Fyldte peberfrugter med krydrede sorte bønner

Fyldte peberfrugter med krydrede sorte bønner

Endnu en gang spammer jeg herfra – men det kommer I nok til at finde jer lidt i det næste stykke tid. For jeg hverken lyver eller overdriver, når jeg siger, at jeg indtil videre har gemt 34 opskrifter derinde fra! 2 down, 32 to go 😉 Men det kan være det forklarer lidt om, hvorfor jeg er så vild med den blog. Ikke alene er sproget medrivende og velskrevet, men opskrifterne tiltaler mig stort set alle. Engang imellem sker det nok bare, at man falder over en blogger, som har en smag, der i høj grad ligner ens egen – og så kan man (læs: jeg) jo ikke gøre andet end at gå i køkkenet!

Disse fyldte peberfrugter var utroligt nemme – omend det tager lidt tid. Især hvis man ikke har en rest kogte brune ris eller har kogt bønner på forhånd, er der en del forarbejde. Men det består alt sammen i, at bringe noget i kog, og derefter sætte sig ind i sofaen og vente 😉 Jeg satte bønner i blød i forgårs og kogte dem i går. Da jeg alligevel var i gang satte jeg en halv pose i blød og frøs halvdelen ned efter kogning. Så jeg har stadig en portion bønner, jeg skal have brugt her en af dagene. Men not to worry: tre ud af de 34 opskrifter indeholder sorte bønner 😀

Jeg brugte ‘almindelige’ peberfrugter frem for snackpebre. Derudover valgte jeg at tilsætte brune ris, så de mættede lidt mere og jeg kunne få lidt flere fibre. Derudover fulgte jeg opskriften, med undtagelse af lidt ændringer i mængderne her og der. Jeg spiste en skefuld fromage frais og en skefuld salsa dertil. Den salsa, jeg brugte i dag, var Santa Marias Hot Habanero & Passion Salsa, som havde en herlig stærk smag med en sødlig undertone.

Fyldte peberfrugter med krydrede sorte bønner

No ratings yet
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 peberfrugter
  • 1 lille løg eller 1/2 stort
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 130 g udblødte og kogte sorte bønner ca. 60 g tørrede
  • 1/2 dl vand
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt chili brug gerne chipotle, hvis du har det
  • 1/2 tsk røget paprika eller 1 tsk almindelig
  • 1/2 tsk salt
  • ca. 110 g kogte brune ris 50 g rå
  • 1 lille dåse majs 140 g
  • 60 g revet ost
  • 2 spsk fromage frais eller græsk yoghurt, creme fraiche el. lign.
  • 2 spsk salsa
  • 2 håndfulde iceberg

Sådan gør du

  • Kog bønner og ris inden du begynder på resten. Læs mere om sorte bønner og udblødning og kogning heraf her.
  • Tænd ovnen på 200º varmluft. Fjern kerner og frøstol fra peberfrugterne og halver dem. Læg dem med skærefladen nedad i et fad og bag i ca. 15 minutter indtil skindet er blødt og bobler op nogle steder.
  • Hak løg og hvidløg fint Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg. Svits i et par minutter ved svag varme til løget bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og rør konstant i 30 sekunder.
  • Tilsæt nu bønner og vand sammen med krydderierne. Læg låg på og lad simre i mindst et kvarter. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det fordamper for hurtigt. Bønneblandingen skal være tyk og bønnerne bløde. Rør ris og majs i.
  • Fordel bønneblandingen i peberfrugterne og drys ost over. Skru ovnen på på 225º og grill peberfrugterne indtil osten er smeltet og let gylden.
  • Server med fromage frais, salsa og snittet iceberg.
 
Fyldte peberfrugter med krydrede sorte bønner

Kategorier: Efterår, Mælkefri, Mexicansk, Vegetarisk

Lignende opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering