Cremet kyllinge- og broccolifad

cremet_kyllinge_broccolifad-1

I dag får I et hurtigt indlæg om en hurtig ret på en doven søndag efter fødselsdagsfejring i går. På en doven søndag, hvor jeg spiser kage til morgenmad med (næsten) god samvittighed, eftersom jeg fik lavet to lækre fødselsdagkager med (næsten) ingen sukker og helt uden kornprodukter. Dem hører I dog naturligvis mere om senere.

Nu koncentrerer vi os bare om denne ret. Den opstod en dag, Fakta for en gangs skyld ikke havde det, jeg skulle bruge (jeg er sarkastisk. Fakta har virkeligt sjældent alt det, jeg skal bruge, desværre 😉 ). Jeg kan ikke engang huske, hvad jeg oprindeligt havde planlagt at lave, men den plan måtte jo revurderes på stedet. Det er ellers ikke noget, jeg normalt er særligt skarp til, det dér med at finde på retter når man først står i butikkerne. Men det var ikke desto mindre det, jeg blev nødt til. Og resultatet blev faktisk helt udemærket. Ja, faktisk blev det så lækkert, at jeg helt sikkert laver det igen, næste gang jeg ikke liiige ved hvad jeg gider. For kylling, broccoli og cremethed kan jeg altid få ned! 😀

cremet_kyllinge_broccolifad-2

Cremet kyllinge- og broccolifad

3.83 fra 29 stemmer
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

 • 250-300 g kyllingeinderfilet
 • 1 broccoli
 • 1 æg
 • 2 dl piskefløde
 • 1 dl creme fraiche
 • 1 tsk herbamare urtebouillon eller anden bouillon
 • 1-2 tsk sambal oelek
 • smør eller kokosolie til stegning
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
 • Skær broccolien i mindre stykker – husk også at bruge stokken. Damp i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have rigeligt bid.
 • Steg kyllingen på en pande i smør eller kokosolie, til den er gylden på begge sider. Det skal ikke gennemsteges helt, da de også skal i ovnen. Krydr med salt og peber.
 • Pisk æg, fløde, creme fraiche, smuldret bouillon, sambal oelek og salt sammen.
 • Dræn broccolien og læg det i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå og hæld flødemassen øverst.
 • Gratiner i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til det er fint gyldent på toppen og massen er stivnet i kanterne.
 
cremet_kyllinge_broccolifad-3

Kategorier: 2013-favoritter, Efterår, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (39)

  1. Hov, det var vist lige en smutter – der skulle selvfølgelig stå steg i smør 😀 Det er fluks rettet – godt fanget 😉

  1. Haha! Jeg bestræber mig lidt på en balance mellem mad og kage jo 😉 Men kagerne kommer snart 😀

 1. Det ser super lækkert ud, og kræver ikke for mange ingredienser. Det kan jeg lide 😉 Vil prøve og lave det i aften, tak for opskriften 🙂

 2. Jeg kan slet ikke understrege nok, hvor god den her ret egentlig er! Det smagte SÅ godt, og jeg var både tilfreds, mæt og glad bagefter. Det er en keeper. Uden tvivl! Og den kommer nok også på min blog med en fin reference til dig en af de kommende dage. Nam! 😀

  http://lykkeglimt.wordpress.com/

  1. Åh tak, hvor er det dejligt, at du kan lide det! Jeg har også selv lavet det igen efterfølgende, så det er også bestemt en vinder i min bog 😀
   (p.s. beklager det sene svar, men du var lige røget i spamfilteret af en eller anden grund 😉 )

 3. Åh har lige lavet denne fantastiske ret til aftensmad.. og alle var begejstrede. tusind tak, it’s a keeper 🙂

 4. Boullionen skal ikke blandes op med kogende vand først, vel? Og kan man evt. bruge en af Knorrs boullion terninger? Eller er det bedst med pulver? 🙂
  /Christina

  1. Nej, jeg smuldrer det bare så fint, som jeg kan, og rører du ud i creme fraiche-blandingen 🙂 Du kan bruge lige den slags bouillon, du foretrækker – min personlige favorit er Herbamares, men der gør man jo bare, som man vil 🙂
   ~Xenia

   1. Tusinde tak 😀 .. Jeg synes lige det var lidt svært at finde ud af 😉 .. Jeg skal nu til at smage retten – det dufter godt!
    /Christina

 5. NØJ hvor smager den her ret altså bare vildt godt! Jeg har dog tilpasset den lidt til den livsstil jeg har, men tusind tak for grundopskriften som allerede har været på middagsbordet 2 gange indenfor den sidste uge 😀
  Må jeg dele min version af din ret på min blog – hvis jeg samtidig “pinger” tilbage til din blog?

  Tak for dejlig inspiration 🙂

  1. Dejligt at du kan lide det! Og ja, selvfølgelig, du skal være mere end velkommen til at dele din version med link tilbage 🙂

 6. Det ser virkelig lækkert ud!
  To spørgsmål:
  1. Har du prøvet at lave den med broccoli fra frost? (hvis man nu er den dovne type, der ikke har overskud/tid til at dampe det først)
  2. Ved du hvor mange gram et broccolihoved sådan ca. vejer?
  Tak for mange inspirerende opskrifter! 🙂

  1. Frossen broccoli kan godt du – jeg ville overhælde med lidt kogende vand først og dryppe det af, så det ikke bliver for vandet 🙂 1 broccoli svarer cirka til 4-500 g, afhængigt af om det er øko eller ikke osv.
   Dejligt at du kan bruge bloggen! 😀

 7. Pingback: 3 gode til hverdag
 8. Hej har tænkt på at lave din ret, den ser lækker ud men har et spørgsmål hvad er sambal oelek??

 9. Hej Xenia!
  Det ser vildt lækkert ud, og er da helt sikkert en ret der skal prøves i den kommende uge! 🙂
  Fik i andet til, ris eller pasta. Overvejede selv frisk pasta. Eller er det ikke nødvendigt til retten? 🙂
  – Simone

  1. Jeg plejer ikke at servere med noget tilbehør, retten er fyldig nok i sig selv for mig. Men hvis I gerne vil have lidt ekstra, er pasta et rigtigt fint bud 🙂

  1. Beklager det sene svar, men håber du i mellemtiden fandt svaret i en af de tidligere kommentarer. Sambal oelek er en slags chilipasta, du kan google det for at se bøtten – det fås i de fleste supermarkeder.

 10. Har lavet denne ret i går aftes og det bliver bestemt en camping ret vi vil vende tilbage til, da den er let og hurtig at lave

  1. Jeg har aldrig selv prøvet det. Jeg mistænker umiddelbart, at den vil blive meget mindre cremet – blandingen af creme fraiche, fløde og æg tykner på en måde, som jeg ikke helt kan forestille mig, at kun æg og kokosmælk vil. Men giv det et skud – måske får du en tyndere og mere flydende “sauce”, men det er måske også lækkert nok 🙂

 11. Jeg havde ingen sambal oelek, så jeg lavede din ret med 1,5 spiseske peanutbutter i stedet.
  Pyntet med rødløg og hakkede nødder var det helt fantastisk! 🙂
  Tak for mad!

 12. Jeg har lavet retten et par gange. Og smager rigtig godt, men ser ofte at der er vand i bunden af fadet når vi ska spise det. Ved du hva det ka skyldes. Måske fra broccoli? Damper dem dog som der står

  1. Jeg synes, at det vand der evt. måtte være til overs fra broccolien, plejer at sætte sig bedre, hvis man lige lader retten stå 5-10 minutter efter den er kommet ud af ovnen, inden man spiser. Det gør jeg også altid med andre lignende retter som fx tærter eller lasagne – og altså også denne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering