Kokostærte med chokoladeganache

kokostaerte1

I torsdags udgav Ditte fra bloggen The Food Club sin nye kogebog “Sunde søde sager“, der, som navnet indikerer, er en kage- og dessertbog, hvor de søde sager er til den sunde side. Ingen af opskrifterne indeholder sukker i traditionel forstand og flere af dem er også uden mel og korn og derfor passende for fx os på LCHF. Ditte har været så venlig at sende mig to udgaver af bogen – én til mig og en til jer!

For de af jer, der i forvejen kender Ditte fra hendes blog, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at bogen er en utroligt smuk kagebog. Ditte har selv taget alle billederne, og det klarer hun som altid med bravur. Alle billeder og opskrifter er lækre og indbydende, og dem, jeg allerede har øremærket, kan ikke tælles på én hånd. Herunder får I opskriften på den første kage, jeg har givet mig i kast med – en kokostærte med bund af ristet kokos og lækkert fyld af chokoladeganache. I kender jo mig og min forkærlighed for alt, der indebærer kokos og chokolade, så det var oplagt, at denne var den første, jeg skulle prøve. Jeg har lavet et par få rettelser ift. originalopskriften – fx har jeg lavet halv portion og i stedet lavet tærten i fire små tærteforme, så de er portionsanrettede. Herudover brugte jeg kokosmælk i ganachen, så tærten er mejerifri, for de af jer der går efter det – og endnu mere kokoslækker for de af os, der går efter dét! 😀

Tærten har naturligvis mange bountyassociationer – men i min optik er den bedre. Jeg håber ikke, at jeg behøver at forklare hvorfor (ristet kokos + chokoladeganache, duh!), men for en sikkerheds skyld får I den alligevel lige: ristet kokos + chokoladeganache, duh! Bare lav den, okay?

Og mens I så venter på at kagerne afkøler, kan I jo passende deltage i giveaway’en herunder, så I kan vinde jeres eget eksemplar til næste desserteventyr. Det eneste, I skal gøre, er at deltage i widget’en herunder. Som altid må I hjertens gerne følge mig her og der og allevegne, men det er ikke et krav. Bare deltag via widget’en og I er good to go!

God søndag!

(P.s. jeg ønsker mig en donutform, så jeg kan give mig i kast med nogle af de spændende donut-opskrifter i bogen! Bare sådan FYI)

Kokostærte med chokoladeganache

No ratings yet
Antal: 4 personer
4 små portionstærter (lav dobbelt portion for en alm. tærteform) 
Opskrift efter Ditte Ingemanns “Sunde søde sager”
Udskriv

Ingredienser

Bund

 • 200 g kokosmel
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 æg
 • 1 spsk yaconsirup
 • 1 tsk vaniljepulver

Chokoladeganache

 • 100 g mørk chokolade jeg brugte 85%
 • 1 dl kokosmælk jeg brugte selvfølgelig Extra Creamy
 • 1 spsk yaconsirup
 • 1 spsk sukrin+

Pynt

 • ristede kokosflager

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
 • Smelt kokosolien og bland alle ingredienser til bunden til en klistret masse. Pensl tærteformene og pres kokosmassen ud heri.
 • Bag bundene i ca. 10-15 minutter, til de er fint gyldne. Lad afkøle helt.
 • Hak chokoladen. Bring kokosmælken i kog sammen med yaconsirup og sukrin+. Tag af varmen og hæld over chokoladen. Lad stå et øjeblik og rør så rundt i ganachen, til den er fin og blank.
 • Fordel ganache i de kolde tærtebunde og pynt med kokosflager.
 • Sæt på køl, og lad stå ca. 2 timer inden servering.

Noter

Kokosmælk kan erstattes med piskefløde.
 
kokostaerte2
kokostaerte3

Kategorier: 2014-april, Dessert, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Samarbejde

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (86)

 1. Jeg er sikker på at kagen er lækker når du skriver det, de andre ting fra din blog jeg har prøvet er lækre

 2. Siden jeg ALDRIG er blevet skuffet over dine opskrifter skal denne selvfølgelig også laves:-). Jeg er specielt vild meddelte dine tortillaer – de er jo bare så gode og et kæmpe hit herhjemme!

 3. Jaaaa – jeg vil gerne være med og (måske) vinde! 😀

  Det ser virkelig lækkert ud. Undrer mig bare over, hvorfor jeg aldrig får en invitation! 😉 haha. Ej <3

 4. Jeg forstår ikke helt, din måde at lave give-away på. For en sikkerheds skyld lægger jeg lige en kommentar!

 5. Uh, vil da vildt gerne vinde den bog… Har trykket på en knap, men er i tvivl om “det var det”… Altså om jeg rigtig deltager 😉

 6. Jamen altså hvor ER det bare fristende for en nybegynder udi LCHF. Ville elske at få inspiration til når især chokolade inviteres indenfor igen;-)

 7. Uhuhuhuhuuhhuuuhuh! Hvor lyder det som en lækker bog – den vil jeg da helt sikkert gerne have fingrene i 🙂
  Jeg har først at deltage – forhåbentlig har jeg gjort det rigtig nok? Hehe 🙂

 8. Jeg kan ikke få det til at virke – og jeg tager til Nice i nat og er væk til lørdag morgen – hvornår er sidste chance..?

 9. Jammen…. For pokker. Den skal laves….MUMS det ser jo lækkert ud. Kh Hanne

 10. Nøj, de tærter ser lækre ud!!! De kunne snildt komme med til næste filmaften 😀

 11. Ej hvor lydern den kage lækker som du har afprøvet. Jeg ville komme i “kage himlen” hvis jeg vandt denne kage opskrift bog.

 12. Uha hvor ser den lækker ud.
  Den skal da vidst afprøves i løbet af påsken (hvor der er flere end mig til at spise af den, he) evt. med lidt “påsket” pynt 🙂

 13. Hej Xenia,
  Jeg håber, mit lod er røget i puljen via din fancy widget?
  Jeg er nødt til at vinde den bog, når nu du alligevel bliver ved med at lægge chokoladeopskrifter op herinde. Læs: det er nu 7 dage siden, jeg har spist chokolade i denne omgang! ;P
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Tak for sidst 😀

 14. Hold da op en lækker kage! Den skal helt klart prøves af næste gang det bliver weekend. For ja, kokos og chokolade er bare en god kombination

 15. Uh hvor lækkert! Ville elske at vinde denne skønne bog <3 Kom endelig med flere lækre opskrifter, I love it 😉

 16. Den ser lækker ud,ærgerligt jeg kun må få 18 g. Kokos (spiser efter low fodmap) men der er sikkert mange andre gode opskrifter.

 17. Kære Xenia.

  Bogen ser virkelig lækker ud og da jeg er en flittig bager er det måske også smart, at få sundere alternativer ind i ovnen! 🙂

  Tak for en god, personlig og inspirerende blog.

 18. Man kan aldrig få for lidt kage-kogebøger. Den der ser godt nok lækker ud!

 19. Hendes billeder er altid så flotte og kagerne ser så indbydende ud. Og så er den du har lavet jo slet ikke svær! Selvom det er hyggeligt at bruge tid i køkkenet, er det bestemt også et plus i min bog, at opskrifterne ikke kræver en mulliard forskellige, specialle ingredienser og tager hele weekender at kreere 🙂 Thumbs up!

 20. Skøn, skøn konkurrence – og hvor ser de tærter lækre ud! 😉
  Knus Anna
  – anna-mad.blogspot.dk

 21. x´er mine fingre for at det er mig der vinder, hele min familie er bidt af afprøve desserter og retter fra LCHF principperne, hvis jeg vinder skal familien inviteres på kaffe og kage, så jeg kan vise dem, at jeg også kan 🙂

 22. Så er jeg den der er smuttet ud for at købe kokosmælk og chokolade, for sådan en tærte må jeg simpelthen prøve at lave.
  Hilsen Helle

 23. Hej Xenia. Kan ikke logge ind på din widget, desværre, for vil utrolig gerne deltage lodtrækningen 🙂 håber det kan tælle med at kommentere her. Tak for en god og inspirerende blog.

 24. Ditte tager de flotteste billeder og jeg skal helt sikkert købe bogen, hvis ikke lykken tilsmiler mig 🙂

 25. Jeg ELSKER hjemmelavede Bountybarer, så denne kage må jo være ret fantastisk! Håber, jeg er så heldig at vinde 🙂

 26. Den vil jeg gerne vinde, så kan det være jeg kan komme igang med at lave lidt sunde lækkerier istedet for at falde i med dårlige “lækkerier” 🙂

 27. Nurh hvor lækkert! Jeg er også totalt vild med bounty – må prøves i påsken 🙂 Vil fantastisk gerne vinde den smukke kagebog. //Jannie

 28. Chokolade og kokos DET kan ikke gå galt. Lækkerier. Lad mig blive den heldige vinder

 29. Chokolade og kokos DET kan ikke gå galt. Lækkerier. Lad mig blive den heldige vinder

 30. Den opskrift ser lækker ud og jeg ville nyde at lave flere sunde desserter til min slikmund

 31. Den kokosmælken ser alt for lækker ud – ligesom alle Dittes andre retter! Denne kogebog ville falde i god jord hos mig 🙂

 32. mmh, det lyder lækkert! Der findes næsten ikke noget bedre end sunde lækkerier 🙂

 33. MUMS! Det ser godt ud. Jeg er også stor kokosfan, så lækker revideret udgave

 34. Ej, hvor er det lækkert ud! Den vil jeg lave i weekenden. Jeg elsker bounty, men du har ret – denne her ser meget mere lækker ud!

 35. Håber som de andre, at mit svar er ‘gået igennem’ så jeg har chancen for at vinde denne lækre præmie! 😀

 36. Mmmm den skal afprøves. Og bogen den vil jeg virkelig gerne vinde. God påske

 37. Ser da helt fantastisk lækkert ud!!!! Den Bog kunne jeg da godt tænke mig at vinde!!!

 38. Mmmm, det er da lækkerheder<3 Den bog kunne jeg da godt tænke mig:-)

 39. Den ser jo SÅ lækker ud den bog (og tærten, hæhæ) 😀
  Håber jeg har deltaget rigtigt, det er jo lidt nyt med sådan en fin konkurrence widget, men også smart! Tak for en skøn blog 🙂

 40. Uhh, jeg håber at vinde, jeg er på en lille dessert besættelse for tiden 🙂 også lyder din version af kagen nu også top lækker, men et lille spørgsmål, hvorfor er yacon sirup i alle søde opskrifter for tiden? og kan man ikke erstatte det med noget andet (det er udsolgt på webshops).. Jeg synes hele tiden jeg skal købe nye former for sukker erstatning 😉

 41. Jeg ville elske at vinde den bog, er stor fan af hendes salatbog – og kager, som både jeg og mine børn kan tåle…-det lyder bare så godt <3

Der er lukket for kommentarer.