Fødselsdagsboller

foedselsdagsboller-2

Okay, de her boller, ikke, de er muligvis Guds gave til LCHF’ere. I hvert fald i nybagt eller genlunet tilstand. De er måske, formentligt, højst sandsynligt noget af det mest overbevisende LCHF-brød, jeg har smagt. Jeg tog første bid og måtte næsten knibe mig selv i armen for at forsikre mig om, at jeg ikke drømte. Okay, måske overdriver jeg, men jeg lover jer, at de her boller er den nyeste og bedste tilføjelse til mit LCHF-arsenal.

Jeg spiste den første bolle nybagt med smeltet (tand)smør og pålægschokolade (hvilket naturligvis har været med til at blødgøre oplevelsen!). Den næste spiste jeg dagen efter til fredagsmorgenmad på mit job. Den tredje og fjerde (og femte og sjette og syvende… ok, I er med) spiste jeg og har jeg planer om at spise og nyde løbende i løbet af det næste stykke tid. Jeg fryser nok de fleste, men de kommer vist ikke til at holde forfærdeligt længe alligevel. Og så snart den portion er væk, har jeg planer om at bage en ny.

Fra nu af bliver jeg måske også typen, der har mine egne fødselsdagsboller med til kagebord til familiefødselsdage. Hidtil har jeg bare spist de almindelige boller, fordi de smager fantastisk, og jeg alligevel ikke har troet, at jeg kunne lave en realistisk efterligning. Det kunne jeg heller ikke – indtil Rikke udviklede denne opskrift og var så venlig at dele den med os andre. Så nu kan jeg også gå til fødselsdag uden nødvendigvis at skulle bruge hele den efterfølgende dag på at have gluten-tømmermænd. Jeg er begejstret, hvis I skulle være i tvivl – og det bliver I også, når I prøver dem, hvilket jeg håber (for jer) er meget snart.

De er hverken æggede eller overdrevet svampede, og de smager ikke af kokos eller marcipan. De har mere “bid”, end LCHF-brød normalt har, selv om de selvfølgelig stadig ikke “giver igen” på samme måde, som almindeligt glutenbrød gør (jeg håber, I ved, hvad jeg mener, når jeg siger “bid” og “give igen”). Jeg opbevarer dem på køl pga. æggene og osten, men helt kolde, synes jeg, de bliver lidt for kanonkugle-agtige i det (netop fordi osten jo stivner helt), så jeg luner dem kort i mikrobølgeovnen – så er de som nybagte – og resulterer desuden i det der rare fænomen, hvor både smør og chokolade smelter delvist. Ikke værst! (jeg bruger i øvrigt Toms’ pålægschokolade med 70% til dette formål) 

Det var det, hejhej, nu går jeg ud og smører mig en bolle til, tror jeg!

Fødselsdagsboller / hvide boller

5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  • Osten kan hakkes ekstra fint til “ostesmulder” i en foodprocessor eller minihakker først (så får de også en mindre “ostebollet” overflade).
  • Bland så alle ingredienserne på nær æg til pensling til en god fast masse, og lad dejen stå i 10 minutter, mens du opvarmer ovnen til 180º varmluft.
  • Form dejen til 6-9 lige store boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte og gyldne, men ikke for mørke.

Noter

Opbevares på køl eller frost.
 
foedselsdagsboller-1

Kategorier: 2015-marts, Brød, Favoritter, LCHF opskrifter, Mormormad

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (21)

  1. Dem glæder jeg mig til at prøve!
    Hvilken ost brugte du? Min erfaring fra andre lchf boller er nemlig at det betyder en del for smag og konsistens om det er havarti, cheddar, alm. skæreost, mozzarella eller andet.

    1. Jeg bruger oftest bare en billig revet mozzarella – med så få kulhydrater i som muligt – fordi jeg er doven. Jeg er ikke særligt vild med ost i virkeligheden, så for mig er det vigtigste, at osten nærmest ikke smager af noget, så meget milde oste går jeg efter 🙂

  2. Tør man håbe? 🙂 Er blevet skuffet så mange gange, men du sælger dem virkelig godt! – Tror simpelthen, at jeg bliver nødt til at prøve dem! 🙂
    – Nadia // lifebynan.dk

    1. Hej Sidsel. De to meltyper giver sjældent det samme resultat, eftersom det ene suger meget mere væske end det andet. Du er selvfølgelig velkommen til at give det et skud, men jeg kan ikke garantere, at du får et lige så godt resultat 🙂

  3. Nu er det tredje gang jeg bager dem, og synes simpelthen at de er FANTASTISKE!! 😀

    Dog har jeg de sidste to gange lavet dem uden bagepulver og jeg syntes faktisk at de er bedst sådan 🙂 overvejer seriøst at lave pølsehorn, minipizzaer og pizzasnegle med opskriften også, da det er en virkelig god opskrift, og mega nem 😀

  4. Jeg har simpelthen ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt disse boller.
    De er SÅ gode! Og nemme.
    Fantastisk!

      1. Velbekomme. Jeg har fået en idé, som jeg skal have prøvet.
        Jeg er nemlig sygt vild med toast, så jeg vil prøve at bage disse uden sødning, men evt. med oregano i. Så tror jeg de er perfekte til toast (jeg har nemlig brugt dem som toastbrød i et par dage, og de er gode, men kan lige det der ekstra uden sødningen, tror jeg)

  5. Jeg tror det er den mest velsmagende LCHF bolle jeg har spist <3 – jeg lavede dem usødet uden kardemomme, sukrin og brugte hellere ikke saltet. Jeg brugte øko mozzarella fra Aldi.
    MEN de er jo mega energi holdige :O -lavede en løst overslag og med 6 boller er der over 300 kcal per bolle. Jeg brugte min til burger og der var de fantastiske – men jeg må indrømme resten er røget i fryseren og tages op til særlige anledninger. PGA det høje protein indhold mætter de nu pænt meget så jeg synes ikke man har lyst til at spise 3 på en gang 😉

    1. De er virkeligt gode! Men ja, jeg kan godt forestille mig, at de ikke er de mindst kaloriefattige af brøderstatninger. Jeg er dog enig med dig i, at en enkelt (eller to, hvis det går vildt for sig) oftest er nok, og så mætter de meget bedre og længere end de hvide boller, som de giver sig ud for at være! Dejligt at du kunne lide dem 😀

  6. Pingback: Pizzasnegle
  7. Hej de ser godt nok også lækre ud, de der boller????????????
    Dem vil jeg også prøve at bage,
    Tak for den lækre opskrift ????????????

  8. Super lækker opskrift. Tror du de vil fungere som mere almindelige boller (man kan putte pålæg på), hvis man fjerner Sukrin gold? 🙂

    1. Ja, eller måske du får et fint resultat ved bare at mindske mængden også. Hvedemel har jo lidt en sødlig smag, så det er den man lidt efterligner ved at putte sødning i 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering