Fat bombs = lækre kokoschokolader

kokoschokolader

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt

Jeg skal ærligt indrømme, at de såkaldte “fat bombs”, som ellers er så populære i LCHF-kredse, længe har virket ret afskrækkende på mig. Alene navnet indbyder i min bog i hvert fald ikke til lækkerier. Man kan sige meget om fedts gode og gavnlige egenskaber i kosten og på kroppen, men en mundfuld fedt virker stadig ikke som noget, jeg har lyst til at indtage. Måske jeg er sart, det udelukker jeg absolut ikke 😉 Men hvorom alting er (i øvrigt et udtryk, man bruger alt for sjældent, hvis I spørger mig!), forsøger jeg jo hele tiden at få mit fedtindhold godt deropad, samtidig med at kulhydratniveauet holdes nede – hvilket faktisk ikke er så nemt, som man måske skulle tro. Jeg har jo af og til brugt den gode æggekakao, som bestemt stadig kan anbefales. Men i disse tropetilstande vi har kørende lige nu, kunne jeg simpelthen ikke kapere tanken om at drikke noget varmt. Hvordan kaffedrikkere får flere kopper af det stads ned hver dag er mig en evig gåde! Ergo besluttede jeg mig for alligevel at give en omgang fat bombs et skud. Æggekakaoen viste sig jo fx at være et stort hit til trods for mine ængstelser, så måske det ville vise sig at være det samme med fat bombs.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke skære alle fat bombs over én kam her, men dem jeg endte med at lave er fandens, forbandet og farligt lækre! Det er jo sådan set bare små chokolader med lækker kokos. Og I, der har fulgt med her et stykke tid, ved at begge ting er meget afholdt hos og af mig! Disse kokoschokolader har jeg i dag spist som mellemmåltid, da jeg kom hjem fra job, og de slog derfor maaange fluer med ét smæk. Mellemmåltid? Tjek. Cravings stillet? Tjek. Chokoladelyst afværget? (ja, den skal have et punkt for sig) Tjek. Forhøjet fedtprocent? Tjek. Forhøjet livkvalitet? Tjek. Høhø 😀

Jeg benyttede mig af opskriften her og valgte at bruge en blanding af alm. smør og kokossmør. Førstnævnte fordi det er det billigste gode fedtstof, man kan få – og så er smagen af god smør jo absolut heller ikke at kimse ad. Desuden synes jeg at den salte smørsmag gør sig rigtigt godt i en sød haps som her. Kokossmørret brugte jeg dels fordi jeg havde det stående i forvejen og ikke havde fundet noget andet at bruge det til, og dels fordi kokos jo altid er en vinder. Man kan sikkert også godt bruge kokosolie i stedet, hvilket jeg helt bestemt vil prøve næste gang. For sådan en bliver der helt sikkert – selv om jeg nu liiige skal have tømt lageret først 😉 En anden udgave jeg også vil afprøve på et tidspunkt er med en form for nøddesmør i stedet for kokos. Uhm, det kan kun blive godt!

Nedenstående giver en forholdsvist stor portion. Umiddelbart vil jeg skyde på, at jeg har fået ca. 60 små chokolader ud af det. Hver enkelt indeholder 5,8 g fedt (92%) omkring 0,5 g kulhydrat og nogenlunde samme mængde protein. Så man forstår vist godt, hvor navnet “fat bomb” kommer fra, ikke? 😀

Det jeg især er vild med med de her små hapser er, at det føles ligesom at spise chokolade. Men hvor jeg normalt har nærmest ingen stopklods på det punkt (nej, 85% stopper mig skam heller ikke), var jeg fint tilfreds her efter et par. Det er virkeligt ikke løgn! Så hvis du har det ligesom jeg og aldrig har forstået det dér “man kan slet ikke spise så meget”-fænomen, som alle snakker om, skal du prøve dem her. Jeg føler mig jo nærmest som et genfødt menneske! Og chokoladen rækker langt. 100 g til 60 bidder er jo kun lidt over 1,5 g chokolade pr. stk. Så i eftermiddags spiste jeg lige knap 10 g chokolade, hvor jeg ellers måske kunne have kværnet hele pladen. Win!

Bruger du fat bombs? Hvilken variant er i så fald din favorit?

Fat bombs = lækre kokoschokolader

No ratings yet
Antal: 60 stk

Udskriv

Ingredienser

 • 150 g smør
 • 150 g creamed coconut/kokossmør kan erstattes med kokosolie eller nøddesmør – eller brug dobbelt mængde alm. smør
 • 100 g mørk chokolade gerne 85%
 • 100 g kokosmel
 • 15-20 dråber flydende stevia eller anden flydende sødning

Sådan gør du

 • Smelt smør og chokolade til en jævn masse. Hvis det ikke er 25º udenfor, skal kokossmørret nok også blødgøres.
 • Bland alle ingredienserne og smag til med sødemiddel.
 • Fordel i chokoladeforme af silikone eller fx en brødform af silikone. Silikone er klart at foretrække her, men en form beklædt med bagepapir kan nok også gøre det.
 • Stil de små chokolader i køleskabet, til de er stivnet helt – fx natten over. Opbevar dem herefter på køl eller i fryseren.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Favoritter, LCHF opskrifter, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (71)

   1. Det håber jeg 🙂 Har lavet en portion med kokosolie i stedet for kokossmør. Er meget spændt! 😀

    1. Så må du meget gerne lige melde tilbage om resultatet også bliver fint med kokosolie – det er jeg dog næsten overbevist om, at det gør 🙂

     1. De er blevet ganske fine 🙂 Jeg ka jo ikke rigtig sammenligne, men en anden gang vil jeg nok prøve med kokossmøret. Man kan godt fornemme den der oliehed fra kokosolien.

     2. Ja, det kan være at kokossmørret alt andet lige er en mildere og mere diskret form for fedt 🙂
      Men godt at de er gode alligevel 😉

 1. jeg har også lige lavet indlæg med fedtbombs på kokosolie og peanutbutter og chokolade – haps! 😀

  overvejer at gå i køkkenet og prøve dine med det samme og opbevare dem i fryseren til “hårde” tider 😉 men har bare inden isterningeforme..iihhh!

  1. Åh ja, de kokos cups har også lokket flere gange – men jeg må dog indrømme at tanken om “ren” kokosolie i min mund virkede som en overvindelse, hvorfor jeg endnu ikke har fået prøvet dem 😉
   Du kan nu sagtens lave dem i andet end isterninge/chokoladeforme. Jeg havde to chokoladeforme, men havde fyld til det dobbelt, så fyldte min silikonebrødform også – den skar jeg så bare ud i små bidder efterfølgende 🙂

   1. Jeg fløj ud i køkkenet og prøvede mig frem. havde en bøtte kokossmør jeg ikke havde brugt. har lavet et lille lag med smeltet chokolade og kokos og delte derefter portionen i halve og lavede nogle med et lag rom essens og nogle med et lag lakridspulver. er meget spændt :S

    1. Cool! Det lyder også godt med flere forskellige smagsvarianter. Personligt er jeg nemt til fals for ren chokolade, men de andre lyder også gode (selv om jeg ikke selv er til lakrids) – jeg glæder mig til at høre, om det blev godt! 😀

   2. Du kan sagtens kaste dig ud i coconut cups, de er ganske lækre og gør underværker for blodsukkeret og sulten. Jeg laver dem med to lag med kakao og et midterlag med peanutbutter og så en smule sukrin melis i kakaodelen. Mums! (jeg er heller ikke til den variant med et rent lag kokosolie, det bliver for fedtet i min mund og lidt kvalmende, men dem med to lag kakao er super gode)

    🙂 Anne (som pt. har marcipanmuffins i ovnen efter inspiration fra din jordbærkage)

    1. Ja, det kan da være, at jeg skal prøve dem på et tidspunkt! Jeg har bare for nyligt selv lavet en omgang fat bombs, hvor der desværre kom lidt for meget fedt i – og det var ikke en særligt rar fornemmelse – så jeg er nervøs for, at det samme bliver tilfældet med coconut cups’ene – men det må jo komme an på en prøve 😉
     Og marcipanmuffins lyder bare SÅ godt – håber det også smagte lækkert! 😀

 2. uhm namme nam!

  Lyder lækkert! og lige sådan nogen der er rare at gå og nippe til 🙂

  Jeg tager plejer at lave den simple:
  Har altid et glas stående i køkkenskabet med:
  ½ del kokosolie
  ½ del smeltet mørk chokolade
  1 spsk. kakao pr. 100 g. olie og chokolade

  Her i varmen skal det bare lige røres rundt en gang inden det hældes ud over pandekagerne.. og det er super lækkert at hælde over is!
  Og når jeg har lyst til en lille lækker chokoladesnack så hælder jeg det i en chokoladeform / isterningebakke (af silicone) og sætter i køleskabet.. så er der hurtigt lavet chokolade fatbombs 🙂

  1. Det er lækkert! Og både smart og farligt at have på lager. Jeg er sikker på, at de nemt ville kunne redde mig en dag cravingsene bliver for voldsomme – i dag hjalp det i hvert fald bare at tænke på, at jeg havde dem at se frem til herhjemme 😀

   Nujh, hvor lyder den chokoladesovs god – den vil jeg bestemt have i baghovedet til næste gang, jeg laver pandekager (eller hvilket som helst andet, der kan have gavn af chokoladesovs – og hvad kan ikke det?!)! Og god ide at have det som løsning på hurtige fat bombs også! Sikke smart du er 😀

 3. Jeg har forsøgt mig med æggemælken men den lune mælk fald ikke i min smag… Men istedet har jeg forsøgt mig med en kold version i stedet. I dag fik jeg den til at smage næsten som nesquik. Det er noget der dur. Bare et lille tip fra mig 🙂

  1. Uh, en næsten-Nesquick lyder godt nok ikke dårligt – det har jeg i hvert fald drukket en del af tidligere! Gjorde du noget bestemt for at få Nesquick-smagen frem – eller var det bare det, at den var kold, der gjorde det? 😀

   1. Jeg lavede den på 2 dl køleskabs koldt vand og kun 1 æg, brugte alm kakao, vanillepulver, salt og sødet den med sukrin plus. Her til morgen blev det ikke helt til samme gode smag som igår men godt der hen ad. Skal sige til hvis jeg kommer frem til det perfekte blandingsforhold 🙂

    1. Okay, så du har faktisk ikke fedtstof i? Det er jo nok også netop dét, jeg frygter, vil give en sær konsistens i kold tilstand. Men samtidig, hvis der ikke er fedt i, tror jeg ikke, at fordelen for mig er lige så stor 😀
     Du må dog meget gerne lige give et praj, hvis du alligevel formår at få den perfekte Nesquick-sammensætning 🙂

 4. Jeg kan næsten ikke vente med at gå i gang i køkkenet; mon ikke jeg finder tid i morgen eftermiddag? 🙂
  Mht. æggekakao kan den med fordel laves aftenen før, sættes på køl og rystes sammen og nydes iskold som sommer-morgenmad. Jeg har den ofte med på arbejde, og den er bare god.

  Kh. Lone

  1. Det tager virkeligt ikke lang tid. Jeg besluttede mig for at lave dem i går aftes og havde dem i køleskabet max 10 minutter senere! Det er virkeligt nemt!
   Jeg har faktisk hørt flere nævne, at æggekakaoen kan bruges kold – men nogen siger dog også, at den skiller lidt, men det har du måske ikke oplevet? Ellers lyder det da som et godt forslag også, selv om jeg dog ikke spiser morgenmad lige for tiden pga. periodisk faste 🙂

   1. Æggemælken skiller, men jeg har sådan en smart shaker fra alun.dk, så jeg kan ryste mælen sammen, så den har en fin konsistens igen.

    Kh. Lone

  1. Jeg er jo næsten flov over, at jeg ikke har opdaget glæden ved de gode ketose-snacks før! Men chokolade kan jo nok nærmest overbevise mig om hvad som helst! ;D
   Du må også have en herlig dag!
   ~Xenia

 5. Ej, de ser jo vanvittig gode ud – og så ligner de faktisk rigtig chokolade, så man føler at det er helt forbudt. 😉
  Bruger du almindelig mørk chokolade eller noget der sukkerfri/sødet med stevia af en art? Jeg tænker tit, når jeg har købt en sukkerfri variant, om det overhovedet er de ekstra penge værd? Altså forskellen i kulhydrat pr. 100 gram er jo forsvindende lille, ja, hvis den overhovedet er der, når man alligevel er op i de høje procenter..? Ja, der kom der vist lige en strøtanke mere.. Jeg undskylder på forhånd.. 😉

  1. De smager også præcist som rigtig chokolade, så det er helt fantastisk! Der er jo naturligvis også chokolade i, men det er næsten forsvindende mængder, synes jeg 🙂
   Jeg bruger bare en 85% – den fra Aldi er supergod, synes jeg. Den har en fantastisk fyldig og ikke for bitter mørk smag – og så er det samtidig billigt. 13-14 kr for 125 g – jeg er fan!

 6. Hejsa Xenia. Jeg vil gerne lige sige at jeg er super glad for din blog og jeg bruger den rigtig meget. Jeg ved ikke hvor mange gange du har jaget mig ud i køkkenet for lige at prøve en af din opskrifter af. TAK for det. I går da jeg kom på arbejde kl. 15 sagde jeg til mine kollegaer at jeg var for stopmæt til at arbejde og de ville så høre hvad jeg havde spist – ” jeg har fået æggemælk og fedtbomber” jeg kunne godt selv høre at det lød galt. Vi må have fundet en nyt navn til de to ting;-). Men de fedtbomber er altså rigtig, rigtig super duper rasende lækre. Jeg lavede halv portion som jeg delte i to. Den ene blev med kokosmel og lidt lakridspulver på toppen, den anden blev med din lækre luksusnødde drys og så lige en lille klat peanutsbutter i. Der er kun en ting at sige – MUMS.
  Hilsen Helle

  1. Mange tak – jeg er så glad for, at du kan bruge det! 😀
   Haha, ja du har ret, det er ikke altid de mest tiltalende navne retterne har. Jeg mangler generelt at lære at fortælle folk om, hvad jeg spiser, uden at føle at jeg skal undskylde for det – fordi det er så usædvanligt og anderledes fra hvad de er vant til er “sundt”.
   Men skønt at du (også) er vild med fedtbomberne! Og dine variationer lyder også fantastisk gode! Du lokker jo kun til at jeg snart skal have tømt min første portion, så jeg kan få afprøvet peanutbuttervarianten – det kan jo kun blive et hit!
   ~Xenia

 7. Hmmmm jeg har ik flydende sødemiddel…… har du et kvalificeret bud på hvor meget der ska i af eksempelvis sukrin+ eller lignende??

  Jeg har ligeledes heller ingen kokossmør men derimod har jeg kakaosmør….. tror du det bliver for hårdt hvis jeg bruger det i stedet?

  På forhånd tak

  Jette Arildsen

  1. Altså 10 dråber flydende sødemiddel svarer til 1 tsk sukker – så umiddelbart ville jeg prøve med omkring 1 spsk sukrin eller 1/2 sukrin+ – og så vil jeg anbefale at male det fint først, hvis muligt, så det ikke “knaser” 🙂
   Jeg tror desuden sagtens, du kan bruge kakaosmørret – måske bliver din portion bare en anelse hårdere end min – men dermed jo også kun mere som rigtig chokolade 😉
   ~Xenia

 8. Hej.

  Jeg har lige shoppet amok på healthysupplies.co.uk. Der fandt jeg 200g. kokossmør (creamed coconut – øko) til 1.79£/ca. 15kr.,fragten er selvfølgelig lidt dyrere, men hvis der er andet man skal bruge 🙂 Nu er det planen, at jeg skal afprøve de fatbombs ;-).

  Vh. Louise

  1. Nej, hvor godt! Jeg har tidligere handlet på healthysupplies også, men stoppede igen pga. den høje fragtpris. Men det kokossmør er godt nok billigt! Jeg har dog også store planer om at prøve at lave det selv, når jeg løber tør for det færdigkøbte – hvis det er til at have med at gøre, burde det også kunne gøres en del billigere 🙂
   Held og lykke med de gode fat bombs! 😀

 9. Hej! Vild lækker blog du har 🙂 Jeg er nybegynder på LCHF.
  Må man gerne spise disse fatbombs hvis man skal tabe sig? Taber du dig selvom du spiser dem eller spiser du mindre af noget andet på de dage hvor du får disse fatbombs? 🙂

  Vh Laura

  1. Hej Laura. Mange tak – og velkommen til den skønne LCHF-verden 😉
   Ideen med LCHF er jo netop at man skærer ned på kulhydrater og op for fedtet – og her er fatbombs ideelle, da de indeholder meget fedt og ganske få kulhydrater. Når jeg har dem på lager, nupper jeg gerne et par til eftermiddagsmåltidet – og så er jeg mæt. Det er nemlig praktisk talt umuligt at overspise på dem, da de mætter så meget pga. fedtet 🙂
   Held og lykke med det!
   ~Xenia

 10. Tak for svar. Håber det er i orden at jeg lige har lidt flere spørgsmål 🙂

  Ok så man skal passe på med ikke at få for mange af de tilladte grøntsager, da det jo også er kulhydrater. Jeg ved ikke om det bliver for meget med disse fatbombs når jeg nu i forvejen steger i smør og spiser cremefraiche m.m til maden…

  Når du skriver du nupper dem til eftermiddagsmåltidet, er det så ved siden af din frokost som en dessert/snack eller erstatter du et måltid med dem?

  Hvordan ser din dags-madplan ud fx når du også spiser fatbombs? 🙂

  1. Det bedste råd jeg kan give dig er at prøve at mærke efter på dig selv og hvordan du har det. Hvis du er mæt, spiser du nok (fedt) – hvis du går og er sulten, ville jeg skrue lidt op for (især) fedtet. Det er skidesvært i starten, men efterhånden bliver man bedre til at mærke, hvad der føles rigtigt for en selv.
   Jeg synes ikke som sådan, at det er nødvendigt at passe på med grøntsagerne. Ja, det er kulhydrat, men man skal altså virkeligt spise store mængder af ovenjordsgrøntsagerne, før det bliver et problem 🙂
   I perioder når jeg har og spiser fat bombs, spiser jeg et par stykker, når jeg kommer hjem fra job sådan hen på eftermiddagen. Så det er et mellemmåltid, kan vi vel kalde det 🙂
   Du kan se et eksempel på en dag, hvor jeg spiste fat bombs, lige her 🙂

 11. Tak for inspirerede opskrift. Jeg har lige lavet et batch med ristede let hakkede hasselnødder i stedet for kokos. Og det er blevet rigtig godt. Glæder mig til at have disse som komme hjem bid, eller måske bedre nogle stykker i køleskabet på job, til at spise inden jeg kører hjem.

  1. Dejligt at du kan lide dem, Ea! Og uha, det lyder godt nok heller ikke dårligt med ristede hasselnødder – lidt henad nutella fat bombs måske 😉

 12. Åh, DEM glæder gee mig til at prøve, de bliver helt sikker min aften redning. Jeg har dog ikke kokos smør, men kokos olie – er det rigtig forstået, at de bliver meget “olie’de” af det? For så må jeg hellere vente til jeg får anskaffet kokos smør.

  1. De er helt fantastiske og geniale – det minder mig om, at jeg da snart bør lave en portion igen selv! 😀
   Jeg har ikke selv prøvet dem udelukkende på kokosolie, men jeg kan godt forestille mig, at konsistensen bliver en anden. Men prøv det, og så kan du evt. opbevare dem i fryseren frem for i køleskabet, for at få en mere solid konsistens 🙂 Ellers kan du faktisk også lave kokossmørret selv – såfremt du har en ok blender eller foodprocessor. Princippet er ligesom ved nøddesmør – du kværner bare en god bunke kokosmel/kokosrasp, indtil det bliver til smør – voila! Hvis du er bedre til reelle opskrifter (det er jeg fx), har jeg for nyligt set denne, som er ret god og begyndervenlig 🙂
   Held og lykke med det!

 13. Jeg lavede en halv portion i går. Havde ikke lige kokossmør, så jeg tog halvt kokosolie og halvt nøddesmør. Hold nu op, hvor smager de godt. I morges tog jeg dem ud af formene og lagde dem på frost for så grovæder jeg dem ikke så hurtigt. Det betød, at jeg på et splitsekund havde gaflet tre – og det var inden morgenmaden! Ikke godt! ;o)

  1. Det lyder også helt fantastisk med nøddesmør i stedet for kokos! 😀
   Men hvis du kom til at spise tre, skulle du jo bare have sprunget morgenmaden over, høhø 😉 Jeg indrømmer da gerne, at jeg, når jeg har dem på lager, af og til kommer til at køre lidt for meget fat bombs i stedet for reelle måltider – måske optimalt, men superlækkert! 😛

 14. Er det ikke kun hvis man vil have dem meget søde man putter sødning i?? Kan jeg ikke lave dem uden??
  Kunne godt tænke mig et lager i fryseren 🙂

  1. Ja, hvis du ikke har behov for lidt ekstra sødme, kan du sagtens udelade. Jeg bruger den allermørkeste chokolade, jeg kan finde, og tilføjer en anelse ekstra sødme for at gøre dem lidt mindre bitre. Men det er jo en smagssag 🙂

  1. Jeg købte mine i Netto et år lige op til jul, så det kan være, at du er heldig at finde dem der snart. Ellers har både Tiger, Søstrene Grene og IKEA vist også nogle lignende 🙂 Det skal bare være enten chokolade- eller isterningeforme – og allerhelst i silikone, hvilket gør dit liv meeeeget nemmere! 😀

 15. Jaaaa de havde dem i Netto i går aftes. Jeg efterlyste på FB hvor jeg kunne købe dem 🙂
  Og tak for super blog!!

 16. Hejsa

  Hvis man ikk har stevia kan jeg erstatte det med sukrin gold? Hvis ja, hvad vil det svare til nu hvor steviaen er flydende?

  1. Det kan du sagtens 🙂 Sukrin Gold indeholder flere optagelige kulhydrater end stevia, men smagen bliver fin, og det er jo ikke meget, man bruger. Umiddelbart ville jeg skyde på en til et par spsk – og så smag dig frem, så det bliver så sødt, som du bedst kan lide. Hvis du har mulighed for det, vil jeg også anbefale dig at male sukrinen – ellers kommer det nok til at knase lidt i hvert fald 🙂
   Held og lykke med det!

 17. Xenia, hver gang der er blevet kommenteret på et indlæg som jeg selv har skrevet på, får jeg en mail om, at der er nye kommentarer. Problemet er bare, at hver mail starter med “Denne besked er muligvis ikke sendt af : hjemmehosxenia@gmail.com“.
  Ved du hvorfor?

  1. Hej Merete. Jeg ved desværre ikke, hvorfor den gør det – men jeg har hørt det fra et par andre også, og ser det også selv i min gmail. Jeg tror umiddelbart, det skyldes, at mailen er autogenereret og derfor jo helt officielt ikke er sendt fra mig og min email – men det er irriterende, det vil jeg give dig ret i! :/

 18. Hej Xenia.
  Hvis man ikke kan tåle kokos, hvad vil du anbefale i stedet for kokos?
  En rigtig god hjemmeside du har, rigtig god inspiration for en nybegynder som mig.
  Har lige prøvet din chai æggelatte.mums, min mand må også prøve en.
  Kh camilla

  1. Umiddelbart tænker jeg peanutbutter, men det er bare fordi jeg selv er megafan af PB! Som sådan kan du erstatte kokossmørret med hvilken som helst form for nøddesmør – og så bare smør i stedet for kokosolien. Smagen bliver selvfølgelig lidt anderledes, og du går desværre glip af nogle af kokosoliens gode egenskaber, men det er der jo ikke noget at gøre ved 🙂
   Tak for de pæne ord! Dejligt du kan bruge det – og sejt at du turde æggelatten som nybegynder! 😀
   ~Xenia

 19. Hej Xenia.
  Super blog, jeg er rigtig glad for dine opskrifter. Jeg har døbt fatbombs om til chokobomber – har du prøvet en mokka-version af? Det har jeg nemlig luret lidt på. Mine får i øvrigt altid et lag lyst fedtstof foroven – jeg smelter det hele sammen inden jeg hælder i form, måske er det fejlen? Kan se at chokomassen er tungere end fedtstoffet (smør eller kokosolie, afhængig af hvad der er mest af).

  Mange hilsener kathrine.

  1. Tak for de pæne ord, Kathrine. Jeg har ikke prøvet med kaffe, da jeg ikke bryder mig om det – men jeg er overbevist om, at det bliver godt, hvis man er til kaffe! 😀
   Mine bliver faktisk meget jævne og uden et lag øverst – og jeg laver dem ligesom dig, hvor jeg smelter og blander det sammen først. Måske det er en temperaturting?

   1. Hm, det var spøjst…måske også noget med hvilket fedtstof. Kan de laves uden kokosmel?

   2. Jeg har prøvet det samme hvor jeg lavede en “plade” chokolade i bunden af en bøtte. Det var så meningen, at jeg skulle brække det i mindre stykker, når det var kølet ned men jeg endte med at smide det hele ud. Smørret lå som et lag øverst ovenpå chokoladen og det så ret klamt ud 🙂
    Jeg læste en dag på LCHF-gruppen på Facebook, at hvis dét man kommer smørret ned i (altså chokoladen) er for varmt, så skiller det i to faser. Chokoladen skal være mere stivnet inden man blander det sammen. Det vil jeg selv prøve næste gang for det andet var da for ulækkert ;o)

    1. Øv, at du har prøvet, at det koksede. Det har bare fungeret for mig hver gang, så jeg har lidt svært ved at se, hvad “fejlen” skyldes. Men det med temperaturen kunne da være et fint bud.

 20. Hej Xenia:) først og fremmest mega tak for den super lækre opskrift ( som jeg slet ikke var klar over at jeg manglede i mit liv indtil jeg så den) 😉 og jeg vil da også lige nævne at jeg elsker den artikel du har sat sammen; for hold da op hvor jeg grinede:))) især den med at være genfødt hahaha, for ja.. nogle af os kan virkelig ikke forstå det med at chokolade kan være nok eller blive for meget;)

  så 1000 tak for et super lækker opskrift ( som jeg går i i gang med lige om lidt) og et godt grin 🙂

  1. Mange tak, Gül, hvor er det dog en skøn kommentar at få! Jeg elsker, at få folk til at le, så mission accomplished her! (og så genlæste jeg i øvrigt lige indlægget, og du har ret – det er et af de bedre 😉 )
   Jeg håber, at de faldt/falder i god jord! 😀

 21. Hej,

  Jeg er ny i lchf univeset, så jeg er ikke altid så god til at forstå alle opskrift, men jeg tænkte at jeg ville prøve den her 🙂
  Lige et spørgsmål inden jeg går i gang, i stedet for kokussmør, kan man så bruge den der hedder extra creamed coconut milk?

  1. Hej Karin – og velkommen til LCHF 😉
   Hvis du ikke har kokossmør, skal du hellere, som der også står i indlægget, erstatte med kokosolie – ellers bare ekstra smør. Det er fedtstof, der skal bruges her, ikke mælken 🙂
   Held og lykke med det!

  1. Det er hhv. kokossmør eller kokosolie her (først) eller kokosmel (det tørre kokosrasp). Hvis du bruger kokosmælk i stedet for olie/smør, vil du få noget der mere ligner trøfler, vil jeg gætte på. Og så har det alt andet lige en del lavere fedtprocent. Du kan bruge med kokosfløden, men jeg kan ikke garantere, hvordan resultatet bliver 🙂 Hvis det er kokosmelet, du er i tvivl om, kan du bare udelade den del, det er bare fyld 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering