Mexican Pulled Chicken med guacamole

mexicanpulledchicken3

En af de utroligt mange smarte ting ved det her bloglands-lal er, at der ofte er andre mennesker, der er dygtige og får lavet de ting, man selv går og pønser på, længe før man selv får taget sig sammen til det! Og så slipper man jo selv for at eksperimentere (så meget). Freaking smart altså! Da Anne for nyligt udgav en opskrift på Mexican Pulled Chicken, som netop var en af retterne på min madideer-liste, var denne ret så meget nemmere at lave. Jeg rettede en anelse på krydringen – med hjælp fra min yndlings-tacotallerken, som smager helt perfekt, hvis du spørger mine smagsløg, men fulgte herudover fremgangsmåden til punkt og prikke. Opskriften stammer i øvrigt efter sigende oprindeligt fra en kogebog, som jeg da vist lige skal se, om jeg kan lure lidt i på en eller anden måde (selv om det desværre er blevet ret svært at skaffe svenske kogebøger, efter adlibris lukkede den del 🙁 )

Pulled chicken er fantastisk, viser det sig. Ikke at jeg som sådan var i tvivl, men det er altid rart at få bekræftet sine formodninger. Efter jeg for nyligt prøvede pulled pork, føltes det kun naturligt, at kylling var næste i rækken – mega kyllingespiser, som jeg jo vist er! 😛 Møret bliver også her helt smørmørt og kan trækkes fra hinanden – som jo er hele meningen! Og så er kyllingeudgaven her lidt mere overskuelig tidsmæssig end svineudgaven er – selv om begge er gode på hver sin måde!

Jeg serverede min kylling i de skønherlige tortillapandekager med lidt frisk sprød salat og godt med guac (+amole, forstås). Og så var jeg ellers ret godt kørende!

Normalt er jeg i øvrigt faktisk lidt af en avocadopurist. Altså forstået på den måde, at jeg helst ikke vil have, at for mange ting forstyrrer mig fra den lækre avocadosmag. Allerhelst spiser jeg den helt naturel bare med lidt salt – og oftest, når jeg fx laver ovennævnte tacotallerken, skærer jeg den netop bare ud og spiser den sådan – uden de store guacamole- eller andre tilsmagnings-armbevægelser. Men i går besluttede jeg mig for at gå lidt længere og rent faktisk lave en guacamole. Og det er jeg ret glad for, at jeg gjorde, for hold nu k***, hvor blev den lækker! Jeg lavede den bløde og cremede version, og det var lidt som at spise regnbuer eller skyer eller enhjørningekys eller sådan noget! Smagssætningen var i øvrigt helt perfekt, hvis jeg selv skal sige det. Godt med lime, hvidløg og salt og peber – så er vi kørende! Creme fraichen kan udelades, hvis man gerne vil have et helt mejerifrit måltid – jeg tilsatte det for at få lidt ekstra fedt ind i måltidet, og det blev det bestemt ikke dårligere af 😉

Mexican Pulled Chicken

No ratings yet
Antal: 6 portioner
Udskriv

Ingredienser

 • 900 g kylling enten kyllingebryst skåret i tre lige store stykker på langs eller kyllingeinderfilet
 • 50 g smør
 • 1 stort løg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 spsk sød paprika
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 spsk chilipulver
 • 1 spsk spidskommen
 • 1/2-1 tsk cayennepeber
 • 1 spsk sukrin gold
 • salt og peber
 • 500 g tomatpassata = mosede tomater

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og svits løgene og krydderier heri, til løgene begynder at blive let bløde. Tilsæt kylling, vend det hele rundt, og hæld herefter tomatpassata over.
 • Bring i kog og skru så helt ned for varmen. Dæk med sølvpapir og læg herefter låg på.
 • Lad kyllingen simre ved allerlaveste varme (det skal kun netop simre, ikke mere, ikke mindre!) i 2 timer. Kig til det ind imellem for at tjekke, at varmen er, som den skal være.
 • Efter de to timer trækkes kyllingen fra hinanden med to gafler og vendes rundt i tomatsaucen. Smag til med salt og peber og server. Fx i tortillapandekager med salat og guacamole (se opskrift nedenfor).
 
mexicanpulledchicken1

Guacamole

No ratings yet
Antal: 3 portioner
2-4 portioner
Udskriv

Ingredienser

 • 2 modne avocadoer
 • 1 lime saften heraf
 • 2 fed hvidløg
 • salt og peber
 • 2 spsk creme fraiche 38% kan udelades

Sådan gør du

For en grov guacamole

 • Mos avocadokødet sammen med limesaft med en gaffel. Pres hvidløg heri, smag til med salt og peber og rør creme fraiche i.

For en blød og cremet guacamole

 • Hak alle ingredienser sammen i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt og peber.
 
mexicanpulledchicken2

Kategorier: 2014-favoritter, 2014-februar, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Mexicansk, Påske, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (18)

 1. Pulled Chricken er fantastisk. Fik i går pulled Chicken Greek Style. Med Tzatziki i pita brød.. Må prøve mexican style som her med resterne.. Tak
  Mvh Johanne

 2. Mmmh det lyder lækkert. Hvis man er fan af karry kan man med fordel koge 2 stk kyllingefilet i vand i 20 min., trække kyllingekødet fra hinanden, svitse karry i smør på panden, vende det strimlede kød i og vend lidt rundt. Tilsæt fløde (ca 2-2,5 dl)og lade det simre til fløden er kogt ind. Totalt yndlings hos os 😛

 3. Altså mig og pandekager! Men det lykkedes at lave pandekagerne, og de blev simpelthen så lækre og indbydende. Det bliver nok min faste opskrift. Jeg skal godt nok arbejde med dejen, når den er lagt på panden (jeg kunne ikke rulle noget ud :-))… og kyllingen…. hårh.. det var bare så lækkert og smagfuldt. Min middagsgæst følte sig i hvert fald også godt forkælet! Og der er rester til mig til frokost. Win-win 🙂

  1. Haha! Jeg syntes dog faktisk, at disse var ret nemme at arbejde med 😉
   Hvordan kan det i øvrigt være, at du ikke kunne rulle dem ud? Huskede du at lægge dejen mellem to stykker bagepapir, så den ikke klistrede?
   Men skønt, at det faldt i jeres smag! 😀

   1. Jeps til bagepapiret, men det var noget fedtet stads, så jeg kom lidt olie på hænderne og formede lidt af den der, så på panden, hvor jeg arbejdede pandekagen på plads med stegepaletten.. men smagen! Den var bare go’ 🙂

    1. Min dej var faktisk overhovedet ikke fedtet – måske du skal prøve med enten mere mandelmel eller fiberHUSK næste gang så? 🙂

 4. Hold da lige op, det var sgu en succes i familien;) ikke sidste gang jeg har lavet det;) mange tak for di. Lækre blog;)

  Mads

 5. Jeg savner også at kunne købe svenske bøger hos Adlibris – men har fundet ud af, at man faktisk kan købe en del svenske bøger via cdon.com, og jeg kan se, at de bla. forhandler den bog, som ovennævnte opskrift er inspireret af! Nu mangler jeg så at finde et sted med norske bøger….

 6. Tak for mad 😀
  Det blev liidt stærkt, men jeg var vist også lidt for rundhåndet med min Flaming Dust fra Mill & Mortar, men mums! 1 kg kylle er bare for lidt med en sulten teenager i huset 😉

  1. Haha, man skal lige passe på med de stærke sager 😉 Men godt I kunne lide det! Tømte fade er jo bare et kvalitetsstempel 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering