Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado

I fredags havde jeg brug for noget lidt anderledes end sædvanligt til frokost. Dels fordi min go-to frokost, når jeg er hjemme, er noget med æg, og jeg skulle have spejlæg til biksemad om aftenen. Og dels fordi det nogen gange bare er rart med lidt variation.

Jeg havde en avocado, der gerne måtte indgå, og derudover kom jeg i tanker om en pose sorte bønner i fryseren, som passende kunne bruges også. Der var alligevel ikke nok til andet end et enkelt måltid.

Resultatet blev ret godt, efter min mening. Det minder nok en del om det, der flere steder, går under navnet taco-salat. Naturligvis fordi en stor del af ingredienserne ofte indgår i tacos, tortillas eller andet.

Jeg lavede den lun, men i princippet kan man ligeså godt spise den kold – især hvis man ikke har frosne bønner, der først skal tøs op 🙂 Jeg foretrækker dog til – næsten – en hver en tid at spise varm mad, så for mig var det en no-brainer 😉

Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado eller “Taco-salat”

No ratings yet
Antal: 1 person
Udskriv

Ingredienser

  • 1/3 dåse sorte bønner eller tilsvarende fra frost ca. 150 g
  • 1 lille dåse majs 140 g
  • 1 rød snackpeber i små tern
  • 1 tsk spidskommen
  • salt
  • limesaft
  • 1 avocado
  • evt. lidt salsa eller taco-sauce

Sådan gør du

  • Svits de sorte bønner og majs på en pande sammen med spidskommen. Du kan også vælge at tilsætte peberfrugten allerede her, men jeg foretrækker at den stadig er sprød.
  • Tilsæt peberfrugt i tern og svits et par minutter. Smag til med salt og limesaft.
  • Server med en avocado i skiver og evt. lidt salsa eller taco-sauce.
 

Kategorier: Frokost, Hverdagsmad, Internationale retter, Mælkefri, Mexicansk, Vegetarisk

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (2)

  1. Jeg kender også masser af veninder der laver i mirkoovn, men jeg kan aldrig helt få det til at fungere? Enten er mine forhold helt off (i gryde bruger jeg 1,5 dl gryn og 3 dl vand) eller også skruer jeg for meget op for watt. Anyway det kikser helt for mig.. Men nu tager det også kun ca 7 min for mig i gryde 🙂

    Hvordan plejer du at lave det i mikro? 🙂

    1. Jeg bruger som sagt 1 del havregryn til 2 dele væske. Og mere specifikt plejer mine portioner at bestå af 1 dl havregryn, 1 dl mælk og 1 dl vand. Jeg har den altid stående på højeste watt – min mikroovn er dog en af dem, hvor det bare hedder “high” og ikke specifik watt. Men måske det er omkring 700? I hvert fald giver jeg det 2 minutter, rører rundt og giver det omkring 1 minut til. Så passer det til min smag. Men jeg tror det bedste er at prøve sig frem med tiden – kortere tid og den bliver (logisk) nok, mere blød og tynd i det – mere og den bliver ret bastant 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering