Lynstegt and med nudler og broccoli

Lørdag aften stod menuen på lynstegt and i wok efter opskrift fra Louisa Lorang. Jeg har faktisk aldrig prøvet at bruge and på den måde før – kun som andesteg a la julemad. Men det blev faktisk rigtigt godt. Den lækre andesmag står perfekt til en ret som denne – og så var det jo lynhurtigt at lave, så hvis man har en craving for and – hvilket jeg altså af og til har – er det ideelt.

Jeg tror jeg fik puttet lige lovligt meget på én gang i wokken, da jeg lavede tredobbelt (!) version, så det blev ikke så lynstegt, som det kunne være blevet. Men så længe man nøjes med at lave til max 4 i en stor nok wok og sørger for at den bliver godt varm, skulle der ikke være nogle problemer. Det smagte i hvert fald fantastisk under alle omstændigheder. Og det tog mig ikke meget mere end 20 minutter at lave!

Jeg havde ikke helt østerssauce nok, så jeg fortyndede med vand rørt med majsstivelse og soja, hvilket også er en lidt billigere udgave, hvis man ikke vil ofre halvanden flaske østerssauce på ét måltid. Men det er østerssaucen der giver den gode smag, så lad være med at udelade den helt – så bliver det en noget trist ret 😉

Lynstegt and med nudler og broccoli

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

 • 200 g nudler
 • 2 andebryster
 • olie til stegning
 • 4 fed hvidløg
 • 800 g broccoli ca. 1 1/2
 • 2 dl østerssauce
 • 1 dl vand

Sådan gør du

 • Kog nudlerne i letsaltet vand og dræn dem.
 • Skær hvidløg i skiver og broccoli i mindre buketter og tern.
 • Skær også andebrysterne i skiver.
 • Opvarm wokken godt og varm lidt olie heri. Svits anden til det tager farve og tilsæt hvidløg. Svits yderligere 1-2 minutter og tilsæt broccoli, østerssauce og vand. Læg låg på og damp broccolien i et par minutter.
 • Rør nudlerne i, smag evt. til med lidt soja og server.
 

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Kinesisk, Mælkefri, Wok

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (11)

  1. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men jeg ved at der er en grønthandler på Frederiksberg (Skråt overfor Frederiksbergcenteret) som har grove nudler… Vil tro at det også findes i andre asiatiske butikker, for i grønthandleren hvor jeg køber dem, finder jeg dem i deres asiatiske hjørne 🙂

  2. Tak 🙂 Man kan sikkert godt få dem i grønthandlere, ja, men Santa Maria laver også nogle som er fine, og de kan jo så fås i de fleste større supermarkeder 🙂

 1. Uhm det ser super lækkert ud, det skal jeg helt sikkert prøve! Jeg elsker and og det her er da en lidt ny og ikke-julet måde at servere det på 🙂

  1. Det var virkelig godt! Og ja, det var også det, jeg faldt for. Normalt synes jeg kun man får and til jul og så en sjælden gang på en kinesisk restaurant, så det var sjovt selv at prøve at lave det på en anden måde 🙂

 2. Skyndte mig ned og handle ind da jeg fik fri i går. Og hold da op, det er en lækker ret! Der var heldigvis til i dag også… 🙂
  Jeg brugte fuldkornsnudler fra Santa Maria, de var lækre til. 
  Ved du forresten om østerssauce kan købes billigere nogle steder? Evt. i asiatiske butikker? Synes 24 kr. for 1,5 dl er ret dyrt, men det var meget lækkert i retten, og kunne bestemt ikke undværes. 

  1. Fedt at du prøvede den! Og godt at du også var vild med den 😉 Mht. østerssaucen er jeg næsten sikker på at du i hvert fald kan få den hos asiatiske købmænd. Jeg ved ikke hvad det koster der, men jeg har selv tidligere købt en risvineddike, som kostede det halve i forhold til supermarkedspriser, så umiddelbart er jeg næsten sikker på, at det kan betale sig 😀

   1. Det var vi. 🙂 Tilsatte også gulerødder, sukkerærter og lidt cashewnødder. Mums!
    Kom helt tilfældigvis lige forbi en kinesisk butik i dag, de havde 900 ml for 40 kr. Så det må siges at være en god besparelse! 😉

    1. Ja, det kan da helt sikkert betale sig så! Det må jeg lige huske næste gang jeg selv kommer forbi den asiatiske købmand! 😀 Og det lyder også godt med lidt forskellige grøntsager i – det må jeg prøve næste gang 🙂

 3. Lækkert!! Den ret skal helt sikkert prøves.
  Nu ved jeg ikke lige hvad der er i den østerssovs, men hvis man nu ikke spiser skaldyr – har du så en ide til hvad man kan bruge i stedet for?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering