Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det er nok løgn, for jeg er faktisk ikke typen, der ligger og steger i solen særligt længe ad gangen. Det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til! Til gengæld har jeg konsekvent bare ben – og det må da også tælle for noget, ikke?! Det eneste tidspunkt jeg rigtigt sådan gør mig i decideret solbadning er faktisk, når jeg er på ferie sydpå (selv om det desværre er to år siden sidst nu 🙁 ) – og selv da er det kun i pauserne mellem mine dukkerter i poolen. For jeg er 100% vandhund! Og så er jeg nok også lidt af et legebarn, hvorfor selve badedelen tiltaler mig mest ved solbadning ;D

Nå men anyway, det var jo slet ikke som sådan det, jeg ville snakke om. Jeg ville bare fortælle lidt om alt det rare, jeg har lavet den sidste halvanden sommeruges tid. Jeg har både været i Tivoli med Turpas og prøvet forlystelser til den store guldmedalje, jeg har cyklet her og dér og alle vegne (bl.a. fra Roskilde til Køge i går) og generelt gjort mit bedste for at nyde det gode vejr. Cykelturen i går gik hjem til min mor, hvor min bror og jeg havde besluttet at låne hendes have til lidt mere sommernydning (bare rolig, min mor var skam også inviteret). Der tog jeg lidt sol i en hængekøje (det kan selv jeg godt gå med til), hvorefter vi tog på stranden (den bedste strand ligger ca. 1 km væk fra min mors hus!) og tog en “dukkert” – faktisk min første havbadning i flere år, tror jeg, da jeg foretrækker pool. Og jeg skriver dukkert i anførselstegn, da vi vist nok var i i hvert fald en halv time (jeg sagde det jo: vandhund!). Så tog vi hjem igen og spiste pil-selv rejer med aioli og en rar grøn sommersalat + valgfrit brød (jeg valgte frit at spise det i går). Og til dessert – den ultimative sommerdessert: jordbær med fløde. Åh, det var rart! (Desserten får I dog ikke noget billede af, da min telefon løb tør for strøm – arhmen, det var jo nærmest som at miste min venstre hånd! :O). Selve hovedretten kræver som sådan ikke den store opskrift, men jeg vil alligevel lige give jer noget der ligner nedenfor, hvis I skulle få lyst til at efterligne – ifølge DMI er der jo heldigvis stadig god tid til det!

Får I nydt det fantastiske sommervejr?! 😀

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

No ratings yet
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 kg skalrejer pr. person

Aioli:

  • 1 glas mayonnaise jeg bruger Hellmann's – du kan også lave din egen selvfølgelig
  • 2 spsk græsk yoghurt 10% kan udelades
  • 1/2 citron saften herfra
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille

Grøn sommersalat:

  • 1 lille spidskål
  • 5 små skoleagurker svarer nok til 1 stor
  • 3 modne avocadoer
  • salt og peber
  • olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at blande aiolien, så den kan trække lidt inden servering. Bland mayonnaise, græsk yoghurt og citronsaft med presset hvidløg og finthakket persille. Lad gerne trække et par timer, hvis der er tid.
  • Snit spidskålen fint og massér den med ca. 1 tsk groft salt. Vend med olivenolie. Skær agurk og avocado i tern og fordel ovenpå spidskålen. Krydr med salt og peber.
  • Servér skalrejerne med aioli og salat – og evt. noget godt brød + en skål til skallerne og masser af servietter til de fedtede fingre 😉
  • Spises naturligvis så vidt muligt al fresco ;D
 

Kategorier: Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Sommer, Tilbehør, Ugen der gik

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (8)

  1. Et totalt åndsvagt spørgsmål, men hvad gør man med de der rejer først? Jeg har set min fiskemand have dem liggende, men skal de koges/i ovnen eller noget før man piller og spiser?

    1. Det er overhovedet ikke et dumt spørgsmål 🙂 Jeg lavede to udgaver – den ene var bare kold, serveret direkte fra frost (optøede, forstås). De er jo kogte, når man køber dem, så der behøves i princippet ikke at blive gjort mere ved dem. Den anden udgave smed jeg i ovnen i ca. 15-20 minutter vendt i noget olie, hvidløg og krydderurter. Sidstnævnte nåede dog ikke rigtigt at tage smag, så jeg tror, at man skulle have haft dem liggende lidt i marinaden, for at det kan betale sig 🙂

  2. Det øverste billede der, det bliver jeg virkelig sulten af at se på! Og det selvom jeg næsten lige har spist! Det ser bare så lækkert ud det hele på den tallerken, og jeg elsker pil selv rejer, men det må være mindst et år siden, jeg sidst har fået sådan nogen 🙁

    1. Ej, det er jeg glad for at høre, Charlotte! Jeg kom ellers først i tanke om at tage billedet, da jeg var halvvejs igennem måltidet – men sådan kan det jo gå ;D
      Det var faktisk mit første forsøg ud i pil-selv rejer – altså ud over det man en sjælden gang får på buffet eller lignende. Jeg synes, at det var superhyggeligt og en god måde at få måltidet til at være lidt længere end normalt på. Men smagsmæssigt er jeg ikke overbevist om, at alt det pillearbejde kan betale sig i forhold til bare at købe dem færdigpillede – især ikke, hvis man skal servere rejer for andre end sig selv! ;P

      1. Ej synes du ikke? Var de friskfanget og fra en god fiskehandler? Men ja det er super hyggeligt med sådan nogle pillerejer! Men noget andet du må prøve er krabbeklør, som man selv skal pille 🙂 Eller det starter med at man lige skal slå på dem alle med en hammer, men derefter kan man pille dem lidt ligesom rejer 🙂 De er SÅ lækre sådan nogle krabbeklør og ikke noget man sådan lige får normalt, og jeg tror aldrig, jeg har set det på en restaurant fx…

        1. Nej, det var de netop ikke – de var bare frosne i denne omgang, og vi snakkede også om, at det jo nok havde noget at sige. Så hvis jeg skal prøve det igen, skal det i hvert fald bestemt være fra fiskemanden, for at det kan svare sig 😉
          Krabbeklør lyder bestemt også spændende! Dem må jeg lige have i baghovedet til næste gang, jeg planlægger sådan noget 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering