Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Maden herhjemme i den sidste uges tid har i høj grad stået i det comfort-agtiges tegn. Til trods for at jeg egentligt ikke har haft behov for trøst i hverken den eller den anden form 😉 I højere grad skyldes det nok vejret, som helt bestemt gør de lidt tungere, cremede og varmende retter ret så tiltalende i min optik. Og heldigvis er det jo netop med denne slags retter faktisk supernemt at spise LCHF, hvilket kun er bonus.

I søndags lavede jeg en god portion kyllingefrikadeller – efter den sædvanlige opskrift med den eneste variation at jeg tilføjede lidt bacon til farsen, fordi jeg alligevel havde en rest fra morgenmaden. Og så fik jeg langt om længe afprøvet en omgang flødestuvet kål, hvilket jeg længe har haft i tankerne – og hvilket blev både tungt, cremet og varmende på én og samme tid, lige som jeg havde håbet og forventet! Det færdige måltid – og flødestuvet kål i særdeleshed – er jo egentligt ret så traditionelt og dansk, tror jeg nok, hvilket ikke sker så tit i mit køkken. Til trods for at mange af den slags retter også nemt kan LCHFiceres, hvis blot man finder på noget andet tilbehør end de klassiske kulhydratrige udgaver. Eftersom det traditionelle køkken er mindre “traditionelt” hos mig, er jeg heller overhovedet ikke sikker på, at kålen er lavet på traditionel eller “rigtig” vis. I nogle opskrifter, jeg kiggede på, skal kålen først koges, og i mange andre bruges der selvfølgelig mel til at jævne. Begge ting sprang jeg over til fordel for en i min optik nemmere og mindre omstændig tilgang, hvor det hele laves i én gryde uden bøvl med kogevand og andet (og kogt kål er desuden heller ikke det mest charmerende i verden, vel?). Uanset om det er traditionel eller ej, blev det i hvert fald superlækkert! Og jeg har stadig én samlet portion tilbage samt et par hånddeller til det løse – ikke dårligt! 😛

Kyllingefrikadeller med bacon

No ratings yet
Antal: 12 stk

Udskriv

Ingredienser

 • 800 g hakket kylling
 • 60-70 g bacon finthakket
 • 2 æg
 • 1-2 spsk fiberHUSK
 • 1,5-2 spsk salt
 • peber

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til grill.
 • Rør alle ingredienser til farsen sammen og form den med en ske og din hånd. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Steg frikadellerne i ovnen i ca. 20 minutter – vend halvvejs. Du kan naturligvis også vælge at stege frikadellerne på en pande i fedtstof, men jeg synes, det er langt nemmere og lige så godt i ovn.
 

Flødestuvet spidskål

No ratings yet
Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

 • 1 stort spidskål
 • 100 g smør
 • 4 dl piskefløde
 • salt og peber
 • evt. lidt fiberHUSK til jævning kan snildt udelades

Sådan gør du

 • Snit spidskålen mellemfint og smelt smørret i en stor gryde. Svits spidskål heri med salt, til det falder sammen og alt væsken er fordampet.
 • Rør så fløden i, og lad simre, indtil fløden er kogt tilpas ind. Jævn evt. med en lillesmule fiberHUSK (1-2 tsk max!), hvis du er utålmodig. Smag til med salt og peber og server.
 

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (10)

 1. Hold da helt… Den spidskål smager jo helt afsindigt godt.
  Jeg lavede den i går med alm. frikadeller, men den skal da vist på menuen i alle muuulige sammenhænge.

  Tak for den 🙂

 2. Hej Xenia, Når du jævner med fiberhusk, er det så på almindelig, gammeldags manér hvor det røres ud i vand?
  Glæder mig til at prøve din version. Har lige lavet en meget nem udgave af din tacotærte, som jeg i øvrigt er helt vild med. Jeg købte en færdig tærtedej. Den rigtige er selvfølgelig langt bedre, men i en snæver vending kan dette bruges, når man nu ikke lige er den hurtigste i et køkken. Glædelig jul til dig, og tak for dine dejlige opskrifter.

  1. Nej, jeg drysser det bare forsigtigt ud over retten og koger igennem. Men husk at tilsæt minimale mængder ad gangen, da det ellers kan blive for geleagtigt og generelt ret uheldigt! 😀
   Dejligt at du kunne bruge tacotærten også 😀

 3. Hej Xenia! 🙂

  Hvornår ved man, at alt vandet er fordampet? Synes jeg stod længe og var i tvivl 🙂 .. Er igang med at lave det nu – og det dufter dejligt!

  /Christina

  1. Hm, det er nok lidt en vurderingssag. Jeg plejer at hælde fløden ved, når jeg kan høre, at kålen begynder at svitse frem for at dampe, hvis det giver mening? Men ellers er det nu ikke så vigtigt – jo mere vand, der fordamper, des mere cremet sovs får du jo bare 😀
   Håber, det smagte!

   1. Det smagte skide godt 😀 .. Mums! Jeg lavede det til normale svinedeller, og kom i den forbindelse til at tænke på.. Jeg skulle i frikadelle opskriften bruge en spiseske mel – kan man erstatte den af fiberhusk? Og i såfald, hvor meget af det skal man så komme i?

    /Christina

    1. Det lyder godt!
     Og ja, du kan sagtens bruge fiberHUSK i stedet for hvedemelet – det er det, jeg gør. Den kyllingefrikadelleopskrift, jeg har “konverteret” indeholdt vist 1 dl mel i oprindelig udgave – det synes jeg passer meget godt med 1 spsk til gengæld, da det jo suger ret meget. Hvis din opskrift kun kræver 1 spsk mel, ville jeg nøjes med 1 tsk, selv om det godt nok ikke lyder af særligt meget 🙂
     ~Xenia

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering