Risengr√łd – for dovne nisser ūüéÖ

Hvis du har fulgt mig noget tid, ved du garanteret, at jeg er stor julefan. Vinteren er sgu lidt m√łrk og kold og tr√¶ls, men s√• bliver det december, og der kommer julelys op overalt, og vi julehygger, og vi f√•r og giver gaver, og det hele bliver bare pludseligt lidt mere nice igen. Ligeledes er jeg ret glad for det meste julemad, i s√¶rdeleshed risengr√łd. Ultimativ comfort food jo! Og s√• er det samtidigt billigt og relativt nemt. Og her er n√łgleordet for dagens indl√¶g netop “relativt”. Ganske vist er det ikke sv√¶rt at lave risengr√łd, men det er sgu lidt b√łvlet. Du skal s√łrge for at r√łre i det j√¶vnligt, holde n√łje √łje med temperaturen og generelt v√•ge over det mere eller mindre konstant i en times tid s√• det ikke br√¶nder p√•. Heldigvis findes der diverse alternative m√•der, fx i stegepose og i ovn og i dyne, og hvad ved jeg, men jeg har ikke haft den st√łrste succes med de metoder. Selv med dynemetoden, skal du jo stadig bruge tid p√• at koge det op inden, og jeg har oftest ogs√• brug for at koge det sammen igen til sidst. Hard-knock life! Og s√• var det, at jeg fandt ud af, at man kunne lave det i en slowcooker, og at det efter sigende var helt fantastisk. S√• selvf√łlgelig m√•tte jeg have mig en slowcooker ogs√• til form√•let! ūüėÄ

Bevares, jeg har ikke kun k√łbt den til risengr√łdsfremstilling. Jeg har v√¶ret fascineret af s√•dan en dimmer l√¶nge, men f√łr risengr√łds√•benbaringen havde intet endnu overtalt mig til at ofre skabsplads p√• endnu en k√łkkengadget. Jeg indr√łmmer derfor, at indl√¶gget her m√•ske skulle have heddet “risengr√łd for dovne nisser – med en fork√¶rlighed for k√łkkengadgets”, men det var alts√• for langt for min smag! Jeg k√łbte denne fra m√¶rket Crock-Pot (reklamelink), som har flere features, der virkede smarte, bl.a. en “hold-varm”-funktion, selve indsatsgryden kan ogs√• bruges p√• komfuret, hvis man skal brune eller sautere noget til en ret f√łrst, og s√• har den en p√¶n st√łrrelse. M√•ske egentligt lidt for stor, men det m√• tiden jo vise. Men hvilken som helst slowcooker kan garanteret bruges!

Og s√• kommer vi til det fantastiske – fremgangsm√•den ved risengr√łd for mig nu er s√•ledes: sm√łr gryde, bland m√¶lk, ris og salt. T√¶nd. G√• din vej. Spis risengr√łd 2 timer senere. Jeg er bl√¶st bagover i min dovenskab!

Risengr√łd er ikke en original opskrift overhovedet – faktisk brugte jeg bare forholdet bag p√• pakken med gr√łdris. Men her f√•r I den alligevel, hvis du skulle v√¶re s√• heldig at have en slowcooker ogs√•. Ellers vil jeg anbefale dig at skrive en p√• √łnskelisten med det vons! Gl√¶der mig i √łvrigt til at pr√łve andre ting deri ogs√•, s√• skyd endeligt nogle opskrifter min vej, hvis I har favoritter i slowcookeren.

P.s. Jeg synes risengr√łdsm√¶ngder er sv√¶re. Der st√•r altid “til 4 personer”, men jeg f√•r alts√• altid mindre end 4 portioner ud af det, s√• jeg spiser nok mere, end jeg b√łr ūüėČ Forh√•bentligt ved du selv, hvor mange ris du eller din familie plejer at spise, og s√• kan du beregne portioner ud fra det.

Risengr√łd i slowcooker

3.32 fra 16 stemmer
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 portioner
Risengr√łd for den dovne nisse. Bland ingredienserne, t√¶nd apparatet, og kom tilbage 2 timer senere til perfekt risengr√łd!
Udskriv

Ingredienser

 • lidt kokosolie eller sm√łr til at sm√łre indsatsgryden
 • 4 dl gr√łdris
 • 1,5-1,75 liter m√¶lk jeg plejer at bruge 1,6
 • 1 tsk salt

Til servering (duh)

 • sm√łr
 • kanelsukker

S√•dan g√łr du

 • Sm√łr indsatsgryden med et tyndt lag kokosolie eller sm√łr.
 • Bland s√• gr√łdris, m√¶lk og salt. T√¶nd p√• h√łj varme, s√¶t timeren til 2 timer, og g√• din vej.
 • N√•r gr√łden er f√¶rdig, sl√•r slowcookeren (i hvert fald min variant) automatisk over p√• varmefunktionen, s√• gr√łden holdes varm, indtil den skal spises.
 • Serveres – selvf√łlgelig! – med kanelsukker og sm√łrklat.

Noter

 

Kategorier: Jul

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (18)

 1. B√§sta receptet f√∂r slowcookern √§r detta, jag tror du k√§nner igen det ūüėČ

  1 kg nötfärs
  25 g smör
  1 st gul lök
  2 tsk salt
  nymald svartpeppar
  3 klyftor vitlök
  1 st grön chili, stor inkl kärnor
  1 st röd chili, stor inkl kärnor
  2 st inlagda r√∂da jalape√Īos i tomats√•s (*)
  80 g tomatpuré
  600 g passerade tomater
  1 st grönsaksbuljongtärning
  1 ‚Öď msk spiskummin
  1 ‚Öď msk koriander
  1 tsk mejram
  1 msk sockerersättning
  2 dl vispgrädde
  1 st gul paprika
  ¬Ĺ tsk cayennepeppar
  30 g mörk choklad 86% kakao
  1 st burk (400 g) röda kidneybönor.

  (*) http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Skafferi/TexMex/Jalapenos-Roja/

  Bryn köttfärsen och löken med salt och peppar. Häll sedan ner allt i din slowcooker. Kör 8 Р10 timmar på låg.

 2. B√§sta receptet f√∂r slowcookern √§r detta, jag tror du k√§nner igen det ūüėČ

  1 kg nötfärs
  25 g smör
  1 st gul lök
  2 tsk salt
  nymald svartpeppar
  3 klyftor vitlök
  1 st grön chili, stor inkl kärnor
  1 st röd chili, stor inkl kärnor
  2 st inlagda r√∂da jalape√Īos i tomats√•s (Jalape√Īos Roja/Rajas Rojas)
  80 g tomatpuré
  600 g passerade tomater
  1 st grönsaksbuljongtärning
  1 ‚Öď msk spiskummin
  1 ‚Öď msk koriander
  1 tsk mejram
  1 msk sockerersättning
  2 dl vispgrädde
  1 st gul paprika
  ¬Ĺ tsk cayennepeppar
  30 g mörk choklad 86% kakao
  1 st burk (400 g) röda kidneybönor.

  Bryn k√∂ttf√§rsen och l√∂ken med salt och peppar. H√§ll sedan ner allt i din slowcooker. K√∂r 8 ‚Äď 10 timmar p√• l√•g.

  1. Haha ja selvf√łlgelig, den ser bekendt ud ūüėÄ
   Faktisk lavede jeg den til en bunke g√¶ster i december, og jeg havde troet, at jeg skulle have lavet det i slowcookeren, men desv√¶rre n√•ede den ikke frem i tide. Det m√• blive n√¶ste gang ūüôā

 3. Eller kog risengr√łden op om morgenen, s√¶t den under dynen og den er klar om aftenen hvor den bare skal varmes igen ????

  1. Ja, det er ogs√• en l√łsning, men som jeg ogs√• skriver i indl√¶gget, synes jeg faktisk, at selv det er for besv√¶rligt – is√¶r at den skal koges igennem inden servering ogs√•, efter min erfaring ūüôā Men det var min l√łsning (eller i ovn), f√łr jeg fik slowcookeren ūüôā

 4. Hej. Fedt med en opskrift p√• risengr√łd i slowcooker. Min mand er vild med bagt risengr√łd. Kan man sagtens lave dobbeltportion? Har du f√•et lavet flere opskrifter til slowcookeren? PFH Elsebeth

  1. Hej Elsebeth
   Ja, det er virkeligt en dejlig risengr√łd – m√• snart have gang i slowcookeren igen, nu vi er p√• vej ind i vinterhalv√•ret.
   Du kan sagtens lave dobbeltportion, ja – det tager dog lidt l√¶ngere tid, s√• vidt jeg husker ūüôā
   Jeg m√• v√¶re √¶rlig at sige, at jeg faktisk aldrig fik pr√łve andet end risengr√łden i slowcookeren, haha – m√•ske det skal v√¶re denne vinters projekt!

 5. Jeg gjorde som der stod, men med 1 liter s√łdm√¶lk og 2 dl gr√łdris og den br√¶ndte p√• i siderne. T√¶nker at der m√• v√¶re behov for at r√łre lidt rundt undervejs.

  1. Hej Sofie. √Ürgerligt at din gr√łd br√¶ndte p√•. Der er jo sandsynligvis forskel p√• forskellige slowcookers – opskriften angivet her virker i min slowcooker, den er testet mange gange ūüėÄ M√•ske din slowcooker har en anden bel√¶gning eller bliver varmere og du derfor er n√łdt til at r√łre lidt mere undervejs. H√•ber det lykkes n√¶ste gang!

 6. efter 2 timer er der intet sket med min risengr√łd. m√¶lken er varm men der er stort set ingen forskel p√• risene

  1. Det lyder som om der er meget stor forskel p√• din og min slowcooker. Efter de to timer er min gr√łd helt f√¶rdig og m√¶lken n√¶sten-koger. Det eneste jeg kan sige er, s√łrg for at din slowcooker er sat p√• den varme temperatur. Hvis det er tilf√¶ldet, lyder det som om at denne opskrift ikke dur til din maskine desv√¶rre.

 7. Der er helt sikkert stor forskel p√• de forskellige m√¶rker og st√łrrelser af slow cookere. Jeg m√• sige at denne opskrifts tidsangivelse heller ikke duer til min slowcooker. Crockpot 4,7 liters. Efter 1 time og 45 min p√• h√łj er m√¶lken ikke mere varm end at man kan stikke fingeren i den. √ėv. Den m√• vist serveres i morgen, og ungerne spises af med noget panikmad i aften.

 8. Min gr√łd blev langt fra f√¶rdig p√• de to timer, men var heldigvis hjemme til at opdage det ???? Har en slowcooker af samme m√¶rke men kun p√• 4,7l s√• t√¶nker det er det der giver udslaget ???? S√• til mindre gryder lav varme i flere timer vil tror fire er et godt udgangspunkt ????

  1. Desværre, som du også kan se i de andre kommentarer, er der tilsyneladende stor forskel på slowcookers. Denne opskrift fungerer for mig hver gang Рærgerligt at den fejlede for dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering