Skramlede pandekager med chokoladesauce

Skramlede pandekager med chokoladesauce

Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, kan I nok forstå, så derfor kom min morgenmad i søndags til at stå på disse lækre skramlede pandekager (aka. scrambled pancakes, forstås) med chokoladesauce i ublu mængder. Eller, det vil sige, faktisk var der “kun” 25 g chokolade, men det så voldsomt ud, syntes jeg! 😀

Jeg ved ikke med jer, men jeg kan ofte godt synes, at pandekager kan være lidt omstændige at lave, når man kan lave andre gode og mættende slags morgenmad på den halve tid. Det gælder måske især, hvis man bare laver morgenmad til sig selv. Det virker lidt som ekstra arbejde, at skulle stå og bage i hvert fald tre pandekager, når man normalt kan nøjes med én portion på panden. Derfor havde jeg for lang tid siden gemt Jills opskrift her på scrambled pancakes, da det netop virkede som en perfekt løsning. Pandekagernes gode smag og luksusagtige fornemmelse – på den halve tid, og uden risiko for ødelagte pandekager, da det netop er formålet! Jeg var fan allerede inden, jeg havde prøvet det. Og her, efter jeg har prøvet det, er jeg altså stadig fan, vil jeg gerne lige slå fast!

De skramlede pandekager kan jo serveres med lige det, I vil – men chokoladesauce er jo en fast garanti for succes – hvis I spørger mig i hvert fald. Et andet hit ville dog nok også være noget bærsnask af en art, evt. blandet med pisket fløde – eller måske bare pulveriseret sukrin+ aka. sukrin+-melis og kanel måske? Jeg dryssede i øvrigt med lidt finthakkede ristede hasselnødder, jeg havde tilbage fra chokoladetrøflerne, og noget hakket chokolade fra frugtsalaten. Ren “Stop Spild af Mad” jo! ;P

Skramlede pandekager aka. scrambled pancakes med chokoladesauce

No ratings yet
Antal: 1 person
Udskriv

Ingredienser

 • 2 æg
 • 1/3 dl piskefløde
 • 1 spsk kokosfibermel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 tsk fiberHUSK
 • 1 spsk sukrin gold
 • 1 drys vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • smør eller kokosolie til stegning

Chokoladesauce

 • 25 g chokolade min. 70%
 • 25 g kokosolie med eller uden smag
 • et nip salt
 • evt. lidt ekstra sødning fx flydende stevia eller sukrin+-melis

Til servering

 • drys efter smag fx hakkede ristede nødder, hakket chokolade, kokosmel eller andet

Sådan gør du

 • Pisk alle ingredienser til pandekagedejen på nær fedtstoffet til stegning godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
 • Smelt fedtstoffet på en varm pande, og steg så pandekagedejen som du ville med røræg, til det er gennemstegt og let gyldent.
 • Smelt imens chokolade og kokosolie sammen – fx i mikrobølgeovn. Rør sammen med lidt salt og evt. ekstra sødning.
 • Server med valgfrit drys.
 
Skramlede pandekager med chokoladesauce

Kategorier: 2014-februar, Dessert, Favoritter, LCHF opskrifter, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (10)

 1. Hold fast det ser lækkert ud !
  Aimen altså, det er jo næsten ikke til at bære det dér, dem må jeg bare lave i weekenden 🙂

  Tak for altid super lækker og nem inspiration. Jeg bruger din blog rigtig meget, men har vist nok ikke kommenteret før. Det er noget rod, og det vil jeg blive bedre til.

  Ha en dejlig dag,
  KH Maria

  1. Jamen mange tak da! Man kan i øvrigt nok godt spise det på en hverdag, hvis nu man har lidt ekstra tid, tænker jeg 😛
   Tak for de pæne ord – og ja, flere kommentarer til folket (folket = mig)! Jeg elsker at høre, at I kan bruge bloggen og mine opskrifter 😀
   ~Xenia

 2. Uha, de skal helt sikkert prøves! Som sagt – min søde tand.. 🙂 Måske det bliver frokost til skoldkopperamt 3-årig her i dag.. alt for freds skyld, og lidt mad i maven.

 3. Wow, det lyder helt fantastisk lækkert. Jeg tror nok lige jeg er nødt til at hente en plade mørk chokolade med det vuns og få afprøvet denne herlighed asap!!
  Og så lige igen, tak for en fantastisk blog, jeg er storforbruger af dine opskrifter og det er jo ikke fordi der ikke er andre LCHF sider, men din er min favorit, måske også fordi du skriver så godt, inspirerende og fangende 🙂

  1. Åh, mange tak, Malene, hvor er det en sød kommentar at få altså! <3 Tak, tak, tak!
   Og ja, kan du så komme i gang med at prøve de lækre pandekager, hvis du ikke allerede har været der! 😀

 4. Godaften Xenia,

  sikke en lækker gang pandekage:-)
  Tænk at vores øjne kan styre mundvandet så meget!

  Jeg har alle ingredienser og øko æg fra vores høns, så vil lave dine skramlede pandekager i morgen eftermiddag til min datter og jeg.
  Hun har jo leukæmi og lige fået ny hofte og alt det, så hun fortjener at blive forkælet.

  De bedste hilsner til dig fra mor Tina

 5. Lavede dem som surprise hyggesnack til Manden mens han så fodbold, et hit! Lavede én portion som vi delte, og toppede med kokoschips, jordbær og lakridsfløde, og selvfølgelig chokolade!! Totalt nice! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering