Koldskålsknas

koldskaalsknas4

Det er en universelt anerkendt sandhed, at enhver sommerdag kun bliver bedre med tilførelsen af koldskål. Og det gælder naturligvist uanset, om man spiser den i en LCHF-udgave eller i den mere traditionelle. Begge smager fortræffeligt – men dog bedst med noget knas på, hvis I spørger mig. Jeg kan egentligt som sådan godt lide kammerjunker – men dels er de jo hverken LCHF eller glutenfri eller noget som helst – og dels er det jo ligesom at spise småkager til aftensmad. Bevares, jeg er da bestemt ikke for fin til at spise kage til aftensmad, men hvis det skal være, skal det altså også være god kage, ikke bare sådan nogle halvbløde kiks gennemvædet af diverse mælkeprodukter, ellers tak! Jeg har før prøvet at lave mine egne kammerjunker og de var da for så vidt ganske fine – men, hvis jeg skal være ærlig, egentligt ikke besværet værd, i forhold til hvor meget nemmere og hurtigere sådan en gang nøddeknas her – og hvor godt det smager til sammenligning!

Denne her gang knas/mysli/hvad vi nu vælger at kalde den, tog mig vitterligt ikke mere end et kvarter – max! – at smide sammen. Jeg blandede først en god omgang nødder i min foodprocessor, blendede dem til en passende størrelse, tilsatte sukrin gold, vanilje og kokosolie og smed herefter hele baduljen i min ActiFry! 10 minutter heri og upti-vupti, så var der færdig koldskålsknas, der bare lige skulle køle lidt ned – hvilket det passende kunne gøre, mens jeg gik mig min tur i det fine vejr. Hvis du hverken har foodprocessor eller ActiFry kan du dog selvfølgelig sagtens lave knasen også. Nødderne hakkes på vanlig vis med kniv (ain’t no school like the old school) og det ristes bare i ovnen i stedet for. Jeg er faktisk netop lidt usikker på, hvor smart det faktisk er med nødder i den der ActiFry. Jeg ved ikke 100%, hvor varm den bliver, men jeg vil skyde på en 200º-ish grader. Og som vi jo ved, har de gode fedtstoffer i nødderne jo egentligt bedst af ikke at komme over de 160º. Det er dog nemt i en håndevending, så af og til ser jeg lige bort fra den detalje – vi kan jo ikke være lige dygtige hver gang 😉

Hvis ikke du kan lide koldskål, fungerer knasen i øvrigt også fortræffeligt som almindelig mysli selvfølgelig – eller som det knasende element i en dessert, fx a la gammeldags æblekage – eller måske i en trifli? Hvis jeg har noget tilbage, når jeg er færdig med denne portion koldskål, skal jeg i hvert fald klart prøve det i noget rabarberværk! 😀

Det er i princippet underordnet, hvilke nødder du bruger. Ingen af dem smager så meget igennem, at man tænker over det – såfremt du bruger en blanding, selvfølgelig. Mandler er dog især gode heri, synes jeg. Jeg endte på en blanding af lige dele mandler, hasselnødder, paranødder og valnødder. De sidste to har jeg fået fra Nøddebazaren, sammen med to andre slags også (macadamia og pekan = ren lækkerhed!), som I nok skal høre mere om senere også. Og det er virkeligt gode nødder altså! (høhø) Jaja, det kan jeg jo sagtens komme og sige, tænker I sikkert, men det er altså tydeligt, at der er tale om god kvalitet her. Så hvis I har lyst til at kræse lidt for jer selv, synes jeg, I skal kigge forbi deres hjemmeside – de har bl.a. (forbandet gode) uristede og usaltede macademianødder på tilbud lige nu 😉

Puha, hold da op, sikke meget jeg kunne skrive om en sølle nøddeblanding, hva’?! Ekstra virtuelle kram til de af jer, der nåede helt til bunds!

koldskaalsknas3

Koldskålsknas

No ratings yet
Udskriv

Ingredienser

  • 200 g blandede nødder jeg brugte en blanding af lige dele mandler, hasselnødder, paranødder og valnødder
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kokosolie uden smag eller smeltet smør

Sådan gør du

  • Hak nødderne mellemgroft og bland med sukrin gold, vaniljepulver og kokosolie.
  • Rist i din ActiFry i 10 minutter, eller fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem ca. 30 minutter ved 160º varmluft.
  • Fordel på et stykke bagepapir og lad køle helt af.
  • Opbevares i en lufttæt bøtte, fx en kagedåse.
 
koldskaalsknas2
koldskaalsknas1

Kategorier: 2014-maj, Dessert, LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad, Sommer

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

  1. Jeg vil bare lige melde mig som fan af dit virtuelle kram – det nåede frem til mig 😉
    Og lækre nødder, du har fået bikset sammen! 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering