Smørstegt spidskål med bacon

smoerstegtspidskaal

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at takke jer for alle jeres søde kommentarer til mit sidste indlæg. I har taget så pænt imod det, og jeg er helt overvældet! TAK! Så for at vise min taknemmelighed, får I her en opskrift – næh, hele to opskrifter på en uge, hvad skal det dog ikke blive til?! 😀 (hovhov, nu ikke være flabet!)

Nå, men dagens opskrift er altså et tilbehør. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men nogle gange mister jeg altså lidt fantasien, når det kommer til tilbehør. Og det er altså begrænset, hvor ofte jeg gider at spise blomkålsmos – trods alt! Det her er dog også en af favoritterne, som både er hurtigt og nemt at lave – og så er der bacon i! Hvad mere kan man forlange? (alt er jo bedre med bacon, er det ikke sådan, det er?)

I øvrigt, kort og kontant: spidskålen her passer til alt. Punktum.

Smørstegt spidskål med bacon

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 lille løg
  • 1 lille spidskål
  • 50 g smør
  • 1 spsk eddike fx æblecider- eller balsamico
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Svits bacon i en sauterpande eller gryde. Pil imens løget og hak det fint. Når baconen har afgivet sit fedt, tilsættes løget og svitses med, indtil baconen begynder at tage farve. Tilsæt evt. lidt smør, hvis det mangler fedtstof.
  • Skær stokken fra kålen og fjern evt. grimme yderblade. Snit spidskålen fint og tilsæt til bacon og løg sammen med smørret og en god omgang salt. Svits, indtil kålen er faldet sammen og tilsæt så eddike. Svits videre og vend jævnligt rundt, indtil kålen er tilpas mør. Jeg gav det vist omkring 15 minutter i alt. Smag til med salt og peber og server.
 

Kategorier: Fast food, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (23)

    1. Jeg ender også tit med bare at bruge spidskål råt, da det jo også er superlækkert, men det gør sig faktisk også rigtigt godt svitset som her – og bacon gør jo nærmest alt bedre! ;D

  1. Jep jeg er ofte også ret ideforladt mht tilbehør…det er faktisk ret træls! Men det der spidskål ser virkelg lækkert ud, og når der er bacon i så ved jeg, jeg kan sælge den for min kæreste…han mener der skal bacon i al mad da det jo er et krydderi på linie med salt og peber! 😉
    Desuden synes jeg du skal kigge forbi min søsters og min blog engang imellem for vi er begyndt at lave mange kager og snacks iht. LCHF 🙂 Der er allerede en del opskrifter og der kommer snart en syndig brownie op! Nam nam 🙂

  2. En dejlig nem ret, som smager skønt. Prøv evt. At tilsætte nogle skivede gulerødder. Det gør den ikke ringere

  3. Det lyder meget lækkert, prøver det sikkert engang 🙂 P.s tak for din opskrift på pirogger, de var et hit i min madpakke, og mine brødres 🙂

  4. Først, tak for super fed side 🙂

    Jeg tænker om det ville smage godt hvis man brugte friske æbler i tern i stedet for æbleeddiken ?

    1. Mange tak, Helle! 😀
      Det vil da helt sikkert være godt med æbletern – enten i stedet for eller ud over eddiken. Sødmen vil passe perfekt til den salte og røgede bacon! 😀

  5. Jeg har lige serveret denne tilbehørsret til et par skiver stegt hamburgerryg, og mine smagsløg føler sig godt forkælede.

  6. Åh ja det var da en god ide. Vi får tit stegt spidskål, men havde ikke tænkt på at tilføje bacon – på trods af, at bacon er en meget brugt ingrediens herhjemme :p

  7. Jeg havde en rest fra forleden aften, som jeg lige vippede i en kasserolle med lidt fløde og serverede til min morgenmad – fløden for lige at banke fedtprocenten lidt op 🙂 Det smagte rigtig godt 🙂

  8. Smørstegt spidskål er på usandsynlig kort tid blevet en af mine livretter – jeg spiser det ofte til frokost for sig selv og det smager himmelsk!
    Jeg er normalt ikke overdrevet glad for kål – men alt kan klares med bacon 😉
    Tak for en super lækker opskrift!

    1. Det lyder godt, Isabella – dejligt at du kan lide det! Og god ide at bruge det som selvstændig frokostret – det skal jeg da lige huske til næste gang, jeg falder over et spidskål! 😀

  9. Spidskål & bacon, perfekt.. droppede løget, brugte blid kirsebæreddike og lidt spidskommen. ( altid lidt spidskommen i kålretter, hvis man vil undgå prutteriet)
    Stegte det i wok ved middeltemp. så kålen bevarede sin smukke forårsgrønne farve, kogt kylling i til sidst…mums…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering