Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke bare kan spiser det på “alt” – hvis jeg kunne det, skulle jeg jo nok få det brugt. Nej, jeg foretrækker trods alt at bruge det i mad og retter af en art. Derfor skete det endnu en gang i denne uge, at jeg havde en pestorest – denne gang efter den rare squashgetti-ret fra sidste uge. Lykkeligvis faldt det dog også heldigt sammen med, at jeg også havde et lillebitte spidskål, noget døende basilikum og en ikke helt optimal men dog moden avocado. Og så – inspireret af det kære Piskeris – kastede jeg da bare det hele sammen i en skål! Ærligt talt: Det er jo sådan de bedste retter opstår!

Jeg havde samtidig også en lille portion hakket kylling, da jeg ikke brugte det hele til søndagens ruskomsnusk, hvorfor jeg valgte at lave mine yndlingskyllingefrikadeller til – dog i en lettere udvidet (og nemmere) variant med lidt hytteost samt løgpulver og hvidløgspulver i stedet for “den ægte vare”. Ja, lidt snyd må der nu godt være en gang imellem, synes jeg 😉 Og så valgte jeg faktisk også at stege dem på panden for én gangs skyld. Normalt laver jeg dem jo i ovnen, da det er nemmere, og man samtidig har hænderne frie til andre ting, men lige i tirsdags var jeg altså i humør til at pandestege dem på gammeldags manér. Så det gjorde jeg! Det er selvfølgelig lidt mere omstændigt, men duften af at stege i smør samt den efterfølgende stegeskorpe har nu helt klart sin charme – og gør det også dét værd i min optik. Salaten kan dog naturligvis serveres til lige hvad det skulle være, ingen regler eller grænser her!

Og sådan gik det til, at jeg 1-2-3 havde kastet et hurtigt hverdagsaftensmåltid sammen – oven i købet med lækre rester til madpakken dagen efter. Og så tog jeg ellers til træning kort efter og torturerede mig selv. Gah! (P.s. Jeg kunne faktisk godt bevæge mig – overraskende nok!)

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

No ratings yet
Antal: 2 portioner
Opskrift efter Piskeriset
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lillebitte spidskål
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2-3 spsk pesto rør det evt. op med lidt olivenolie, hvis det er for tykt
  • 1 stor moden avocado
  • evt. lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint. Skær basilikum i fine strimler (≈chiffonade, yes, I talk fancy talk), og vend grøntsagerne med pestoen. Smag evt. til med lidt ekstra salt og peber.
  • Lige inden servering, fjernes sten og skræl fra avocado og den skæres i skiver eller tern og vendes med resten.
 

Kategorier: 2013-favoritter, Fast food, Forår, Frokost, Grill, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Rester, Salater, Sommer, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (10)

  1. Hejsa.
    Den ser dejlig ud den salat. Jeg har det lige som dig, jeg elsker også pesto, især om sommeren. Jeg vil gerne anbefale purløgpesto og forårspesto fra Lone Landmands blog. Det er absolut de bedste pestoer jeg har smagt. Fordelen ved purløgspestoen er at der ikke er hvidløg i (en fordel når man arbejder tæt på mennesker), forårspestoen indeholder kun persille, basilikum, hvidløg og olie, så hvis man vil spare lidt på nødder og ost er den jo fin. Pesto er jo en rigtig god måde at få lidt ekstra fedt på, og jeg bruger det tit bare til at dyppe lidt i.

    Hilsen Helle

    1. Mange tak for anbefalingerne, Helle – det lyder som nogle lækre versioner, og jeg burde ærligt talt også gøre mig lidt mere i andre pestoudgaver end “bare” den klassiske 😀 Jeg vil lige kigge forbi Lones blog 🙂

  2. Det er nemlig rigtig – spidskål rocks! Bruger det efterhånden i de fleste salater, jeg laver 🙂 Kan i øvrigt varmt anbefale at kramme den fintsnittede kål med fingrene, inden den blandes med resten af ingredienserne – så bliver den blødere og suger lettere dressingen til sig.

    1. Ja, det gør jeg faktisk også altid selv – glemte bare at skrive det ind i opskriften, så det vil jeg da lige tilføje – tak for påmindelsen 😀
      Og ja, jeg bruger også spidskål så meget som jeg kan komme til det – desværre synes jeg bare lige der har været en lang periode, hvor de har været ret svære at få fat på – men NU må de da være til at skaffe, nu de er i sæson. Jeg krydser fingre! 😀

  3. Det ser godt ud, det må prøves en dag 😀
    Havde du spurgt mig for 1 år siden, om jeg kunne lide pesto, havde svaret været “Nej, jeg syntes ikke om smagen og kan ikke fordrage det”.. Jeg vil være ærlig og sige at jeg ikke er helt vild med det, og spiser det næsten aldrig, men det smager faktisk fint og kan helt klart godt nydes på et lækkert brød med kylling eller i en ret, så længe der ikke er alt for meget af det.. 😛

    1. Det er helt sikkert også en smag man lige skal vænne sig til – bl.a. nok fordi den er ret kraftig på umami-smagen både fra parmesan og olivenolie bl.a. Måske har jeg det egentligt lidt ligesom dig – altså, forstå mig ret, jeg er vild med det, men det kan altså hurtigt blive for meget, hvis jeg ikke får det sammen med noget andet, der kan bløde det lidt op 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering