Pandekagekage med hindbærskum

Vi kan nok godt blive enige om, at desserter som udgangspunkt hører weekenden til. Derfor vælger jeg også at vende tapasmenuen fra i fredags på hovedet og starte med opskriften på desserten. Jeg har længe haft pønset på at lave en pandekagekage – både før jeg skiftede til LCHF og bestemt også siden. Jeg er vild med idéen! Pandekager i lagkageform, jeg mener: What’s not to love?! Især fordi jeg som sådan ikke er udpræget lagkagefan – nok mest af alt fordi jeg ikke bryder mig om kagecreme og så kan det, hvis vi skal være ærlige, vist godt blive lidt vammeltblødt, kan det ikke? Derfor tiltalte pandekagekagen mig ekstra meget. Pandekagerne holder deres konsistens, uanset om kagen står i en time eller et døgn inden den serveres. Det kræver selvfølgelig en anelse mere forarbejde end at gå ud og købe en pakke færdige lagkagebunde, men resultatet er klart det værd! Og hvis du ikke spiser LCHF og en dag har travlt, kan du jo også bare vælge at købe nogle færdiglavede pandekager og bruge i en håndevending – jeg tror ikke nødvendigvis, at der er nogen, der vil opdage det, når musikken spiller og der er masser af lækkert hindbærskum til at maskere det 😉

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en pandekagekage – og variationsmulighederne er jo uendelige! Næste gang skal jeg klart prøve med noget chokoladeskum af en art – eller bare med vanilleflødeskum og friske danske solmodne jordbær! Uhm…… ❤

Opskriften på pandekagerne er Janes – og kan også findes i en madpandekageudgave i hendes bog.

Pandekagekage med hindbærskum

No ratings yet
Antal: 8 personer

Udskriv

Ingredienser

Pandekager, ca. 8-10 stk

 • 4 æg
 • 4 æggehvider
 • 150 g græsk yoghurt eller creme fraiche 38%
 • 1/2 dl piskefløde + evt. lidt ekstra
 • 2 spsk sukrin gold
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk fiberHUSK
 • smør til stegning

Hindbærskum

 • 300 g hindbær fra frost
 • 3 dl piskefløde
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk sukrin+
 • evt. lidt flydende stevia

Til pynt

 • 1 dl piskefløde
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk sukrin+
 • 1 bakke friske hindbær ca. 125 g
 • 5-10 g mørk chokolade rives til chokoladekrymmel

Sådan gør du

 • Pisk eller blend alle ingredienserne til pandekagedejen sammen og steg til pandekager i smør. Hvis dejen bliver for tyk, inden du er færdig, kan du fortynde med lidt ekstra fløde.
 • Lad pandekagerne køle helt af.
 • Giv de frosne hindbær et opkog ved svag varme (så behøver du ikke tilsætte ekstra væde) og lad dem herefter køle helt af. Mos dem evt. med en gaffel eller blend dem.
 • Pisk fløden til flødeskum sammen med vanille og sukrin og vend hindbærrene i. Smag evt. til med lidt ekstra sødning.
 • Læg pandekagekagen sammen på et pænt fad med hindbærskum imellem hvert lag. Afslut med en pandekage.
 • Pisk fløden til pynt til skum sammen med vanille og sukrin. Fordel ovenpå kagen og pynt med de friske hindbær. Riv lidt mørk chokolade over til sidst.
 • Opbevares på køl indtil servering.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Dessert, Gæstemad, Kage, LCHF opskrifter, Påske

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (34)

 1. Åh Wauw de ser lækre ud de der pandekager!!

  Syntes det er vildt svært at lave tynde LCHF pandekager!!

  Må gi det et nyt forsøg 😀

  1. Den opskrift her fungerer i hvert fald hver gang for mig – kan også laves uden de søde smagsgivere som madpandekager 🙂

   1. Jeg har egentlig altid undret mig over hvorfor man skelner mellem hele æg og hvider……. Hvorfor hedder det ik bare 6 æg frem for 4 hele og 4 hvider??

    Håber du ka hjælpe lidt her 😀

    1. For mig har det noget at gøre med dels smag og dels konsistens. Jeg synes den dér meget “æggede” smag, som de fleste nok kender, sidder først og fremmest i æggeblommerne, så hvis man har overvægt af hvider, bliver det ikke nær så udtalt – synes jeg. Konsistensmæssigt er hviderne tyndere og mere medgørlige end blommerne, som giver en mere bastant pandekage. Det er i hvert fald mine erfaringer 🙂 Når det så er sagt, kan man altså sagtens vælge bare at bruge 6 æg, hvis man foretrækker det 😀

 2. Sådan en kage har jeg også tit overvejet at kaste mig ud i! Det må være optimalt for sådan en som mig, som simpelthen ikke kan fordrage lagkagebunde.. Til gengæld elsker jeg pandekager, så det er jo win-win 😛 Tænker også at en chokolade-version bestemt heller ikke ville være af vejen.. Godt jeg “snart” har fødselsdag! 🙂

  1. Så skal du helt bestemt prøve en pandekagekage (fun to say, fun to eat!) 😀 Og helt ærligt, lagkagebunde er da også bare noget af det meste kedelige og tørre, man kan tænke sig :/

 3. Über lækker ser den ud, har drømt om en sådan kage siden jeg så en lignende i Kager der smager og nu har du lavet den i LCHF style- den er sikker på min næste fødselsdag.. Tak for den gode inspiration og de MEGET lækre billeder :0)
  Hilsen Louise

  1. Arhmen, det er jo helt perfekt så! Er sikker på, at det bliver et hit – og tak for de pæne ord om billederne! 🙂

 4. Uhmm den ser god ud! Hvor mange pandekager bliver der cirka af portionen? Mere så man har en ide om, hvor meget dej, der skal fordeles på panden af gangen?

  Synes som så mange andre at det er svært at lave tynde LCHF pandekager (og min tålmodighed rækker ikke altid til det), så det kunne være godt med en ny opskrift.

  1. Jeg fik faktisk ikke talt dem, men umiddelbart vil jeg skyde på, at der var sådan en 8-10 stykker. Jeg brugte nok ca. 3/4 dl dej pr pandekage på pander af “normal” størrelse. Du kan også lave mindre pandekager, hvis du har en mindre pande, og dermed få en højere kage ud af det 🙂
   Denne opskrift fungerer i hvert fald altid for mig – så jeg synes næsten, du skal prøve den! 😀

 5. Hvilken varme steger du ved ? Jeg har også en kamp med at lave pandekager ! Jeg mistænker dog mine skod su gamle IKEA pander for at bære noget af ansvaret 🙂

  1. Jeg steger nok cirka ved medium-mellemhøj varme – jeg tager den mest på gefühl. Varm nok til at det ikke tager evigheder, men ikke så varm at den bliver for mørk, inden den kan vendes. Efter min erfaring kan man faktisk stege pandekager på stort set alle pander – med mindre de selvfølgelig er sådan nogen, hvor alt nærmest hænger fast i? De pander jeg bruger, kræver ikke så meget fedtstof, men måske det også kan hjælpe, hvis du ikke har prøvet det? Held og lykke med det 🙂

  1. Tak, Jane! Den var bestemt ikke at kimse ad, og jeg er også ret overbevist om, at det ikke var sidste gang jeg laver sådan en 😀 Jeg kan nærmest allerede smage jordbær-udgaven <3

 6. Den var så god den kage!!
  Må helt sikkert lave den herhjemme også 🙂
  – Camilla

 7. Wow.. hvor ligner dine pandekager altså bare helt almindelige pandekager! Så fine eksemplarer tror jeg ikke jeg har set i LCHF før 😀

  1. Mange tak, Mette! 😀 Syntes nu egentligt ikke, at jeg gjorde noget særligt for det, så det må da næsten være opskriften, der er en vinder. Har i hvert fald også kun god erfaring med den 🙂

 8. MUMS!!!
  … men nu er jeg jo helt i tvivl…. først ville jeg – til min og datterens fødselsdag – lave Janes Megamættende lagkage, så din fantastiske flotte og lokkende jordbærkage (hvor jeg tror jeg vil tilføje at smøre smeltet mørk chokolade på bunden inden der kommes creme på) og så har du også denne opskrift…..

  Det ender vist med at vores gæster får mavepine 😉

  Tak for en skøn blot og nogle fantastiske opskrifter 🙂

  1. Haha, jeg kender alt for godt det med pludseligt at have for mange muligheder. Og netop derfor ender jeg virkeligt ofte med at lave kagebord til diverse arrangementer – måske du bare skal gøre det samme – bare sørg for at få gæsterne til at tage meget små stykker, da LCHF kager jo altid mætter mere, haha! ;D
   Og ja, jeg er helt sikker på at chokolade kun kan gøre jordbærkagen endnu bedre – hvordan kan det andet?!
   Velbekomme da – og mange tak for dine pæne ord!

 9. Bliver lige nødt til at sige TAK!!!
  Tusind tak for denne opskrift, prøvede den af i dag hvor de gamle skulle komme forbi til kaffen, og hvor er den bare LÆKKER, frisk og skøn 😀 (Jeg snød godt nok lidt og lavede almindelige pandekager i stedet, men havde da aldrig selv tænkt at lave kage af pandekager)

  1. Jamen velbekomme da! Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge opskriften! Og det er altså bestemt ikke at snyde, at tilpasse opskriften! 😀

 10. Hej

  Først…… Tak for en dejlig og super inspirerende side.

  Din pandekagekage skal da helt sikkert laves næste gang familien samles. Jeg har et lille bidrag til en “variant”.

  Avokadocreme, som passer perfekt sammen med hindbær……. og chokolade og som også kan “stå helt alene”…… 🙂

  Jeg har først for nylig lært at spise avokado, som ikke var transformeret om til avokadocreme… og denne avokadocreme…….. uhmmmm….. en dejlig og næsten “syndig” måde at spise avokado på.

  1 stor avokado blendes sammen med saften fra 1 citron og 25 gram Isis strø. 100 gram cremefraise bandes i…. Pisk 1 dl fløde og vend cremen i….

  Hilsen
  Lena

  1. Uhm, det lyder lækkert! Jeg har faktisk set en “avocadolagkage” andetsteds, og det er en af de ting, der på én og samme tid lyder både megasært og superlækkert – i så høj en grad at det da må og skal prøves! 😀

 11. Hvor ser den god ud – den må jeg prøve ved lejlighed. I dag håber jeg at få tid til LCHF pandekager – det er jo, trods alt, pandekagedag 😉

  1. Ja nemlig, man må jo gøre sit for at holde de internationale højtider i hævd 😉 Jeg lavede også pandekagerne herfra bare – en hel pandekagekage virkede trods alt lige i overkanten på en helt almindelig tirsdag 😛

 12. De ser vildt lækre ud! Kunne godt tænke mig at bruge pandekagerne til madpakke, er det muligt at fryse dem ned? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering