Lakserulle med wasabi (low-carb sushi)

Jeg kan huske, at jeg, før jeg smagte sushi første gang, syntes ideen var utroligt sær. Rå fisk? Helt ærligt, hvad havde de tænkt sig. Men da jeg så først smagte det, var jeg hurtigt overbevist ligesom de fleste andre. Jeg er egentligt ret vild med sushi. Det har sådan en dejlig friskhed. Ikke desto mindre har jeg faktisk ikke fået sushi i flere måneder snart – siden jeg gik over til at spise LCHF langt størstedelen af tiden. Jeg var på Sticks ‘n’ Sushi tilbage i november, som er den bedste sushikæde, jeg har prøvet, men der fik jeg en såkaldt fiskebowle – altså uden ris. For ærligt talt: Når jeg “snyder”, er det altså ikke sushi, jeg gør det med 😉

Derfor blev jeg ganske ekstatisk, da jeg først så denne ide hos Valdemarsro. Ann-Christine har vist oprindeligt fået ideen fra Ulla, og det er også den opskrift, jeg endte med at bruge. Selvfølgelig findes der også andre LCHF-sushiopskrifter. Fx med blomkålsris i stedet for almindelige ris, hvilket nok også skal prøves på et tidspunkt – det er jeg dog lidt mere skeptisk overfor. Sådan har jeg det vist generelt med de dér 1:1-erstatningsting. Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan blomkål kan gøre det godt som sushiris – men det er en anden snak til en anden dag 🙂

Denne “sushivariant” er nok basalt set en alaska roll uden risene – og også uden tang, med mindre du vælger at tilsætte det, som jeg gjorde i mit andet forsøg. Tangen gør jo ikke den store forskel smagsmæssigt, men det skulle jo være ret sundt – og så virker det mere “autentisk” med tang, synes jeg 😀 Men du kan altså også sagtens udelade det, uden at miste noget på smagskontoen.

Jeg tror sagtens denne lakserulle kan laves uden en bambusmåtte. Jeg har bare en og valgte derfor at bruge den, men hvis man er lidt fingernem, kan det sikkert sagtens lade sig gøre uden. Alt i alt, var det i hvert fald langt fra sidste gang, jeg lavede denne ret! Det smager fantastisk og er overhovedet ikke “ostet”, som man ellers måske kunne frygte pga. flødeosten. Wasabien, soja og laksen giver tilsammen et godt modspil til “ostens ostethed”. Og så er det lynende hurtigt – endnu hurtigere end at køre ud og købe færdiglavet sushi, kunne jeg fristes til at skyde på 😉

Lakserulle med wasabi (eller Alaska Roll uden ris)

No ratings yet
Antal: 1 person

Udskriv

Ingredienser

 • 5-6 skiver røget laks ca. 100 g
 • evt. en plade noritang kan udelades
 • 100 g flødeost
 • 1/2-1 tsk wasabipasta smag til
 • 1/2 avocado
 • 1/4 agurk jeg bruger 1/2 og spiser resten ved siden af
 • sesamfrø gerne sorte (eller evt. chiafrø) til drys
 • soja til servering

Sådan gør du

 • Hvis du bruger en bambusmåtte, kan du pakke denne ind i husholdningsfilm – det er nemmere at gøre rent.
 • Bland flødeost og wasabi.
 • Skær agurk i tynde stave og avocado i smalle skiver.
 • Læg laksen i et lag på måtten.
 • Hvis du bruger tang, lægges det oven på laksen.
 • Fordel flødeosten i et jævnt lag.
 • Læg agurk og avocado oven på – ca. 4 af hver.
 • Rul sammen, så stramt som du kan. Drys med sesam og evt. chiafrø og skær i skiver med en skarp kniv.
 • Server med soja.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Asiatisk, Fast food, Favoritter, Forretter, Frokost, Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (15)

  1. Det synes jeg helt sikkert, du skal, Caroline. Det er SÅ godt (og en hurtig form for opgaveskrivningsluksus) 😀

 1. Det ser virkelig godt ud! Jeg savner selv ind i mellem mine besøg på Sticks’n sushi, men det her ser tilpas let og lækkert ud til at jeg må prøve det.

  1. Mange tak, Lørna – det er det bestemt også 🙂 Du skal næsten tage at prøve den fiskebowle dér fra S’n’S – den kan klart anbefales. Og ellers må du jo bare lave dem her fremover – de er i hvert fald ikke noget skidt alternativ 😉

   1. Fiskebowlen skal prøves… Bor jo i lyngby 10 minutter fra SnS – så det er hårdt at undvære 😉

 2. Jeg har faktisk sushi på min madplan i denne uge. Jeg havde dog planer om at lave det med blomkålsris, selvom jeg også er lidt skeptisk. Måske kan man lave en blanding af blomkålsris og flødeost? Det tror jeg, at jeg vil forsøge mig med i den kommende uge! :b

  http://lykkeglimt.wordpress.com/

  1. Det kan sikkert også sagtens blive dejligt med blomkålsrisene – kan bare mærke, at jeg ikke helt er positivt nok indstillet over for det, du ved? Men god ide at prøve at blande det med flødeost – det glæder jeg mig til at læse om 🙂

  2. Uh ja jeg vil også gerne høre nærmere om blomkålrisene fungerer – holder øje med din blog 🙂

   1. Jeg laver Sushi med både blomkålsris og broccoliris. Begge dele smager skønt. Jeg plejer så at lave en wasabi-mayo og en soya-mayo, evt. en chili.mayo, som jeg blander i risen, så klistrer de bedre og gør ikke noget dårligt for smagen 😉

    Jeg synes dine lakseruller ser enormt lækre ud. Dem skal jeg helt sikkert prøve næste gang jeg laver sushi 🙂

    1. Jeg har også planer om at prøve med blomkålsris i sushi på et tidspunkt – dog tror jeg, at jeg vil blande risene med flødeost, da rene blomkålsris ikke er så rare i min bog 😉 Og chilimayo er SÅ godt, tak for påmindelsen!
     Jeg håber at du får prøvet lakserullerne og synes om dem – det er en af mine livretter i hvert fald! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering