Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om en lun spidskålssalat, som hun faktisk også spiste sammen med flødekartofler. Det passede jo perfekt ind i mit kålprojekt, så, sammen med en bunke kogte grønne bønner, blev det det grønne indslag. Alt i alt meget lækkert og faktisk også ret nemt.

Flødekartofler

5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 portioner
Ultimativt bedste måde at servere kartofler på!
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 liter piskefløde
  • salt og peber
  • 50 g ost revet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200º grader varmluft.
  • Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Fordel i et ovnfast fad.
  • Blend løg og hvidløg med fløden og krydr med salt og peber. Hæld over kartoflerne og drys med revet ost.
  • Bag i ovnen i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre.

Noter

Hvis du har mulighed for at forberede kartoflerne i god tid, er der større garanti for perfekt møre kartofler, hvis du giver dem den første halve time i ovnen tidligere på dagen og så bare klarer opvarmningen og gratineringen, inden de skal serveres.
 

Parmasvøbt kylling

No ratings yet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 3 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 kyllingebryster
  • 6-9 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200º varmluft.
  • Svøb kyllingebrysterne i skinken. Læg på en bagerist og steg i ca. en halv time i ovnen.
 

Lun spidskålssalat med æbler

No ratings yet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 2 æbler
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk salt
  • 1,5 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

  • Skær stokken fra spidskålen og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler og skær dem i tynde både.
  • Varm olien på en pande eller i en gryde. Tilsæt karry og svits et øjeblik. Tilsæt herefter spidskålen og svits et par minutter. Så kommes æblerne på panden sammen med salt, hvidvinseddike og sukker. Lad smagen trænge ind, smag til og server.
 

Kategorier: Efterår, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Salater, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (5)

    1. Så bliver skinken sprød hele vejen rundt. Hvis man lægger dem i et fad, vil saften fra både skinke og kylling gøre det vådt og sjasket 🙂

    1. Det er meget længe siden, jeg har lavet denne opskrift, så jeg kan ikke huske det, hvis jeg skal være ærlig. Jeg har nok brugt omtrentligt en spsk groft salt (som jo er mindre end 1 spsk fint salt), men du kan jo selvfølgelig bare selv smage dig frem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering