Flødesovs med bacon og champignon

boennefritter-floedesovs3

Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs til? Ja, ikke meget, hvis du spørger mig!

I går var ikke første gang, jeg lavede denne ret – men denne gang fik jeg bedrevet noget, jeg nærmest kan fristes til at kalde en genistreg, til trods for at det virker som sådan en lillebitte detalje. Jeg tilsatte dijonsennep til sovsen! Og hold! nu! op! Hvor blev det bare godt. Hvis der var et dansk udtryk for foodgasm, ville jeg bruge det. I stedet vil jeg bare sidde målløs her og lade billederne tale for sig selv – og glæde mig til resterne i morgen aften. For når det er rester, må man også gerne spise lørdagsmad om søndagen, det ved alle og enhver!

Edit 08/12-13: De sidste mange gange jeg har lavet den gode sovs her, serverer jeg det først og fremmest med bønnefritter frem for blot kogte/dampede bønner. Herudover udelader jeg oftest kyllingen nu, hvilket både gør retten nemmere og hurtigere, så den bedre kan laves på en hverdagsaften også.

Edit 22/4-14: Nye billeder!

boennefritter-floedesovs5

Flødesovs med bacon og champignon

5 fra 6 stemmer
Antal: 2 personer
Rækker nok også til 3.
Server fx med bønnefritter og evt. også noget ekstra kød af en art fx kylling eller bøf.
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær baconen i skiver på ca. 1/2-1 cm og steg dem på en pande, til de begynder så småt at tage farve.
 • Rens imens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt champignoner til panden sammen med et godt drys salt og svits i et godt stykke tid. Saltet hjælper med at trække vandet ud af champignonerne. Lad alt vandet fordampe, tilsæt lidt smør, og steg svampene så længe, som du gider. Jeg foretrækker dem fine og brune og baconen tæt på at være sprødt.
 • Tilsæt nu sennep og evt. soja og lad svitse kort igennem. Tilsæt herefter fløde. Fløden vil koge voldsomt først, da panden jo er varm, men det er helt okay, det er meningen. Lad koge et par minutter og smag herefter til med lidt ekstra salt og evt. peber.
 • Server – gerne med bønnefritter – og hold fest med dine smagsløg.
 
boennefritter-floedesovs

Kategorier: 2013-favoritter, Efterår, Fast food, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, Påske, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (28)

 1. Hehe jeg er i hvert fald blevet væsentligt bedre til at lave sovs efter at jeg skiftede til LCHF 🙂 Det er som om sovs med fløde bare altid ender med at smage skønt.t
  Jeg elsker selv champignonsovs så det er tit på menuen herhjemme. God idé med bacon i forøvrigt. Jeg er blevet umanérligt glad for bacon på det sidste. Det er ikke løgn hvad en sagde i tv for noget tid siden “bacon er det bedste krydderi i verden” 🙂

  1. Ja, man har ligesom også lidt flere muligheder for at lave det nu, hvor det ikke længere kun behøver at være til særlige lejligheder – og man kan fylde velsmagende fløde på med god samvittighed 😉
   Prøv det med bacon – bacon kan gøre stort set alt bedre! 😀 (og prøv desuden senneppen deri – jeg lover det bliver godt!)

 2. Jeg er SUPER dårlig til sovs og må indrømme, at jeg elsker Knorrs bearnaise. De andre fra Knorr er afprøvet men er aldrig smagskraftige nok til mine smagsløg. Så jeg må indrømme, at jeg blev utrolig glad, da jeg så den her opskrift, for den er enormt simpel, men jeg ELSKER champignon og er som dig også ved at få øjnene op for bacon, så tak!

  1. Dem er der nu også røget en del af ned hos mig tidligere, men jeg tror, mine smagsløg har ændret sig lidt, for sidst jeg smagte det, blev jeg ærligt talt skuffet. Det er måske bare en vanesag? Men denne sovs er supernem – den smager fantastisk (og har en god kraftig smag), samtidig med at det er nemt og det ikke behøver stegesky eller andet først, hvilket en del andre sovser ellers gør 🙂 Jeg håber, det smager dig, hvis du får prøvet det 😀

  1. Haha, madgasme, ja – det har måske ikke helt den samme klang i mine ører, men den kan da gå 😉
   Og tak! Det var også helt og aldeles fabelagtigt! 😀

 3. Hej Xenia,

  Det ser simpelthen bare lækkert ud!
  Nu er der godt nok bacon i sovsen, men har du prøvet (som tilbehør) blancherede grønne bønner omrullet i bacon og så færdigtilberedt i ovnen til baconen er sprød? Det er også perfekt tilbehør til meget kød!

  /Isabella

  1. Nej, det har jeg faktisk endnu ikke prøvet, og det er ærligt talt lidt af en skandale!! 😀 Jeg bliver nødt til at prøve det næste gang jeg har lejlighed til at lave mad i “den genre”. Tak for tippet 🙂

 4. Tak for inspiration til en gammel klassiker – nemlig mørbrad i fad, som vi ofte fik i 70+80´erne. Jeg lægger en opskrift om på egen blog inden længe – og smider selvfølgelig et link til din dejlige opskrift 🙂
  Kh Kathe

  1. Mørbrad i fad er ikke noget, jeg kan mindes nogensinde at have fået faktisk! Men det lyder bestemt ikke dårligt, så jeg vil lige holde øje med din blog – det kan jo være jeg bliver fristet til at prøve noget nyt 😛

 5. Har lige haft nogle venner på besøg der er på LCHF-kur, så var nødt til at finde et eller andet de også kunne spise og faldt over den her opskrift. Damn den var lækker! Selvom jeg selv ikke er på LCHF så er det helt sikkert ikke sidste gang den sovs skal laves. Tak for opskriften 🙂

  1. Det er jeg superglad for at høre, Christian! Det bekræfter jo kun, at det er en opskrift, der overbeviser – både LCHF’ere og ikke 😀
   Dejligt at du kunne bruge den!

   1. Jeg har lige lavet den igen, dog denne gang som sovs til en gang svinemørbrad i fad, hvor jeg bestemt også kan anbefale den! Den kogte virkelig meget ind i sin tid inde i ovnen, hvilket resulterede i en af de tungeste og mest lækre sovser jeg længe har fået 🙂

 6. Altså… Nu ved jeg jo godt, den hedder ‘flødesovs med bacon og champignon’ – men øeh… Kunne man skippe champignon? Kan bare ikke få dem ned, uanset hvordan jeg forsøger at indarbejde dem i maden…

  Og tusind tak for en god blod – er en ivrig læser 🙂

  1. Haha, ja det kan du sagtens da 🙂 Men hvis det er den “svampede” konsistens, vil jeg anbefale dig nærmest at skamstege dem – det plejer jeg selv at gøre, så de bliver sprøde og næsten seje-agtige, for så mister de svampetheden, som jeg heller ikke bryder mig om. Men ellers kan du sagtens udelade 🙂
   Og tak for rosen 😀

 7. Mums mums den var lækker- ikke sidste gang den bliver lavet. Lavede koteletter til, det var ikke dårligt.

  1. Beklager det sene svar – men ja, det plejer fint at kunne lade sig gøre, hvis man tilsætter ekstra fløde ved opvarmningen 🙂 Alternativt kunne man stege bacon og champignoner på forhånd og så bare genvarme + tilsætte fløden når det skal bruges 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering