Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

frikadeller1-4

Hov, det var da vist egentligt noget med, at jeg havde lovet jer en særskilt opskrift på den salat, jeg serverede nogle af mine frikadeller med, var det ikke? Nå, men bedre sent end aldrig, er det ikke sådan, man siger? 😉

Jeg har altid haft det sådan lidt både og med kålsalater med creme fraiche-dressinger – ja, i princippet med dressing generelt, men nu forsøger jeg mig lige at holde mig til emnet for en gangs skyld. Jeg synes hurtigt, at en creme fraiche-dressing kan blive lidt for tung og overvældende ift. bare at bruge creme fraichen i en slags dip ved siden af for eksempel. Måske det er derfor, denne opskrift endte med at ligge så længe i mit arkiv, før jeg selv fik taget mig sammen til at afprøve den. Til gengæld er der bare noget virkeligt smart ved at have grøntsager med indbygget dressing/sovs og fedtstof. Det gør et måltid en del nemmere at stable på benene. Med salaten her og et par frikadeller, var jeg fx rigtigt godt kørende!

I princippet er denne spidskålssalat jo “bare” en afart af coleslaw. Det, der dog gør den lidt mere speciel, er, at der er ananas i – og det var selvfølgelig også det, jeg faldt for. Ananassen er med til at søde salaten og så gør det den bare lidt mere spændende. Jeg brugte en af de små dåser med “ananas i stykker”, som man kan få de fleste steder efterhånden. Prøv så vidt muligt at købe nogen uden ekstra tilsat sukker – uanset om man forsøger at undgå sukker eller ej, er der altså ingen grund til at tilsætte sukker til en så sød frugt som ananas, hvis I spørger mig!

Alt i alt fungerede salaten dog rigtigt fint til frikadellerne – og vil også kunne gå til hvilket som helst andet kød. En sådan salat bliver nok aldrig min favorit – men jeg var fan af variationen, og det tæller vel også for noget?! 😀

Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

No ratings yet
Antal: 4 portioner
Opskrift efter Foodfanatic
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille spidskål ca. 500 g snittet vægt
  • 1 lille dåse ananas i stykker i egen saft
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 3 dl creme fraiche jeg brugte halv 18% og halv 38%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk yaconsirup eller honning eller anden sødning
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint og kram den let med hænderne. Hak persille fint. Vend spidskål, persille og ananas sammen.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen, smag til og vend med kålen.

Noter

Salaten opbevares på køl indtil servering og er også fin i dagene efter.
 

Kategorier: 2014-august, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering