Kernebrød med macadamia

Arh, tænker I måske, kernebrødet er jo en gaaammel nyhed! Come lige on, Xenia! Jaja, endnu en gang er jeg jo totalt last mover – også selv om jeg officielt set har lavet et andet slags kernebrød tidligere. Men giv mig lige et øjeblik til at forklare mig selv. Ser I, den sidste uge har jeg nemlig haft de vildeste cravings efter en god gammel gedigen ostemad – af den slags på groft rugbrød med tandsmør. Spørg mig ikke, hvor dén craving kommer fra! Men ikke desto mindre var det en craving, der var en del nemmere at efterkomme end så mange andre, og jeg besluttede mig derfor for endelig at prøve det berømte og berygtede stenalderbrød. Jeg valgte dog at lave et par småændringer. Først og fremmest er en af de største årsager til at jeg ikke har prøvet det noget før, at jeg har været lidt skeptisk over for selve konsistensen med “bare” rene kerner og nødder. Derfor valgte jeg at tilsætte nogle loppefrøskaller, der jo som bekendt tilføjer lidt saftighed og sammenhængskraft til bagværk. Skidesmart ingrediens, når vi bager low-carb, faktisk! Derudover er jeg ikke så vild med valnødder og brugte derfor macademianødder i stedet. Og macademianødder er jo, som I ved, kongen af nødder – både hjemme hos mig, generelt mht. kulhydrat- og fedtindhold – og desværre også mht. pris 🙁 Men de er altså bare superlækre, så i min bog er det dét værd! Og så hæver de også den samlede fedtprocent af brødet, hvilket man jo heller ikke skal kimse ad som LCHF’er.

Jeg har læst om flere, der erstatter olien med vand, og det kan I selvfølgelig også fint gøre, hvis I ikke spiser efter LCHF, men bare gerne vil prøve et melfrit brød. Hvis I er på LCHF, vil jeg dog anbefale at I bruger olien – det er jo fx fedtet der er med til at gøre brødet så fantastisk mættende og til dels forhindrer, at man kværner alt for meget brød ad én omgang – det kan man nemlig godt være fristet til, vil jeg lige advare om. Brødet er nemlig skandaløst lækkert – især med tandsmør og ost på!

Én skive brød med et godt lag smør og ost (min personlige favorit er havarti, men jeg kan jo heller ikke lide ost, der smager af ost 😉 ) giver et lille måltid med en ret optimal energifordeling på 82% fedt, 13% protein og 5% kulhydrat – heraf 4,8 g kulhydrater, hvis man holder øje med sådan noget. Ikke værst, hvis I spørger mig 🙂

Som de fleste andre, skærer jeg brødet i skiver efter afkøling og fryser det ned. Det er simpelthen for dyrt i ingredienser til at risikere, at det bliver dårligt, inden man får spist det! Fra frost kan man hurtigt tage én skive op, når trangen melder sig, og tø det i en brødrister.

Mission “tilfredsstil craving” accomplished!

Kernebrød med macademia

No ratings yet
Antal: 20 skiver
1 brød giver ca. 20-25 skiver
Udskriv

Ingredienser

 • 100 g hørfrø
 • 100 g sesamfrø
 • 100 g græskarkerner
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g mandler
 • 100 g macademianødder jeg bruger ristede og saltede
 • 2,5 spsk fiberHUSK
 • 1,5 tsk salt brug 2 tsk, hvis du ikke bruger saltede nødder
 • 6 æg
 • 1 dl olivenolie eller anden olie

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
 • Hak mandler og macademianødder groft og bland med resten af ingredienserne.
 • Fordel i en brødform – gerne af silikone. Ellers beklæd den med bagepapir.
 • Bag brødet i en time midt i ovnen og lad køle af.

Noter

Skær i skiver og frys ned, hvis du ikke skal bruge det hele inden for et par dage.
 

Kategorier: Brød, Favoritter, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad, Påske, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (11)

 1. Uhm er helt enig, det her skal spises med tandsmørog fed ost. Har lige netop selv lavet et med macadamias og kokosflager- det smagte bedre end det originale- yummi :0)

  1. Åh det lyder godt med kokos også – selv om det måske får lidt mere dessertagtige associationer i mit hoved 😉 Det må prøves en anden gang!

 2. Ej, hvor ser det bare lækkert ud!

  Den opskrift SKAL jeg ha´ afprøvet her i weekenden 🙂

  Tak for tippet…

  1. Det bliver du helt sikkert nødt til – jeg har lige nydt to stykker med smør og ost til min frokost = absolut fantastisk! 😀

 3. Yay, så fik du brugt dem i en opskrift! Og en god en af slagsen. Jeg har været ude hele dagen og på vej hjem var jeg lige i Irma. Jeg cravede også bare tandsmør og ost! Nu spiser jeg ikke low carb (selvom ideen tiltaler mig meget) så da jeg så glutenfrit lyst toastbrød måtte jeg bare have det. Dårlig beslutning. Det er så tørt! Jeg var træt, jeg er undskyldt haha.

  Jeg tror bare jeg skal lave det her brød. Fedt med mere fedt på med mere fed ost på. Ja tak! Er oopsies egentlig gode til sådan en ostemad?

  1. Ja, jeg gjorde så! Og det var herligt! 😀
   Jeg har ærligt talt heller ikke nogensinde hørt om godt brød lavet på glutenfrit mel – så du må nok hellere i gang med at lave dit eget ;D Dette smager præcist som et lækkert groft kernerugbrød – hvilket jeg altid har været ret glad for! 😀
   Oopsies er ganske fine, om end lidt mere porøse i konsistensen. Men smør og ost på kan de sagtens gøre det som et stykke hvidt franskbrød, synes jeg – især hvis du laver en af de udgaver med lidt mandel- eller sesammel fx i også 🙂

  1. Velbekomme! Jeg har faktisk ikke bagt så super meget brød tidligere, men nu er jeg vist omvendt, tror jeg! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering