Sommer på en tallerken: Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da jeg satte tænderne i den første bid, huskede jeg pludseligt, hvor godt det er, og så kunne jeg ikke nænne ikke at dele det med andre!

Det er jo virkeligt simpel mad faktisk, men det er et af de måltider, som bare fungerer på alle måder, synes jeg. Frisk, lækkert, mættende og velsmagende. Og nemt! Åh, så nemt altså – jeg satte kyllingen i ovnen, pakkede et par flyttekasser, surfede lidt på nettet, smed bønnerne ind til hr. kylle, snapchattede lidt, blendede en pestomayo, drak lidt lemonade, skar en tomatsalat, og så var der serveret. Jeg tror i øvrigt, at jeg endeligt har knækket hemmeligheden til perfekte bønnefritter i min ovn – hvilket jo er helt perfekt timing i og med, at jeg nu skal flytte om en uges penge. Måske jeg kan være en lidt mere dedikeret bønnefrittespiser i min nye lejlighed, så der ikke behøver at gå halvandet år med den nye ovn! Men nåja, “hemmeligheden” er at lave dem ved høj varme. De der gnallede 180º varmluft rækker ingen vegne, det giver bare slatne bønner, men hvis du skruer den op på 230 eller mere (og holder øje, forstås), bliver de gode og sprøde og seje. Haps!

kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-3

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

 • 2 hele kyllingelår eller kyllingebryster
 • salt og peber
 • smør eller andet fedtstof til bagning/stegning

Bønnefritter

 • 1 pose grønne bønner fra frost
 • olie
 • salt

Pestomayo

 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stor håndfuld frisk basilikum

Tomatsalat

 • 200 g friske tomater cirka
 • 1 kugle frisk mozzarella ca. 125 g
 • frisk basilikum
 • salt og peber
 • evt. olivenolie og balsamicoglace

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 220º varmluft.
 • Hvis du laver hele kyllingelår, krydres disse med salt og peber, pensles med lidt fedtstof og sættes i ovnen i ca. 30 minutter, inden bønnerne gør dem selskab. Kyllingebryster kan steges på en pande, mens bønnerne er i ovnen.
 • Vend de frosne grønne bønner med olie og salt, og giv dem ca. 30 minutter, til de er let sprøde.
 • Blend mayonnaisen med hvidløg og basilikum.
 • Skær tomaterne og mozzarellaen i passende stykker, læg i fad med friske basilikumblade og drys med salt og peber. Hæld evt. lidt olivenolie og basilikumglace over.
 • Server.
 
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-2

Kategorier: 2013-favoritter, Fast food, Favoritter, Forår, Gæstemad, Grill, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Sommer, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering