Mikroboller aka. risteboller

mikro-risteboller-1

For nyligt udgav jeg en anden opskrift på de såkaldte mikro(bølgeovns)boller, hvor jeg dog skrev, at jeg var lidt usikker på, hvad jeg reelt syntes om dem. Dette er ikke tilfældet med disse boller, som jeg er kæmpe fan af! Jeg har indtil videre lavet dem to gange. Første gang helt efter den oprindelige opskrift, som jeg fandt hos Jacqueline – anden gang tilsatte jeg en spsk smør, som, jeg synes, gør en himmel til forskel. Min første blev nemlig lidt til den tørre side, og det er jeg til gengæld ikke fan af. Men den endelige udgave, som I finder opskriften på herunder, er tæt på at være de bedste LCHF-boller, jeg har smagt! At man så oven i købet kan lave en på noget, der ligner nul komma fem, gør mig kun endnu mere begejstret. Begge gange har jeg udnyttet, at de er så gode at riste ved at – ja, I gættede det! – riste dem! De bliver sprøde og rare og skønne. Jeg er dog overbevist om, at man også sagtens kan springe ristningen over og bare spise dem frisk fra ovnen.

Endnu en gang er det det gode pofiber, der viser sit værd. Det er sjovt med sådanne ting nogle gange. Jeg har i snart et år haft en pakke stående i mit skab uden at have taget hul på den, men så pludseligt opstår der tendenser og trends, eller hvad vi nu vælger at kalde sådanne ting i mad-/blogverdenen, og så er pofiber det største og nyeste hit! Men det fungerer jo også upåklageligt, så jeg fortryder da egentligt bare, at jeg ikke har eksperimenteret lidt med mit noget før. Nu har jeg i hvert fald netop købt mig et par ekstra pakker, så mon ikke, I kan vente jer flere pofiber-opskrifter i fremtiden? 😉

Faktisk har jeg ikke så meget mere at sige i denne omgang. Hvis du også en gang imellem bare virkeligt har brug for en god morgenbolle – naturligvis med tandsmør på! – kan jeg kun anbefale dem her. Jeg tror desuden, at det bliver et fast torsdagsritual for mig fra nu af at lave sådan en her om aftenen, så jeg kan tage den med til fredagsmorgenmaden på job. De her boller er af den slags, der gør, at man overhovedet ikke føler sig snydt, selv om man ikke kan/må/vælger ikke at spise det samme som de andre.

Hvad siger I – kunne det friste med en ostemad?

Mikrobolle aka. ristebolle

5 fra 1 stemme
Antal: 1 bolle
Udskriv

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 1 æg
 • 1 spsk piskefløde
 • 2 spsk mandelmel ikke fedtreduceret
 • 2 spsk sesamfrø
 • 1/2 dl pofiber
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

 • Smelt smørret i mikrobølgeovnen i en skål i passende størrelse.
 • Tilsæt så de resterende ingredienser direkte i samme skål og rør det hele godt sammen.
 • Form til en bollelignende form i bunden af skålen og bag i mikrobølgeovnen ved højeste effekt i 1,5-2 minutter. Prøv dig lidt frem til at starte med, da mikrobølgeovne er forskellige, og du endeligt ikke vil risikere, at den får for meget.
 • Spis den med det samme, eller lad den køle lidt af og rist den herefter.
 
mikro-risteboller-2

Kategorier: 2014-april, Brød, Favoritter, LCHF opskrifter

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (26)

 1. Kan du evt oplyse hvad du giver ved hvor mange watt??
  Lyder til at man efterhånden må overgive sig til det pofiber

  1. Jeg ved faktisk ikke, hvor mange watt det er på min mikrobølgeovn. Men prøv med højeste effekt og så start lavt med tiden, indtil du ved, hvor længe der er passende i din ovn 🙂
   Pofiber kan kun anbefales!

 2. Det ser dejligt og nemt ud. Ville også gerne prøve dine rundstykker, men min lille anke er bare, at det for mig er for dyrt at bestille pofiber på nettet og betale det dobbelte af pakkens pris i forsendelse. Så please, hvis nogen kender en fysisk butik, hvor dette kan købes, så vil jeg meget gerne vide det. Har søgt på nettet uden held 🙁

  1. Hvis du bruger andre specialvarer ind imellem også, kan det måske betale sig for dig at bestille en stor bestilling fra fx LCHFbutikken, så du når op på gratis fragt? Ellers skal du være heldig, at det findes i nogle fysiske butikker med et rigtigt godt (glutenfrit) udvalg – jeg har dog ikke umiddelbart hørt om et sådant fint sted 😉

   1. Ja det er rigtigt, men jeg mangler kun den fedtreducerede mandelmel, som har været udsolgt længe og stadig er det. Jeg er single og ikke storforbruger af specialvarer. Dem jeg har, har jeg desværre måttet købe lidt hen ad vejen, da man ikke helt ved, hvad man skal bruge som forholdsvis ny LCHF’er 🙂

    1. Tusind tak for tippet 🙂 Desværre ingen i nærheden af mig i Værløse, men alligevel. Tror jeg spørger i vores lokale Matas butik. Måske vil de bestille det hjem.

     1. Halløj, nu har LCHF Butikken igen mandelmel, så nu har jeg bestilt både det og Pofiber 🙂 Desværre kan de jo ikke nå frem til weekenden, så jeg må lige vente med boller og rundstykker, men SÅ skal det til gengæld også prøves. Glæder mig.

  1. Ja, men du får nok ikke det helt samme “rist-bare” resultat. Men LCHFbutikken har i hvert fald en slags omregnings-formular på linket her 🙂

 3. Hvor skønt. Netop i dag har jeg tænkt over hvad vi skulle ha i stedet for varme hveder i år, og her er løsningen. Tak for det.

 4. Hvor ser de bare helt rigtige ud:-). Har netop fået pofiber hjem og de dér boller skal smages i morgen tidligt!

 5. Måske et dumt spørgsmål, men kan denne laves i en almindelig ovn? Jeg har ingen microbølgeovn, men jeg savner simpelthen bare en hurtig og nem bolle! 🙂

  1. Det kan de garanteret sagtens! Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg ville prøve at give dem en 10-15 minutter – hold øje med dem løbende 🙂

 6. Hej Xenia,
  dejlig side du har og skønne opskrifter!

  Pofiber kan købes alle steder her i Malmö hvor jeg bor og til en billig penge, så tag en tur over sundet engang imellem, det kan godt betale sig 😉

  Charlotte

  1. Mange tak, Charlotte! Ja, jer der bor på den anden side af sundet har godt nok et par fordele, når det kommer til at handle billige LCHF-varer. Jeg var for snart et år siden en tur derovre, men syntes faktisk ikke, at jeg sparede så meget, som jeg ellers havde forventet – der skal man nok handle en del større (eller tage tog frem for bil). Men godt tip, ikke desto mindre! 😀

 7. Endnu en gang redder du et måltid for mig. Du er min helt, intet mindre!
  På sådan en varm morgen som i dag virkede det bare helt uoverskueligt for mig at spise omelet. Som så ofte før tyede jeg til din side, og jeg blev IKKE skuffet.
  Den bolle jeg fik lavet er noget nær perfekt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg benytter mig af denne opskrift.
  TAK til dig, og god dag

  1. Yes, jeg har altid ønsket at være nogens helt! 😉
   Dejligt at du kunne bruge opskriften, og at den faldt i god jord 🙂
   Også god dag til dig!

 8. Hej Xenia 🙂
  Så har jeg, i et øjeblik af nød, eksperimenteret med din bolle. Jeg stod nemlig her til aften, og manglede en hurtig pizzabund. Jeg kom i tanke om din bolle, og tænkte at den nok kunne omformes til pizzabund. Og resultatet var faktisk ganske godt (og dermed ikke sidste gang jeg lige skal lave en lyn-pizza). Jeg fulgte din opskrift men erstattede det hjemmelavede mandelmel med fedtreduceret sesammel, og sesamfrøene med hørfrø.
  Så fladede jeg massen ud på bagepapir på en flad tallerken (meget flad for den hæver jo), og gav det 2 min i mikroovn. Efterfølgende blev pizzabunden smurt med tomatpuré, ost + diverse pizzafyld og fik 10 min i alm ovn sammen med mandens almindelige pizza 🙂

  Kh Joan

  1. Hej Betina. Nej, så skriver jeg det specifikt. Du kan se, at jeg her har skrevet enten hjemmelavet, eller hvis du klikker på linket, kan du også se, hvilken slags det er 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering