Guddommelig persillesovs – med tilbehør

persillesovs-1

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare sådan til info.

I sidste uge spiste jeg persillesovsen her sammen med dampet blomkål, nye kartofler (absolut yndlings, når de er i sæson!) og flæskesværspanerede fiskefileter. Godt! I går spiste jeg det med stegt flæsk. Også godt! Næste gang bliver det måske med frikadeller, fiskefrikadeller – eller bare helt uden kød, det kunne jeg sagtens, hvis jeg skal være ærlig!

Sovsen er lavet med hjælp fra Rikke Steenbuch, og jeg har kun godt at sige om den! Det er hurtigt, åndssvagt nemt, og helt utroligt lækkert! Og så mætter det også ret meget, hvilket ikke er mærkeligt, hvis man kigger på indholdet. Det er en meget LCHF-venlig sovs, og man kan altså også sagtens undvære kartoflerne, selv om jeg personligt ikke er meget for det 😉 Hvis man er mindre LCHF, men stadig lowcarb, kan vælge at udelade smørret, som Rikke også skriver på linket.

Guddommelig persillesovs

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Opskrift inspireret af Rikke Steenbuch
Mængden afhænger af sovseappetit
Udskriv

Ingredienser

 • 50 g smør
 • 50 g flødeost
 • 1 dl piskefløde
 • 1/2-1 tsk urtesalt
 • peber
 • en ordentlig bunke hakket frisk persille

Sådan gør du

 • Bland smør, flødeost, piskefløde og urtesalt i en kasserolle, og bring i kog. Lad simre, indtil sovsen er tyknet til passende konsistens.
 • Rør persille i, giv et opkog, smag til og server. Nemt!
 

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad, Sommer, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

 1. Uhm lyder som en skøn sauce med flødeost, det må prøves 🙂
  Tusinde tak for opskriften og inspirationen 🙂
  Og en god dag til dig.

 2. Hej Xenia,
  Som du selv skriver – guddommelig persillesovs – intet mindre end let at lave og smager himmelsk – den bliver serveret igen til aften til mandens hjemmefangede fisk 😉

  1. Hvis den koger for voldsomt, kan fløden desværre godt skille, ja. Hvis det sker, plejer jeg at hælde en sjat kold fløde i, piske godt og kun lige hurtigt simre, indtil den igen er varm og jævn. Det burde løse det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering