1. Ja, den kage har helt sikkert udseendet med sig – du bør i hvert fald unde dig selv at prøve den 😉

 2. Jeg skal lavet den til tøsemiddag på lørdag.. Skal nok lige aflægge rapport omkring modtagelsen. Men den ser virkelig indbydende ud!

  1. God fornøjelse! Nu ved jeg jo ikke hvor mange I bliver, men du kan jo overveje at lave halv portion. Umiddelbart virker det måske ellers som en lidt stor portion, hvis I kun bliver en håndfuld – det er nemlig en af de lidt tungere kager, til trods for den lækre friske frugthed 🙂

   1. Jeg lavede netop kun halv portion, det passede lige til 7 kagesultne tøser. Og den blev VIRKELIG godt modtaget.. Så har lige givet linket videre til hele flokken. Men det er dælme også en lækker kage, som også er nem at lave 🙂 Mums! 

    1. Perfekt! Det er jo trods alt også sjældent man har brug for at bage til mere end en håndfuld, så det er fint at vide at den fungerer lige så godt i halv portion 😀

 3. Jeg har tænkt mig at bage denne skønne kage og tage med på arbejde i morgen. Kan jeg lave hindbærcremen og morgenen og fordele på kagen når den først skal serveres om eftermiddagen? Eller tror du ikke det bliver godt?

  1. Hov, jeg fik aldrig svaret 🙁 Jeg ville have spurgt min mor, hvordan kagen var dagen efter, men det fik jeg ikke gjort. Jeg håber dog at kagen blev skøn alligevel ;)Rediger
   Svar

 4. Ihh, den ser lækker ud.

  Ledte efter en dejlig kage, jeg kan lave til mine gæster imorgen.
  SÅ nu har jeg fundet den!!

  Vi skal først have den imorgen aften, men vil det være iorden at lave bunden i dag allerede??
  Eller vile det være bedre, hvis jeg først lavede den imorgen formiddag??

  Det passer mig bedst, at lave den idag…men den skal jo gerne være så god som mulige 😉

  1. Du kan sagtens lave bunden dagen før. Da jeg lavede den, bagte jeg både brownie- og cheesecake-delen dagen før og så lavede og pyntede jeg bare med skummet på selve dagen 🙂

  1. Jeg har set flere steder, hvor de putter husblas i skummen for at få den til at se pænere ud og bedre holde formen. Jeg kan dog bedre lide det ‘naturel’ – og jeg har ikke noget imod at det er lidt mere flydende af den grund 🙂

 5. Du skriver man skal piske smør og sukker samme, der står intet i opskriften hvor meget sukker der er tale om??

  1. No worries 🙂 Men jeg retter det da bare lige i opskriften, så der ikke er andre der også bliver forvirrede 😉

 6. Den kage ser så lækker ud. Tror du man kan lave den med brombær eller jordbær i stedet, og hvad mon er bedst? Jeg kan simpelthen ikke opdrive friske hindbær for tiden..

  1. Mange tak, Karsten. Ja du kan sagtens bruge andre bær, tænker jeg. Umiddelbart ville jeg vælge brombær, da jeg tror jordbær bliver for vandede. Held og lykke med det 🙂

 7. Jeg har spist den “originale” kage da jeg var i London sidste år. Men jeg synes den i længden blev kvalmende, den var meget høj og bred. Men din version ser derimod lækker ud 😀

  1. Det er måske også en smagssag – den kan godt blive lidt voldsom, så man skal ikke have meget store stykker, men jeg synes personligt at kombinationen af den søde brownie, den syrlige cheesecake og den luftige skum er ret genial 😀

  1. Ja i denne opskrift her brugte jeg almindelig flormelis, men det var før jeg startede på LCHF, hvorfor opskriften heller er tagget med den kategori 🙂 Du burde dog sagtens kunne bruge en sukkererstatning, fx sukrinmelis, sukrin+ som du selv maler fint eller noget andet, så bliver den i hvert fald sukkerfri (dog stadig ikke LCHF, hvis det er det, du ønsker, da der jo er mel i 🙂 )

 8. Er det meningen at kagen skal være meget blød i det ? Da jeg havde givet den 40 min var den stadig helt flydende indeni. Gav den en hel del længere tid men syntes at den blev ved med at være meget “ubagt” inden i. Er det meningen at den skal være det ?

  De brownie jeg har smagt har nemlig vøret stort set gennembagt men meget kompakt i det, så det vat den konsistens jeg gik efter, men for at den blev sådan var “ostelahet” helt gyldent.

  Måske jeg bare skal vente og se når den bliver kold eller hvordan skal den være i konsistens ?

  1. Ja, du skal helt sikkert vente, til den bliver kold! Den skal faktisk føles en anelse ubagt, når du tager den – altså ikke så den blævrer ligefrem, men den skal kun lige have sat sig. Så kommer resten, når den køler af og bliver kold 🙂
   Prøv at se, hvordan den bliver her i denne omgang. Hvis du så foretrækker den mere bagt næste gang, kan du jo bare gøre det så 😀

 9. Hej Xenia

  Min blanding af flødeost, æg, flormelis og vanilleekstrakt blev meget tynd, ja den var flydende. Kan man piske det for meget? Jeg var meget omhyggelig med at veje tingene af.

  Hilsen Charlotte

  1. Mja, man kan måske godt komme til at piske det lige i overkanten, selv om det dog ikke er noget, jeg selv er så påpasselig med. Hvordan var konsistensen efter bagning, stivnede den ikke fint nok alligevel?

     1. Jeg har smagt kagen hos en veninde. Uhm, den var god.
      Jeg tænker på at lave den til dessert nytårsaften. Har du forslag til, hvad man kan servere sammen med kagen, så det ligesom bliver en dessert tallerken?

     2. Altså et oplagt bud ville jo være en kugle vaniljeis og nogle friske hindbær on the side. Eller måske en hindbærcoulis?

 10. Hej Xenia

  Tror du, at man ville kunne lave denne lækre kage i en springform? Hvis man nu bare laver halvdelen af portionen?

  /Christina 🙂

 11. Det er altså K-A-G-E-N af alle kager???????????? har lavet den 2 gange, og alle er simpelten blown away af den???? En sand lækkerbisken, og meget nem at tilberede også????????

  1. Nej jeg bruger en af de særlige man kan købe mange steder, hvor der følger låg med. Vil skyde på at de er ca. 20×30 cm 🙂

 12. Årh ???????? virkelig lækker kage. Har tænkt mig at bage den torsdag. Jeg har en bradepande på 36,5 x 24,5. Vil den kunne bruges?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering