Pandekager – tynde, lækre og LCHF

pandekager3

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som sagt tænkt, så gjort! Pandekagerne her er uden tvivl de bedste og mest “rigtige”, jeg har lavet i min LCHF-tid. De smager præcist som almindelige pandekager på mel og sukker – og så er de altså også ok nemme at stege/bage og vende. Synes jeg. Man kan jo lave diverse gode pandekager på LCHF af den tykke amerikansk-agtige slags, men de tynde kan være lidt mere tricky. Men der har jeg altså succes med denne opskrift hver gang! Det eneste, man lige skal være opmærksom på, er, at dejen tykner lidt løbende pga. loppefrøskallerne, så man skal være forberedt på evt. at tilsætte lidt mere fløde eller andet væske løbende for at dejen ikke bliver for tyk. Herudover er et andet godt trick – som altid – en god varm pande. Det gør altså en kæmpe forskel, når man bager pandekager (og generelt). Jeg ønsker mig i øvrigt to små pander i stedet for de store almindelige. Jeg kan lige se for mig, hvor fint det vil være med en kæmpehøj stak pandekager med en diameter på ca. 15 cm! Måske man snart skulle slå et smut forbi IKEA igen… 😉 Opskriften i sin originale form er fra Janes “LCHF – Spis dig mæt og glad”.

Pandekager – tynde, lækre og LCHF

5 fra 1 stemme
Antal: 8 pandekager
8-12 stk afhængigt af pandestørrelse og pandekagetykkelse
Udskriv

Ingredienser

 • 4 æg
 • 4 æggehvider
 • 150 g creme fraiche 38% (eller andet surmælksprodukt)
 • 1/2 dl piskefløde lidt ekstra til at fortynde løbende
 • 2 spsk sukrin gold
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
 • 1 spsk fiberHUSK
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Pisk alle ingredienser sammen til en jævn dej. Tilpas evt. konsistensen med lidt ekstra fløde, hvis den er for tyk.
 • Varm en-to stegepander godt op. Smelt en lille klat smør eller kokosolie og fordel ca. 1/2-3/4 dl dej på panden. Bag til kanterne bliver brune og vend.
 • Spis pandekagerne med dit yndlingspandekagefyld. Skær evt. to-tre pandekager i kvarte og lav din egen mini-pandekagekage.

Noter

Pandekagerne opbevares på køl og kan også fryses.
Opskrift fra/inspireret af Janes “LCHF – Spis dig mæt og glad”.
 
mini-pandekagekage

Kategorier: 2014-favoritter, 2014-marts, Dessert, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Morgenmad

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (24)

 1. Uhhh de er super lækre!! Har netop spist en her i min eftermiddags pause!!!(det var forøvrigt resterne efter en pandekagekage fra weekenden!!)mums!!!

 2. Hvorfor ikke bare 4 æg 🙂 jeg kan ikke lige se hvorfor de skal være delt i ingredienslisten når det hele bliver pisket sammen alligevel 🙂

   1. Ahh, Sorry 🙂 jeg læste 4 blommer og 4 hvider og ikke 4 æg og 4 hvider 🙂 men nu er der styr på det 😉

 3. Vil bare lige byde ind ift. små pander: Vær obs på håndtaget. Jeg har købt et par små letvægtspander (har glemt hvor) og smidt dem ud igen, fordi håndtagene var for tunge: Når de stod på varmen, varmede de skævt, fordi håndtaget fik dem til at løfte sig 2 mm i den modsatte side.

  I øvrigt kan man også sagtens fylde pandekagerne med en blanding af flødeskum, græsk yoghurt og mandelsplinter vendt i kokosolie og vanilie og ristet i ovn. Hvis man ikke er bange for juleaccosiationer, kan man smide en skefuld kirsebærsauce fra Isis i også:)

  1. Tak, det er et godt tip – det vil jeg huske at være opmærksom på!
   Det lyder i øvrigt heller ikke som en dum fyld-kombination! Lækkert 😀

 4. Hej Xenia

  De ser fantastiske ud. Hvad gør du med de 4 blommer, der må blive tilovers? Eller bruge du bare pasteuriserede?

  1. De er nemlig superlækre! Jeg bruger oftest pasteuriserede, når jeg laver dem her, da det virker nemmere – men ellers er det jo oplagt, at lave en god bearnaise af de overskydende blommer! Eller måske en chokolademousse ;P

 5. Jeg har hørt, at pandekager skulle passe perfekt til “Det regner med frikadeller 2″… 😉

 6. Jeg forsøgte mig med dem i weekenden, og de var rigtigt gode 🙂

  Jeg brugte dog bare 6 alm æg, og det fungerede fint. Tilføjede revet limeskal og det er rigtig lækkert!

  1. Dejligt, at de faldt i din smag! Og tak for tippet med de 6 æg – det vil jeg klart prøve en dag, jeg ikke lige har ekstra æggehvider 😀

 7. Jeg har nok brug for lidt hjælp. Jeg forsøgte at lave disse til en veninde i tirsdags, men det gik helt i vasken. Den først blev virkelig fin og lækker men så hvad deje jo fået love og stå og fiberhusken havde( tro jeg) gjort dejen tyk. Jeg prøvede at blande lidt mere fløde i men så blev det nogle underlige (punkterede)klatkage lignende nogen. Hvad gør jeg forkert? Vil gerne lave dem igen da de ser virkelig gode ud og den jeg fik lavet var virkelig lækker:-)

  1. Øv, at det koksede 🙁 Jeg gør faktisk bare ligesom dig, at jeg fortynder løbende med fløde, så det undrer mig, at det ikke fungerede for dig. Måske din pande var enten for varm eller for kold?

 8. Hvad har du egentlig på dine pandekager? 🙂 de ser super lækre ud..

  Jeg lavede pandekagerne den anden dag, men uden sukker og vanille og så fyldte jeg den ene halvdel med oksehak og den anden med kylling og dækkede dem med cheddar og mozzarella 🙂 så kom de i ovnen indtil osten var fin 🙂 og det blev serveret med en god salat

  1. Der er en slags nutella imellem lagene, som dog ikke blev god nok til at komme på bloggen. Og så en ordentlig klat flødeskum på toppen samt lidt hakket chokolade 🙂
   Og ja, supergod ide at bruge dem som madpandekager i stedet. Det gør jeg også nogle gange – denne ret er fx fænomenal i LCHF-udgaven også 😀

  1. Jeg bruger ren vaniljepulver, som kun består af kværnede vaniljestænger og altså ingen sukker. Den nemmeste må at anskaffe det herhjemme er at købe Urtekrams, som fås i de fleste supermarkeder efterhånden eller online, fx her (affiliate-link) 🙂 Jeg køber det også selv af og til på udenlandske webshops, da det ofte også godt kan betale sig prismæssigt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering