Chokolademousse med kokos

chokomousse-2

Det kommer nok ikke synderligt bag på nogen herinde, at jeg er ret glad for chokolade. Det kommer nok heller ikke som nogen voldsom overraskelse, at kokos har en temmeligt stor stjerne i min bog. Ergo giver det jo sig selv, at denne dessert er noget af det bedste, jeg har smagt længe. Ideen var ret så perfekt, og udførelsen indfriede – og oversteg – alle mine forventninger. Jeg elsker, når det sker! Moussens konsistens var faktisk nærmest perfekt. Ikke for tyndtflydende og grænsende til det vamle, men samtidig heller ikke for stiv i det. Ren mousse-perfektion! Og smagen er intens chokolade, der alligevel er velafbalanceret med den milde kokos. Hverken for meget eller for lidt, bare helt herligt.

Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg ikke har lavet chokolademousse selv før, men det har jeg faktisk ikke. Hverken i denne kokosudgave eller i den klassiske version – altså hvis man ser bort fra Gateau Marcel-versionen og den tofarvede. Og det gør jeg i denne kontekst. Chokolademousse er jo faktisk en af de der desserter, der er ret ideelle set med LCHF-briller på. Chokolade med en god høj kakaoprocent, æg og fløde eller kokosmælk – og så selvfølgelig godt med vanilje, fordi vanilje er enhjørninger og regnbuer og alt andet, der er rart og godt!

Hvis nu man var den frankofile type (som jeg jo faktisk er), kunne man være fristet til at kalde moussen her for “mousse au chocolat et coco”. Mest fordi det lyder så forbandet fint og fantastisk. Jeg gør dog mit bedste på at begrænse pompøsiteten så meget som muligt herinde, så jeg tror bare, vi holder os til den gode danske “chokolademousse – med kokos”. Uanset hvad I vælger at kalde den, vil jeg dog kun på det varmeste anbefale jer, at I prøver den og laver den. Det tager vitterligt nærmest ingen tid, og smagen er næsten så englene synger. Hvad mere vil I ha’?!

P.s. Den seje bloggertype havde nok sørget for at fjerne kondensvand fra glassene – eller helt undgået det i første omgang. Meeeen jeg satser på, at I kender mig godt nok til alligevel ikke at forvente den slags 😉

Edit 26/4-14: Nye billeder 🙂

chokomousse-1

Chokolademousse med kokos

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
2 portioner (kan nemt ganges op)
Udskriv

Ingredienser

 • 2 dl Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria
 • 2 æggeblommer
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1-2 spsk sukrin+ mængde afhænger af kakaoprocenten på chokoladen og din søde tand
 • 1 nip salt
 • 50 g mørk chokolade jeg bruger 85%

Til servering

 • kokosflager
 • hakket mørk chokolade

Sådan gør du

 • Bring kokosmælk, æggeblommer, sukrin+, vaniljepulver og salt i kog i en kasserolle. Lad simre under omrøring i ca. 5-10 minutter, til massen er lækker og cremet.
 • Hak chokoladen eller knæk i mindre stykker og fordel i en skål. Hæld den varme kokosmælk-blanding over, lad stå et øjeblik, og pisk så sammen til en jævn masse.
 • Fordel i to serveringsglas og sæt på køl i min. et par timer, så moussen kan sætte sig.
 • Pynt fx med ristede kokosflager og hakket chokolade ved servering.

Noter

Jeg kan ikke garantere, at resultatet bliver lige så godt og cremet, hvis du bruger en anden kokosmælk end den fra Santa Maria.
 
chokomousse-3
chokomousse-4

Kategorier: 2014-favoritter, 2014-marts, Dessert, Favoritter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (16)

 1. Hehe sjovt at det selvfølgelig er en chokolademousse, for jeg bruger næsten præcis samme opskrift som frosting på sunde cupcakes, men har aldrig rigtig tænkt over at det jo er chokolademousse 😉 Hvordan laver man i øvrigt den der print opskrift ting du har fået?
  – Charlotte

  1. Ja, det er skægt, hvordan man nogle gange helt overser andre brugsmuligheder, fordi man bare er så vant til at bruge det på én bestemt måde! 😀
   Opskrifts-“boksen” er et wordpress-plugin 🙂

 2. Endnu et pletskud fra dig – ka da godt være, at dine fotos hverken er photoshoppede eller på anden måde topstylede, men de er ærlige og inspirerende, og ligner jo bare det, som de allerfleste af os ender op med, når man følger en af dine fremragende opskrifter = GOD MAD!
  Tak skal du ha’! 🙂

 3. Holy crap, det ser lækkert ud! Jeg havde også chokocravings igår, så jeg lavede chokoladefudge. Tror, jeg skal ud og have et stykke nu. Dine billeder fik min sult i omdrejninger.

  1. Selv om det er tarveligt at hidkalde andres lækkersult, tager jeg det nu alligevel som et kvalitetsstempel 😉 Heldigt at du i det mindste havde noget fudge til at stille cravingen 😀

 4. Hej Xenia,
  Nu bliver jeg snart nødt til at tage en pause fra din blog – ej, spøg til side. Det ser bare alt for lækkert ud. Chokolade og kokos er bare en lækker kombi, som på dag et(i går) i chokoladepausen allerede fik mig til at tænke på muligheden for dessert i weekenden… hmm…
  Det ser i øvrigt godt ud med den der ramme dine opskrifter er kommet i.
  KH
  – frk. sveske

  1. Haha, undskyld. Men du har da ret, det er ærligt talt også næsten for meget af de gode med to dessertagtige opskrifter i træk! 😀
   Og mange tak – jeg er faktisk også svært begejstret for den selv!
   ~Xenia

 5. Merci bien, j´ai faim maintenent 😉 Opskrift gemt – den glæder jeg mig til at prøve. Må komme på weekendens program 🙂

 6. jeg må sige du har ret, når du siger den varmt kan anbefales. Lavede den i dag og Den var helt fantastisk. Og så nem at lave. Tak

 7. Så fik jeg endelig afprøver din chokolade mousse med kokos. Uhm – fantastisk! Mht kokosmælken må jeg indrømme, at jeg ikke helt har fanget manges fascination af den fra Sankta Maria, men selvfølgelig: smag og behag. Selv er jeg super høj over at have opdaget Coops økologiske kokosmælk på dåse. Den er FÆNOMENAL! Tyk, fed og flødeskumscremet hele vejen igennem! Lavede moussen med den og ja… MUMS! Kokosemælken er i øvrigt på tilbud i fakta i denne uge. Blot et tip 😉

  1. Dejligt at den faldt i god jord! Santa Marias er god, synes jeg personligt, fordi den er så cremet, som den er, men uden tilsætningsstoffer eller stivelse eller lignende, som andre kan have. Herudover er den på karton i stedet for dåse. Men Coops øko lyder god, den må jeg lige kigge på ved lejlighed – tak for tippet! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering