Red Velvet Kage

Til ære for en pige fra min projektgruppe, som var meget begejstret for denne kage, da hun i dag smagte rester, bliver det nu denne opskrift I får som den første i rækken fra kagebordet i søndags. Jeg har før bagt red velvet kage – dog i form af cupcakes – men til trods for at de to opskrifter på mange punkter ligner hinanden, syntes jeg alligevel at denne udgave var bedre! Opskriften stammer fra The Hummingbird Bakery’s kagebog (aka. min nye kagebibel), som jeg fandt i Føtex den anden dag til sølle 69 kr – naturligvis slog jeg straks til. Og jeg faldt for så mange af opskrifterne, da jeg gennemlæste den fredag, at det faktisk resulterede i en mere eller mindre komplet revurdering af planen for kagebordet. Så mange fristelser var der!

Officielt hedder kagen jo faktisk rød fløjlskage på dansk, men jeg synes altså det lyder meget mere rigtigt på engelsk. Den type er jeg.

Nå men, anyway, opskriften nedenfor er til en kage à 3 lag med en diameter på ca. 24 cm. Hvis man foretrækker at lave dem som cupcakes, skal man bare halvere mængderne og så rækker det til 12 stk. Bagetiden burde være den samme, som den er ved de tre lag. Jeg ændrede lidt på fremgangsmåden i forhold til pastafarven og så brugte jeg mere vanille end angivet. Desuden brugte jeg min standardfrostingopskrift på den anden af de to kager, jeg lavede, da frostingen på den første blev alt for tynd og overhovedet ikke så pæn, som jeg havde tænkt. Jeg skal ikke kunne udelukke, at jeg har gjort noget forkert, men med nedenstående mål bliver frostingen i hvert fald tilpas tyk til at man kan smøre den pænt på – og det er jo det vigtigste. Ik’? 😀 En stor del af charmen ved denne kage er jo den flotte dybrøde farve blandet med de hvide lag, der åbenbarer sig, når man skærer i den!

Red Velvet Kage

4.77 fra 13 stemmer
Antal: 12 personer
Udskriv

Ingredienser

Kage:

 • 120 g blødt smør
 • 300 g sukker
 • 2 æg
 • 20 g kakaopulver
 • 2 spsk rød frugtfarve eller pastafarve
 • 2 tsk vanilleessens
 • 2,5 dl kærnemælk
 • 300 g hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 3 tsk hvidvinseddike

Frosting:

 • 100 g blødt smør
 • 500 g flormelis
 • 200 g flødeost

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 150º varmluft.
 • Pisk smør og sukker let og luftigt – gerne i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem.
 • Rør kakao, rød frugtfarve, vanille og kærnemælk sammen i en anden skål. Sigt melet. Hæld først halvdelen af kærnemælksblandingen i dejen og herefter halvdelen af melet. Gentag med det resterende.
 • I en lille skål blandes eddike og natron og røres i dejen. Rør godt igennem og fordel i tre smurte springforme – eller én stor, hvis du hellere selv vil dele kagen.
 • Bag ca. 25 minutter.
 • Lad kagerne køle helt af, og lav herefter frostingen. Pisk smør og flormelis sammen til det ligner groft sand. Hæld al flødeosten i på én gang og pisk til det er let og luftigt – gerne op til 5 minutter.
 • Læg den første kagebund på et kagefad og smør en fjerdedel af frostingen på. Læg en kagebund ovenpå og gentag med frosting. Afslut med den sidste kagebund og smør resten af frostingen ud over kagen.
 

Kategorier: Favoritter, Kage

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (57)

 1. Årh, den ser god ud! Jeg har faktisk aldrig hverken bagt eller smagt (ha-ha) en red velvet-kage. Underligt nok, egentlig. Men jeg vil virkelig, virkelig gerne! ..alt glasur med flødeost er jo også bare vildt lækkert!

  1. Det må du se at få gjort så – en af mine gruppemedlemmer smagte som sagt (læs: skrevet) rester i mandags, og hun mente at den kom meget tæt på at være den bedste kage hun nogensinde har smagt. Det er også en af min mors yndlingskager 😉 Og ja, flødeostefrosting er altid lækker!

 2. Som den pige der rent faktisk har smagt kagen på billedet, må jeg opfordre alle Xenias bloglæsere til at bage den, for den smager, jamen altså bare alt for lækkert!!

  1. Haha, det var godt du kunne lide den – og fint med en kommentar, så mine læsere ved, at jeg ikke bare finder på det 😀

  1. Nej, i så fald ville jeg nok umiddelbart gætte på i hvert fald 45 minutter til en time. Hvis den bliver for mørk undervejs, kan du dække den til med noget sølvpapir 🙂

  1. Det kommer jo naturligvis lidt an på, hvilket mærke du bruger, men jeg mener at jeg brugte deromkring. Det bedste er egentlig bare at gå efter at dejen får en farve, der nogenlunde den på billedet – så burde det blive fint 🙂

   1. vis du bruger pasta farve. skal man altså kun bruge en KNIVSPIDS, da det ikke er nødvendigt med mere da pasta farve farver meget. 🙂

    1. Hej Mira. Det er skam pastafarve, jeg plejer at bruge, men fordi dejen indeholder kakao og derfor bliver mørk i sig selv, skal der efter min erfaring lidt mere til. I en normal lys kagedej (og især til frosting, fondant eller lign.) er jeg enig i, at en knivspids kan være nok 🙂

    2. Jeg har lige bagt den og jeg forsøgte mig med en stor knivspids rød pastafarve og det var SLET ikke nok… Så jeg vil klart købe lidt mere pastafarve næste gang og putte 2 spsk pastafarve i næste gang som i Xenias oprindelige opskrift 🙂

 3. hvor lang tid vil den kunne holde sig i køleskab før servering, når frostingen først ér kommet på? eller formuleret på en anden måde: hvor mange dage i forvejen, kan den laves og hvor lang tid kan evt. rester holde sig bagefter?

  desuden synes jeg, det er et mysterium, hvordan billedet af den ene lagkagebund (som kun er rød i toppen) er blevet helt rød på billedet af den sammenlagte lagkage? 🙂

  1. Jeg har kun selv prøvet at lave selve kagen dagen før og samle med frostingen på selve dagen. Jeg har dog spist masser af rester, og kagen holder sig fint svampet – frostingen har dog tendens til at blive lidt stiv i det yderste lag, hvilket ikke ændrer på smagen, kun oplevelsen af friskhed. Da jeg lavede denne bagte jeg kagen lørdag, puttede frosting på søndag og serverede den også søndag. Jeg spiste dog rester sammen med nogle venner mandag, og der var den fin. Og min mor havde også rester med på arbejdet tirsdag, som efter sigende skulle være stadig lækre også 🙂

   I forhold til farven tænker jeg, at du mener billedet hvor bundene ligger færdigbagte, ikke? Jeg tror det har noget at gøre med, at farven bliver mere udtonet i kanten. Jeg tænkte nemlig selv på det, da jeg lavede den, at den var mindre rød, end jeg havde håbet, men da jeg så skar den ud, blev jeg glædeligt overrasket. Så længe dejen er den farve, den har på billedet ovenfor, bør den få farven, som den har på det allerførste billede 😀

   Held og lykke med det.

  2. Jeg har kun selv prøvet at lave selve kagen dagen før og samle med frostingen på selve dagen. Jeg har dog spist masser af rester, og kagen holder sig fint svampet – frostingen har dog tendens til at blive lidt stiv i det yderste lag, hvilket ikke ændrer på smagen, kun oplevelsen af friskhed. Da jeg lavede denne bagte jeg kagen lørdag, puttede frosting på søndag og serverede den også søndag. Jeg spiste dog rester sammen med nogle venner mandag, og der var den fin. Og min mor havde også rester med på arbejdet tirsdag, som efter sigende skulle være stadig lækre også 🙂

   I forhold til farven tænker jeg, at du mener billedet hvor bundene ligger færdigbagte, ikke? Jeg tror det har noget at gøre med, at farven bliver mere udtonet i kanten. Jeg tænkte nemlig selv på det, da jeg lavede den, at den var mindre rød, end jeg havde håbet, men da jeg så skar den ud, blev jeg glædeligt overrasket. Så længe dejen er den farve, den har på billedet ovenfor, bør den få farven, som den har på det allerførste billede 😀

   Held og lykke med det.

 4. Hvilken type flødeost skal man bruge? Nu har kæresten tigget om red velvet cake i en måned, så jeg må jo hellere prøve den af – og den ser jo super lækker ud!

  1. Jeg plejer bare at bruge Philadelphia, men alle slags naturel flødeost kan bruges – så længe det ikke er de fedtfattige versioner 🙂 Fx skulle Bukos også være fin og både Lidl og Aldi fører vist deres eget billige mærke, som fungerer lige så godt. Jeg håber I kan lide den 😀

   1. Jeg lavede kagen i går … super nem at lave og super flot at se på!
    Man skal være rigtig glad for meget søde kager for at den kage havner på en top 5 – den er MEGET sød!

    Men når det er sagt – så smager den godt 🙂

    Tak for inspirationen – kæresten blev meget begejstret 🙂

 5. Hej

  Jeg faldt altså lige tilfældigvis over din opskrift da jeg søgte på google. Jeg har selv prøvet at lave den som cupcakes flere gange – med en anden opskrift dog – som har været en stor succes. Men nu står den sådan til at jeg skal bage en kage til ca 25 mennesker. Tror du at der er nok i din opskrift til at alle kan få et stykke ?

  1. Hej Cecilie. Har du planer om at lave andre kager også, eller bliver denne den eneste? Hvis du kun laver dén, vil jeg anbefale at du laver to. Hvis den indgår i et kagebord – det gjorde min, da jeg lavede den – kan du nok godt nøjes med en 🙂

   1. Nej det her ville være den eneste da jeg ikke lige umiddelbart kan komme i tanker om andre og den her jo bare smager hammer godt! Men har det ikke være lidt dyrt med alle de indgredienser til den? Jeg er nemlig ikke særlig rig og så tænkte jeg bare at det lød som maaange penge 😉

    1. Hm, det kommer jo mest an på hvad du i forvejen har på lager. Ud fra mit eget basislager, skal jeg kun købe smør, kærnemælk, evt. frugtfarve, hvis jeg er løbet tør, evt. flormelis og flødeost. Og flødeosten kan være hvilken som helst – enten nogle, der er på tilbud eller de billige mærker; Lidl skulle efter sigende have en fin billig version.
     Så ja, jeg vil umiddelbart sige, at der findes mange meget dyrere kager – fx hvis du skulle have brugt chokolade, specialoste (fx Mascarpone), friske bær eller andet i. Men det er jo – som alt andet – en prioriteringssag.
     Du kan jo også vælge at lave bare én og så bage en portion billigere cupcakes fx? De her chokoladecupcakes er fx fantastiske, og der kan du vælge at udelade den hakkede chokolade, hvis det er knebent med penge: https://wp.hjemmehosxenia.dk/2011/09/chokoladecupcakes-med-kakao-cream-cheese-frosting.html

     Jeg håber det lykkes! 🙂

 6. Hejsa.

  Først vil jeg lige sige at din kage ser super fantastisk ud 🙂
  Men vil også lige høre om du har fundet The Hummingbird Bakery’s kagebog på dansk? Kan nemlig ikke finde den nogen steder på dansk og vil virkelig gerne eje den.

  Vh Nina

  1. Mange tak skal du have.
   Ja, Hummingbird-bogen findes på dansk. For et stykke tid siden havde de dem i alle Føtex’er og lignende – så du kan jo prøve at kigge der, og se om det stadig er tilfældet. Under alle omstændigheder, er den i hvert fald udgivet på dansk, så med mindre den er udsolgt fra forlaget, burde den være til at finde. Held og lykke! 🙂

  1. Et par dage i hvert fald, hvis du sørger for at opbevare den i køleskabet efter du har frostet den 🙂

 7. Hej.
  Aller først, kagen smager fantastisk.. Men.. Uanset hvilken rækkefølge jeg putter tingene i, så bliver den bare ikke rød.. Bare hen ad mærkelig brun/lilla agtig… Nu har jeg lavet tre og de bliver alle samme farve..
  Bruger du pastafarve eller frugtfarve?

  1. Godt at du kan lide det! Jeg bruger pastafarve – altså den slags farve, man kan købe i kagebutikker, og som bl.a. bruges til frosting. Hvilken har du prøvet med?

 8. En helt fantastisk kage. Jeg pyntede min med jordbær jeg havde skåret i skiver -det gav lidt ekstra pift til kagen. Tak for en god opskrift.

  1. Det er jeg glad for, at du synes 😀 Og hvor lyder det dog fantastisk fint med jordbær på toppen!

 9. Fantastisk kage! Jeg bagte den til et personalemøde og lavede den så stor så der ville blive noget til overs, som jeg kunne tá med hjem til mine unger. Min datter på 5 har nemlig et spil på computeren, hvor hun kan lave en red velvet cake, så hun var lykkelig for at få lov at smage den 😉
  Stor succes – både hos mine kolleger og min familie 🙂

  1. Jeg har ikke selv prøvet det, men det er jo bare en standard kagebund, så det skulle der så vidt jeg ved overhovedet ikke være noget i vejen for 🙂 Held og lykke med det!

 10. Jeg bagte denne kage for et par dage siden. Skulle bruge den til en fødselsdagsfest, og selvom den blev bagt dagen før jeg skulle bruge den, var den SÅ saftig og lækker dagen efter. Den stod i køleskabet natten over, så frostingen udenpå stivnede og gjorde kagen lidt mere stabil. Frostingen fik faktisk et lækkert “crunch” af lige at størkne lidt.
  Men opskriften var bare virkelig nem at følge og kagen blev helt utrolig lækker. Et stort, stort hit blandt gæsterne. Så saftig og lækker!!
  Jeg vil helt sikkert bage den igen. Tak for en fin gennemgang af opskriften med billeder og gode forklaringer!

 11. Kan jeg lave frosting i aften og putte på de afkølede kager i morgen, vil gerne forkæle mine kollegaer med efterårs ferie kage og er ved at bage muffins nu, men vil gerne have lavet frosting nu så det kun skal på i morgen tidlig.

 12. Har lige serveret denne kage for mine kollegaer og de var super glade for den. Har lavet den lige efter din opskrift (dog lidt ekstra frosting, som nok ikke var nødvendigt). Den blev næsten lige så rød som din. Brugte Dr. Oetker farve.

  Det er ikke sidste gang jeg laver denne. Tak for opskriften. 🙂

  1. Det er jeg glad for at høre, dejligt det gik godt! Og tak for tippet med Dr. Oetkers farve, det er altid godt med flere valgmuligheder 😀

 13. Hej!!

  Kagen er bagt, hvilket jo lyder en smule kompliceret i forhold til andre kager og kagebunde – men i virkeligheden, simpel (;

  Valgte at lave 2, lidt tykkere bunde, froste den, dækket den med marcipan, derefter et tyndt lag hvid fondant, og et grønt fondant bånd omkring, lidt juletræer på toppen (lavet af frosting) og lidt christjørn omkring kagen, pludselig er det en lækker julekage (;

  Som vi glæder os til at sætte tænderne i, i morgen til den årlige familie julefrokost (;

  1. Øj, det lyder som en superflot kage, Line!! Den, er jeg sikker på, skal nok bringe masser af lykke og glæde hos jeres gæster!
   Send endelig et billede, hvis du får nuppet et! 😀

 14. Hej:) jeg bagte denne kage igår, men den hævede næsten ikke og blev meget fast i det, i stedet for let og luftig. Når der nu ikke er bagepulver i, hvad får den så til at hæve ? Mvh Lone

  1. Hæveagenten er natron, som bliver forstærket af at blive blandet med eddike – huskede du den del? Ærgerligt, at den blev for fast :/

 15. Hej <3 den ser god ud ville lige høre om man kunne bruge noget andet end smør ost? eller du har en ide til en sød kage cremé der stadig er hvid

  1. Creamcheese-frosting er klart det, der passer bedst til red velvet-kage, synes jeg – og det smager ikke af ost! Du kan dog erstatte med en almindelig smørcreme. Jeg har ikke en opskrift på det på bloggen, men det kun du finde masser af steder, hvis du googler fx buttercream frosting 🙂

 16. Hejsa.
  Vil gerne lave den i en bradepande. Og så halvere den og dermed lave en firkantetkage (da vi bliver 16 personer).
  Tror du, det er “nok” at fordoble opskriften. Eller skal jeg mon tre-doble den?
  Mvh Katrine

 17. Hej Xenia.
  Jeg har længe ville lave din red velvet kage her. Men kan den laves i cupcake-form også? Og kan man bruge en brun eddike eller erstatte den klare eddike med vand? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering