Cheesecake med jordbærtopping

Cheesecake med jordbærtopping

Denne kage er lavet efter Newyorkerbyhearts Manhattan cheesecake. Jeg havde aldrig forsøgt mig med cheesecake før – eller ostelagkage (den danske version med husblas) for den sags skyld. Men det blev en rigtigt lækker og cremet – omend lidt tung – kage. Det er en af de slags desserter, som man skal planlægge i lidt god tid, eftersom størstedelen af arbejdet laves dagen før – eller i hvert fald som det første om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen. Heldigvis havde jeg jo netop planlagt min påskefrokost light i god tid – hvilket nok mest af alt skyldes, at man jo alligevel køber ind i god tid her i helligdagene 😀

Jeg var lidt i tvivl om, hvor længe mascarponefyldet rent faktisk skulle have. Men det blev fint, som jeg gjorde det. Creme fraiche-fyldet skal bare lige varmes igennem i de 10 minutter, så det tykner lidt. Så stivner det fint i køleskabet natten over. Jeg brugte desuden optøede jordbær fra frost – og så valgte jeg at mase dem godt ud, da jeg ikke er så god til bærklumper (der har været varmet) 😉

Cheesecake med jordbærtopping

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

Bund

 • 200 g digestive kiks
 • 75 g mandler
 • 75 g hvid chokolade
 • 100 g smør

Fyld

 • 400 g mascarpone
 • 4,5 dl creme fraiche 38 %
 • 125 g sukker
 • 2 æg
 • 1 vaniljestang

Jordbærtopping

 • 250 g jordbær optøede fra frost + 1/4 dl saft herfra
 • 75 g sukker
 • 1 spsk citronsaft
 • 2 spsk majsstivelse + 1 spsk jordbærsaft

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 190º alm. ovn.
 • Smørret smeltes. Hak chokoladen i en foodprocessor. Tag op. Hak kiksene groft i foodprocessoren og tilsæt herefter mandlerne og kør med, til kiksene er fint knust. Rør sammen med smørret – sørg for at det bliver godt blandet. Fordel kiksemassen i en smurt/penslet springform – tryk den godt sammen.
 • Blend mascarponen sammen med 2 æg, 75 g sukker og kornene fra den halve stang vanille til en jævn masse. Hæld over kiksebunden og bag i ovnen i ca. 25 minutter til mascarponemassen er stivnet og føles fast ved let tryk.
 • Rør creme fraichen sammen med 50 g sukker og kornene af den anden halvdel af vanillestangen. Hæld dette ud over kagen, og sæt den i ovnen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle lidt, inden den dækkes til med et låg/en tallerken/film el. lign. og sættes i køleskabet 6-8 timer eller natten over.
 • Jordbærrene opvarmes sammen med 1/4 dl jordbærsaft i en gryde. Når det koger, tilsættes sukker og citronsaft og det simrer i 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i jordbærsaft og rør ud i jordbærrene. Kog 1-2 minutter, til det tykner. Lad jordbærrene være hele, eller gør som jeg, og mas dem med et piskeris. De kan også blendes. Fordel jordbærsaucen over den kolde cheesecake og sæt i køleskabet igen i mindst 2 timer.
 
Cheesecake med jordbærtopping

Kategorier: Dessert, Favoritter, Kage, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (10)

 1. Sysler: Tak skal du have – og det var den skam også! 🙂

  cphfoodie, jeg skal vist personligt prøve at holde lidt igen. Jeg synes altid, det ender med, at jeg ikke laver andet end at lave mad og bage, når jeg har fri, hæhæ 🙂

  Det er da helt okay, Birthe 🙂 Jeg tænkte bare, at hvis du nu nåede at se det, kunne jeg jo lige så godt spørge for at være på den sikre side 😀

 2. Argh, det er tarveligt det der – det er en af de bedste kager, jeg nogensinde har prøvet! Kan anbefale blåbærudgaven – om ikke så for at have en undskyldning for at lave den igen 😉

 3. Den er flot. Jeg skal prøve ostekager snart. Selvom jeg gjorde det engang, og den smagte af ost, og jeg kunne slet ikke lide det. Smager den der af ost? 🙂

 4. Piskeriset, ja den er godt nok god! Hey, det var da en god idé med det blåbær – netop især for at "måtte" lave den igen 😀

  Stine, jeg har også længe været sådan lidt "imod" ostekager, netop fordi jeg troede de smagte af ost. Men det gør denne overhovedet ikke – den smager bare sådan fyldig og meget cremet og vanilleagtig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering