Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten er enten for hårde og bliver aldrig modne, for bløde og brune (yikes) eller har de dér ubehagelige tråde (I ved godt hvad jeg mener, ikke?). Så ja, jeg har absolut ikke held på avocadofronten, kan man vist roligt sige -.- Og det havde jeg altså heller ikke her til aften. Men salaten blev nu ganske fin alligevel – og en lækker moden og sød mango kan jo redde mangt og meget. Og selv hvis salaten ikke var blevet god (hvilken den var, bare rolig), havde spyddene reddet det hele. Come nu ON, de var gode! Uhm, en klar ny favorit – og så skader det jo ikke, at det var noget af det nemmeste længe, vel? 😉

Opskriften på spyddene er fra Tatjana Albinus’ kost- og livstilsvejledning – og salaten kan vel siges at være en videreudvikling af salaten, hun foreslår dertil.

Alt i alt endte min overhovedet ikke mandagsmandag-agtige mandag (foråret er fucking fedt!) med et forårsfriskt måltid, som klart bliver lavet igen!

Hvordan har jeres mandag været – forhåbentligt lige så rar som min?

Kyllingespyd med kokos og karry

No ratings yet
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

 • 700 g kyllingeinderfilet
 • 4 store spsk kokosolie
 • 1 spsk karry jeg bruger Urtekrams
 • 2 tsk salt
 • 1/2 dl kokosmel den alm. grove
 • evt. 4-8 træspyd der har stået i vand i 30 min.

Sådan gør du

 • Smelt kokosolien (fx i mikrobølgeovn eller meget hurtigt i en kasserolle) og bland det med karry, salt og kokosmel til en slags pasta.
 • Vend kyllingen med karryblandingen og lad det evt. trække så længe, som du gider (når man blander den kolde kylling med den smeltede kokosolie, stivner det altså – så konsistensen bliver lidt sær – men det smelter jo igen i ovnen).
 • Forvarm ovnen til 200º.
 • Sæt kyllingen på spyd – eller læg det blot i et fad.
 • Steg i ovnen i 25 minutter og server.
 

Kålsalat med avocado og mango

No ratings yet
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

 • ca. 1/4 spidskål
 • ca. 1/8 af et lille rødkål eller rød spidskål, hvis du kan finde det
 • 1 tsk salt
 • 1 lime saften herfra
 • 3/4 dl smagsneutral olie eller bare tre gange så meget som limesaften
 • 1 stor avocado eller 2 mindre
 • 1 mango
 • 100 g cashewnødder

Sådan gør du

 • Snit kålen fint og masser den med salt, indtil du ikke længere kan mærke saltkornene.
 • Ryst/pisk limesaft og olie godt sammen og vend kålen med dette. Lad gerne trække ca. 30 minutter – fx mens spyddene er i ovnen.
 • Skær avocado og mango i tern og fordel ovenpå kålen. Drys til sidst med cashewnødder og server.
 

Smuk mad er god mad!

Kategorier: Asiatisk, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Internationale retter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (12)

 1. Haha, jeg ser problematikken omkring avokadoen som et alvorligt samfundsproblem! Det er jo noget med at ramme den rette tidslomme hvori avokadoen er god, og ja du har ret, det kan være svært 😉 Men lækkert ser det nu ud alligevel!

  Lise

  1. Enig! Noget må kunne gøres! 😉 Men på den anden side, når man så endelig får en, der bare virkelig er god, føles det som en lille gave fyldt med god karma 😀

 2. Uhm…
  Begge dele på snarest på menuen hos mig – har faktisk spidskål på lager (dog ikke rød). De spyd lyder perfekte til madpakken.
  Tak for opskrift.
  KH
  – frk. sveske

  P.S. Desværre være min mandag ikke optimal (ang. mad), så tirsdagen kan kun blive bedre.

  1. Skønt, så er det jo helt perfekt! Jeg har personligt aldrig smagt rød spidskål selv – det er ikke lige noget de har, hvor jeg handler 😉 Men jeg tænkte, at det ville passe supergodt til med den lidt mildere kål – rødkål er dog også fortræffeligt 🙂
   Og ærgerligt, at du ikke var tilfreds med din mad i går – jeg syntes nu det så lækkert ud på instagram 😉 Forhåbentligt bliver i dag bedre så 😀

    1. Ja, det kender jeg godt. Lige for tiden har jeg en lille bøtte macademianødder som jeg kan nippe af, hvis jeg bliver sulten mellem måltiderne. I går eftermiddags var mit blodsukker dog også lavt, men jeg kunne “nøjes” med en banan med peanutbutter, hvilket alt andet lige er bedre end de ting, jeg ellers har for vane at falde i om eftermiddagen – især fordi der er chokolade på lager :O
     Hvad med te med kokosolie – den bruger jeg også nogle gange (læs: når jeg har viljestyrke til det)? 🙂

 3. Hej Xenia.

  nu er der da vist på tide at jeg beynder at kommenterer på dine indlæg igen, jeg læser jo hver og et, men får desværre bare sjældent skrevet noget til dig – men NU gør jeg 🙂

  Jeg vil give dig ret i at det er mega svært at købe avokado – især i diverse supermarkeder og især hvis du skal bruge dem samme dag.
  Min erfaring med avokado er at man er nødt til at være på forkant med dem og lad dem modne hjemme hos en selv – du kan speede modningen op ved al ligge avokadoen i en pose sammen med en banan, eller ligge dem i en skål sammen med æbler og tomater, så er de klar et par dage efter.
  Ellers vil jeg anbefale dig at købe øko´erne i føtex eller endnu bedre avokado posen fra aarstiderne – verdens bedste avokadoer – just saying 😉

  1. Det er altid så hyggeligt med kommentarer, Maria, så du er mere end velkommen 😀 (apropros, skal du ikke snart selv i gang med at blogge igen – eller er det droppet? 🙂 )
   Jeg forsøger nu også altid at planlægge avocadospisning i god tid – eller bare altid have nogle på lager 🙂 Men nogle gange får jeg bare nogen, der aldrig bliver gode, synes jeg – uanset om man forsøger diverse tricks og gode råd :/ Uh, nu lokker du med de aarstiderne igen – jeg må snart prøve at bestille noget derfra, så jeg kan se, om jeg også bliver konverteret overbevist 😀

 4. Jaah, I know. Foråret har en stakket frist i denne omgang. Desværre. Så det skal nydes mens det er der. Og så har det bare at komme hurtigt tilbage igen. :S

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering