Pizza med serranoskinke og mozzarella (LCHF)

De fleste har efterhånden prøvet eller i det mindste hørt om den gode blomkålspizza. Og den er jeg såmænd også stadig ganske begejstret for – især tanken om, at man fylder ekstra grøntsager på tanken helt uden at bemærke det! Men ind imellem får jeg nu også lyst til en pizzabund, der er lidt mere brødagtig, så da jeg faldt over denne opskrift i en af mine nye kogebøger, nemlig Åse Falkman Fredriksons “Viktminskning med LCHF”, røg den straks på madplanen! (den kogebog kan desuden absolut anbefales – vildt mange lækre opskrifter, og den er altså overhovedet ikke så vægttabsagtig, som titlen kunne indikere).

Pizzaen var supernem at lave – og også utroligt lækker. Den var selvfølgelig ikke sprød, men ærligt talt: Når jeg “falder i” og spiser rigtig pizza, er det af typen fra pizzamanden, og de pizzaer er altså sjældent sprøde – så dér er der ikke den store forskel 😉 Men selvfølgelig, hvis I er vant til sprøde pizzabunde, skal man lige omstille sig. Jeg syntes dog, at smagen var helt fantastisk – dét, at der er er ekstra ost i bunden, gør verden til et meget bedre sted 😀 Og så er den som sagt hurtig at lave – meget hurtigere end en normal bund med mel, der jo skal hæve mv. – denne skal trække i 5 minutter, forbage i 15 minutter og så kan fyldes knaldes på. Dvs. mad på lidt over en halv time, hvis man arbejder forholdsvis effektivt. Det kan man da tage og føle på! Fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter hvordan man foretrækker sin pizza – nedenfor er en af mine favorittoppings!

Perfekt aftensmad på en søndag! Og, nå ja, resterne fungerer naturligvis upåklageligt som madpakke, skulle jeg hilse at sige 😉

Hvad er dit yndlingspizzafyld?

LCHF-Pizza med serranoskinke og mozzarella

No ratings yet
Antal: 1 stor pizza
Opskrift efter “Viktminskning med LCHF” af Åse Falkman Fredrikson
Udskriv

Ingredienser

Pizzabund

 • 100 g ost revet – jeg brugte halv prima donna og halv mozzarella
 • 4 æg
 • 1/2 dl piskefløde
 • 1 spsk fiberHUSK
 • 1/2 dl mandelmel ca. 20 g mandler malet til mel
 • 1/4 dl kokosfibermel ca. 10 g
 • 1 tsk salt

Tomatsauce (nok til 2 pizzaer – frys evt. halvdelen)

 • 1/2 dåse hakkede tomater
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 tsk worcestershiresauce
 • 1 tsk oregano
 • 1 fed hvidløg presset
 • salt og peber

Fyld

 • 1 pakke serrano- eller parmaskinke
 • 1 kugle frisk mozzarella 125 g
 • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
 • Pisk alle ingredienserne på nær osten sammen med en elpisker. Rør osten i og lad stå i 5 minutters tid. Fordel herefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 15 minutter.
 • Lav imens tomatsaucen. Det gøres nemt ved at blende alle ingredienser sammen med en stavblender eller i alm. blender eller foodprocessor.
 • Når pizzabunden er forbagt, fordeles halvdelen af tomatsaucen udover. Herefter lægges skinke og mozzarella på.
 • Bag pizzaen i ca. 10-15 minutter eller til osten er smeltet og let gylden.
 • Pynt med friske basilikumblade ved servering. Giv evt. en grøn salat til.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Favoritter, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (17)

 1. Nu har jeg tænkt på at skrive til dig et par gange angående et lille irritationsmoment vedrørende din blog.
  Når dine nye blogindlæg indlæses i min reader er der ofte nogle meget store billeder af grynede smilyer. Faktisk er de lige så store som dine billeder og fylder altså ret meget. Det er de smilyer du bruger i teksten der bliver gigantiske. Det er af en eller anden grund kun dem med åben smilemund der bliver store, de andre er helt normale.
  Jeg ved ikke om der er andre der har lignende problem, men nu gør jeg dig opmærksom på at dine tekster forsvinder i store smilybilleder i visse rss-feed-læsere.

  1. Hej Mette. Tak for din kommentar – det var jeg ikke klar over, og hvis det sker for dig, sker det garanteret også for andre. Jeg har sendt din kommentar videre til mine supportere, så forhåbentligt ved de noget om det. Indtil videre skal jeg forsøge at huske ikke at bruge de meget glade smileys 😉

  2. Hej igen Mette. Nu skulle funktionen med at smileyerne bliver lavet til billeder gerne være fjernet, så forhåbentligt gælder det samme problemet. Vil du skrive igen, hvis det stadig driller? 🙂

 2. Bunden går der nok noget tid, før jeg kan prøve af. Men fyldet er blandt mine yndlings! Gad vide om pizza er godt uden ost? Jeg tvivler desværre :/

  1. Måske du skal prøve at anskaffe dig nogen af de der gærflager, som flere veganere fx også bruger? Det skulle vist give en “oste-agtig” smag – det er da i hvert fald forsøget værd! 😀

   1. gærflager? Lyder interessant.. det kunne være sjovt at prøve – selv om jeg er lidt af en ostepige, men jeg reagerer ind i mellem lidt på blodsukkeret, når jeg har fået for meget ost 🙁

    1. Ja, det er et spændende koncept 🙂 Personligt har jeg aldrig prøvet det, da jeg egentligt har det fint med ost, når jeg skal bruge den smag – men hvis man er meget sensitiv, kan det være, det er et forsøg værd 🙂

 3. Hej Xenia, super godt alternativ til blomkålspizzaen og jeg syntes den er meget tæt på en almindelig hjemmelavet pizza. Dejlig blog med gode ideer som enhver nystartede LCHF kan bruge..

  1. Hej Mette.
   Det er herligt at høre, at du kan bruge opskriften – og bloggen! Tak for din søde kommentar! 😀
   ~Xenia

 4. Sikke en nem og velsmagende pizza. Den kommer helt sikkert på menuen fremover – med varierende topping(s) 🙂

  1. Dejligt at høre, at I kunne lide den! Jeg er også ganske begejstret for denne bund, som alt andet lige faktisk er ret “normal-pizzabunds-agtig” 😉

  1. Du kan prøve, men alm. mandelmel har desværre ikke ligeså gode væskesugende egenskaber som kokosmelet. Hvis du har fedtreduceret mandelmel eller sesammel, ville jeg bruge det! Ellers så prøv med det hjemmemalede mandelmel, men brug lidt ekstra HUSK 🙂
   Held og lykke med det!

   1. Øv 🙁 Ligger kun inde med alm. mandelmel – jeg må vist en tur forbi helseshoppen inden jeg kaster mig ud i pizza eksperimentet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering