Hummus

Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig.

De fleste har sikkert deres helt egen måde at lave hummus på. Men hvis man alligevel mangler lidt inspiration eller aldrig har prøvet at lave det selv før, synes jeg i hvert fald at min udgave er et udemærket bud 😀 Og så lige en ekstra lille bemærkning: Man kan naturligvis sagtens bruge ærter fra dåse, men gør jer selv den tjeneste selv at udbløde og koge dem – det bliver en milliard gange bedre!

Hummus

No ratings yet
Antal: 8 portioner
Giver en stor portion – 4-8 portioner
Udskriv

Ingredienser

 • 250 g tørrede kikærter eller alternativt 2 dåser
 • 3 fed hvidløg
 • 2 spsk tahin
 • 2 tsk spidskommen
 • 2 tsk salt eller efter smag
 • 1 citron saften heraf
 • 1 dl olivenolie
 • vand til at tilpasse konsistensen med

Sådan gør du

 • Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over – 10-12 timer.
 • Iblødsætningsvandet hældes fra og kikærterne koges i nyt vand evt. tilsat en bouillonterning i omkring fem kvarters tid. Det er vigtigt at man koger ærterne i nyt vand og ikke bare bruger vandet fra iblødsætningen, da kikærterne udskiller nogle giftstoffer i iblødsætningsprocessen.
 • De kogte kikærter (eller drænede fra dåse) blendes herefter med resten af ingredienserne. Ovenstående mængder passer min smag, men husk selv at smage til så det er, som du kan lide det!
 

Kategorier: Fast food, Favoritter, Forretter, Frokost, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Vegetarisk

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (5)

 1. Super opskrift – det er også sådan mere eller mindre jeg laver min. Dog er jeg begyndt at erstatte noget af olien med græsk yoghurt så den bliver mere cremet og knapt så fed. Du er sjov – og den første jeg nogensinde er stødt på som spiser den lun 🙂 

  1. God ide med den græske yoghurt – normalt bruger jeg jo bare vand til at spæde til, men jeg kan godt forestille mig at yoghurten gør den mere cremet. 
   Ja, jeg havde godt på fornemmelsen, at jeg var lidt en særlig på det område. Jeg kan nu også godt lide den kold, jeg synes bare den er allerbedst, når den er nylavet – det er som om den er endnu blødere og cremet, end når den er kold, hvor den godt kan blive lidt bastant, synes jeg ;D

  1. Den tahin, jeg har, har jeg købt hos en etnisk grønthandler – den er god og ret billig. Ellers fører Urtekram vist også en udgave, som du burde kunne få i alle større supermarkeder 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering