Kokos- og limekage

Kender I det, når man har lavet flere slags kage, og ved servering bliver spurgt hvilken én af dem, man så bedst kan lide? Det er lidt ligesom at vælge mellem sine børn! Altså sådan sat en smule på spidsen, ikke 😉 Især når det er opskrifter, man selv har udviklet, men selv hvis det “bare” er nogen, man har bagt efter andres opskrifter, har man stadig lagt tid og kræfter i det. Og kærlighed selvfølgelig – kærlighed er vel altid den hemmelige ingrediens 🙂 Sådan havde jeg det i hvert fald lidt, da jeg blev spurgt om netop dét i lørdags. Hvilken kunne jeg bedst lide? Var det chokoladebomben med chokolade og ekstra chokolade på toppen? Den slags er jo normalt lige i min boldgade. Eller var det snarere denne lækre og saftige kokoskage med den bedste, friske og dejligt syrlige cream cheese-frosting? Jeg tror ærligt talt stadig ikke, jeg kan vælge. De er begge gode på hver sin måde. Men, hvis jeg skulle lave dessert i morgen tror jeg faktisk jeg ville vælge denne her. Den er mere let og frisk i det, hvilket jeg lidt kan mærke, jeg har brug for lige for tiden. Og den dér frosting ikke? Den stjæler altså showet! Uden er det “bare” en sandkage med en smag af kokos. En lækker smag af kokos, men ikke desto mindre er det frostingen, der gøred’. Så den må I love mig ikke at udelade!

Den kvikke læser vil måske hurtigt opdage, at denne kage og chokoladelagkagen faktisk er lavet på den samme opskrift. Når først man har fundet frem til én, der duer, er der jo ingen grund til at lede videre efter den hellige gral, vel? 😉

Én af de ting, jeg nok er mest stolt af ved denne kage, er at den ingen sukker indeholder – eller det kan den i hvert fald komme til ikke at gøre. Jeg brugte én enkelt spiseske sirup i frostingen for ligesom at bryde smagen af sødemiddel, men næste gang vil jeg sørge for at købe yaconsirup, så jeg kan bruge det. En så lækker kage uden både korn og sukker er altså næsten som himmelsendt, synes jeg. Den er bare meget rarere at spise, når man slipper for de vilde blodsukkerudsving, men stadig/samtidig kan nyde en fantastisk velsmagende dessert!

Kokos- og limekage

No ratings yet
Antal: 12 stykker

Udskriv

Ingredienser

Kagebund

 • 6 æg
 • 200 g sukrin+
 • 150 g smør smeltet
 • 600 g creme fraiche – du kan også bruge kokosmælk, men så bliver kagen meget mere fugtig/svampet i det, og det gør (overraskende nok) ikke den store forskel for smagen
 • 125 g kokosfibermel
 • 3 spsk loppefrøskaller
 • 3 tsk bagepulver

Frosting

 • 500 g flødeost
 • 250 g smør blødt
 • 100 g sukrin+ malet til melis
 • 4 lime skal herfra
 • 1 lime saften herfra
 • 1/2-1 dl piskefløde
 • 1 spsk fibersirup gold kan udelades
 • ristet kokos til pynt

Sådan gør du

 • Start evt. med at male Sukrin+ til fint pulver i en kaffekværn eller blender. Jeg har tidligere prøvet, at kornene ikke blev ordentligt opløst og derfor “knasede” – ikke optimalt.
 • Smelt smørret og lad det køle let af.
 • Pisk æg og sødestof med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
 • Sigt kokosmel og bagepulver i dejen. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt. Lad dejen hvile i 10 minutter, mens ovnen forvarmes til 180º varmluft.
 • Rør dejen igennem efter de ti minutter og fordel så i en springform beklædt med bagepapir. Jeg plejer at sætte et stykke bagepapir fast mellem den løse bund og siderne – så får kagen en fin form og er samtidig nem at løsne fra bunden.
 • Bages i ca. 1 time eller til et træspyd kommer op ren og den føles gennembagt, når du trykker let på den. Dæk evt. kagen til med lidt staniol, hvis den bliver for mørk, inden den er færdig.
 • Rist evt. kokosmel med, mens ovnen alligevel er varm. Hold godt øje med det og tag ud, når det er tilpas gyldent.
 • Lad kagen køle helt af.
 • Pisk flødeost og smør godt sammen med en elpisker. Tilsæt så limeskal og -saft og pisk igen. Smag til med sirup. Brug fløden til at tilpasse konsistensen, så den er mindre tyk, og nemmere at arbejde med og smøre på kagen.
 • Del kagen i to bunde. Smør ca. en tredjedel af frostingen på den ene bund og læg den anden ovenpå. Fordel så resten af frostingen ovenpå kagen og på siderne i et pænt og jævnt lag. Pynt til sidst med kokos. Jeg brugte det bare på kanterne, hvilket giver en meget fin effekt, synes jeg, men gør som du selv synes 🙂

Noter

Opbevares på køl.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Dessert, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (22)

 1. Wow, både denne her og choko udgaven lyder for lækker! Bundende ser alt for svampede og dejlige ud. Tror da lige jeg vil afprøve konceptet til kærestens fødselsdag i marts.

  Muuuumse 😀

  1. Det er lige præcist dét, de er! Svampede altså! Jeg har to gange før prøvet at bage med det helt fine kokosmel, hvor resultaterne blev tørre og triste, så disse er absolut at foretrække!
   God ide at lave dem til marts 😀

 2. Den ser altså også skøn ud! Kan godt forestille mig at lime og kokos spiller godt sammen.
  Skal lige høre, når du skriver fint kokosmel, er det så de helt fine super-sugende kokosfibre?

  1. Det er nemlig en fantastisk kombination!
   Jeps, det er det helt fine specialmel – kokosfibrene er nok det, mange kalder det også 🙂

 3. Hvis man ikke har stevia, kan man så bruge sukker i stedet? Og hvis det er tilfældet, hvor meget skal jeg så bruge?

  1. Du skal bruge dobbelt mængde sukker i forhold til sukrin+/stevia strø – altså 400 g i selve kagen og 200-250 g flormelis i frostingen 🙂

 4. Er det , den fiber holdige speciel kokosmel , du bruger ? Altså den for speciel forretningerne ?

  Et helt andet spørgsmål , hvilen foodproceser bruger du ?

  God mandag:)

  1. Hej Nanna.
   Ja, det er lige netop det fine fiberholdige der er i kagen her 🙂

   Min foodprocessor er overhovedet ikke noget særligt, men den kan det, jeg bruger den til 😉 Jeg har en Bosch – måske denne – den ligner i hvert fald 🙂

   ~Xenia

   1. Tak for hurtigt svar 🙂

    Jeg har levet på LCHF i over 1 år og er efterhånden træt af , at jeg skal rive alt i hånden , så en foodproceser kommer på fødselsdags ønskelisten næste mdr. !

    Super , så har jeg alle tingene til kagen , tror jeg vil lade mig inspirere af din grund opskrift til en lækker gæste kage på lørdag 🙂

    Og mente selvfølgelig god tirsdag 🙂

    1. Åh, det kan jeg godt forstå – sejt at du har kunne undvære den så længe i første omgang! 😀
     Held og lykke med den – håber det smager 🙂

 5. Ej, hvor ser den pragtfuld lækker ud! Den skal altså afprøves! 😛
  Tror du evt. Man kan lave den dagen inden, eller..? 🙂

  1. Det kan du sagtens, Katrine. Du kan både vælge bare at bage kagen dagen før og så bare lave frosting og pynte på dagen, eller du kan lave hele kagen klar dagen før og så bare opbevare den på køl.
   Held og lykke med den – håber det bliver en succes! 😀

  1. Velbekomme, Denise. Jeg er superglad for, at I alle kunne lide den – det er også en af mine egne personlige favoritter! 😀
   (og jeg skal da bestemt heller ikke benægte, at jeg selv spiste kagerester til morgenmad, da jeg lavede den! 😉 )

 6. Hej Xenia.
  Gav mig i kast med din kokos- og limekage i dag, da den jo ser for lækker ud, og det tiltaler mig at der ingen sukker og mel er i.. Det er første gang jeg prøver at bage kage på denne måde, og mit resultat blev desværre ikke godt:( Så jeg må lige have lidt hjælp. Jeg købte noget sødemiddel i Super Bedst med Stevia, men kunne slet ikke få det til at passe med dine mål. Hvor køber du det du bruger? Og kan man bruge alm kokosmel, eller skal det være fint?
  Glæder mig til at prøve at bage den igen:)
  Kh Susan

  1. Først og fremmest, dejligt at du fik lyst til at prøve min opskrift – den kage er faktisk en af mine personlige favoritter!
   Jeg har endnu ikke selv set et godt sødemiddel med stevia i supermarkederne – mange af dem er kunstige sødemidler blot tilsat stevia for hypens skyld eller stevia + alm. sukker. Hvad hedder det, du brugte? Jeg bruger Sukrin+, som søder dobbelt så meget som sukker, og er en blanding af erythritol og stevia. Du kan i øvrigt læse mere om de forskellige sødemidler her.
   Kokosmelet skal i øvrigt være fint, da det alm. grove og de fine kokosfibre har helt forskellige bageegenskaber. Det finer suger meget væske, og er faktisk i høj grad det, der holder sammen på kagen – hvis du ikke bruger det, er jeg bange for, at din kage vil blive helt anderledes 🙂
   Jeg håber, at du prøver igen – og får mere held med det! 😀
   ~Xenia

 7. Jeg er lidt ked af de mange special-ingredienser, især fordi man ikke kan købe dem i almindelig handel. Jeg har hverken fint kokosmel eller -fibre, så jeg går ud fra at det udelukker denne kage (har fødselsdag mandag, så kan ikke nå at bestille). Har ellers lige investeret i Sukrin Gold, sesammel og chiafrø, men ingen kokos – nok fordi jeg i virkeligheden ikke bryder mig særligt om kokos. Der er vel ikke en anden kage du kan anbefale? Har prøvet at holde mig fra chokolade, da en af mine kolleger ikke kan lide det. Jeg er selv vild med citrus. Ellers tusind tak for dine mange opskrifter. Har levet LCHF i 3-4 uger og min favorit indtil nu er dine brunchpandekager – uhm….

  1. Ja, det kræver lige lidt opbygning af et nyt basislager, når man først starter – men man behøver jo langt fra at skaffe det hele til at starte med! Hvis du faktisk ikke er til kokos, er denne kage dog nok heller ikke det bedste valg, som du selv siger. Hvordan og hvor langt skal kagen transporteres? Hvis du nemt kan transportere den (altså ikke skal med cykel, langt med tog eller lignende), tænker jeg måske pandekagekagen – den er superlækker og kræver ikke (så mange) specialingredienser. Ellers er der måske en kage a la denne her, som nemmere kan laves i en bradepandeform til nem transport – der ville jeg så bare pynte med andre bær her uden for jordbærsæsonen, selvfølgelig – men der får du også citrusen i cremen 😀
   Held og lykke med det!
   Og tak for de pæne ord 🙂

   1. Ej altså du er da en skat! Tak for lynhurtigt svar og ikke mindst henvisninger. Det må blive pandekage-kagen, for jeg har heller ikke det rigtige mandelmel (umuligt at opdrive, udsolgt alle steder). Mange tak fordi du skriver hvilken farve HUSK der bruges. Kan jeg bruge Sukrin Gold i stedet for Sukrin + (har også Stevia, men er ikke begejstret). Jeg kender ikke forskellen 😉

    1. Jamen velbekomme da 🙂 Nej, mandelmelet kommer vist desværre i restordre – ret ærgerligt!
     Ja, du kan sagtens skifte Sukrin+ ud med Sukrin Gold – bare brug dobbelt mængde, da Sukrin Gold søder halvt så meget – og mal det evt. fint i en blender, kaffekværn el.lign., hvis du har mulighed for det, så det ikke knaser 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering