Det er jo altså ikke fordi, jeg tror, at en tærte med spinat og laks er noget særligt opfindsomt påfund, vel. Men da jeg for nyligt besluttede mig for sådan en fætter til aftensmad, gik det op for mig, hvor længe siden det efterhånden er, at jeg har lavet den sidst. Til trods for at det nok er min yndlingstærte og i øvrigt vist også den allerførste tærte, jeg prøvede at lave nogensinde. Alene af den grund fortjente den lidt spalteplads herinde. I øvrigt har jeg den ikke i den udgave, jeg laver nu, dvs. uden mel og LCHF-venlig og alt det der, så det virkede som sin plads at bruge et par minutter på at knipse nogle nye billeder, så jeg kunne retfærdiggøre noget, der måske ligner en kopi af dette indlæg.
En tærte virker måske som et større projekt, hvis man lige umiddelbart læser vejledningen. Sådan har jeg det i hvert fald nogle gange med opskrifter, hvor ting skal laves og køles ned og forbages og så videre. Du kan strengt taget også godt springe tærtebundens køleskabstid ned, men jeg vil egentligt ikke anbefale det, for det gør altså noget godt for det endelige resultat. Brug tiden på at tage opvasken fra dagen før, læs et par blogindlæg, eller kør en omgang yoga – det styrer du helt selv!
Til gengæld styrer du ikke selv, om du laver denne tærte. Gør det! Det er en ordre! (ok, jeg driller bare – men vær lige sød at gøre det, okay?)
Tærte med spinat og laks
Ingredienser
Til fyldet
- 400 g spinat helbladet fra frost
- 1 bouillonterning eller tilsvarende
- 2 lakseportioner
- 2-3 æg afhængigt af størrelsen på tærteformen
- 1-1,5 dl piskefløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Mal mandler, solsikkekerner og sesamfrø til fint mel i din foodprocessor. Tilsæt så fiberHUSK, salt og smør, kør til det ligner sand, og saml så med ægget. Saml til en kugle og sæt i køleskabet i ca. 30 minutter, hvis du har tid.
- Forvarm ovnen til 160º varmluft. Pres den kolde tærtedej ud i en smurt tærteform og forbag i 20 minutter.
- Tø imens spinaten på en pande sammen med bouillonterning og evt. lidt vand, hvis spinaten ikke afgiver nok væske selv. Damp spinaten tør.
- Skær lakseportionerne i mindre stykker, og pisk æg sammen med piskefløde og salt og peber.
- Fordel spinat og laks oven på den forbagte tærtebund, og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ca. 20-25 minutter, eller til æggemassen lige netop er fast. Hvis den får for længe, kan laksen risikere at blive tør.
Hvorfor är det to forskillige farver på din tærtebund? Är den lavet i to omganger? Det ser ut att vara ett lager ljus bund och ett lager mörk…
Haha godt spottet! Det er faktisk bare fordi jeg fik fyldt lidt for meget æggemasse i mit fad, så det flød over. Den faktiske tærtebund er den mørke, det lyse er bare æggestand 😀
🙂 Ibland blir det ikke helt som man tänkt sig 🙂 Tak for forklaringen!
Sådan går det af og til 😀
Jag ska faktiskt till att bage en tarte idag, med chèvrefyld. Ville gerne ha en lidt grovre bund, og den her bunden med solsikkekerner tror jag er perfekt! Takk för inspirationen 🙂 Men, hur stor är din tærteform? Min är 28 cm i diameter. Din ser lite mindre ud… Tror du jag ska öka mängderna i opskriften lite?
Og så ett lille spörsmål till: Jag pleier aldrig till att köle min dej ned. Vad är den store forskild vid att köle den ned, synes du?
Min er sådan en af metal med løs bund og en diameter på 24 cm plus lidt lave kanter. Til 28 ville jeg nok netop gange fyldet en halvanden gang, så du kan nå hele vejen 🙂
Jeg synes, at bunden bliver mere sprød, når den har været kølet ned først, og holder i øvrigt sin form bedre (uden at hæve sært op fx). Det kan sagtens udelades, hvis man ikke har tiden, men min erfaring siger, at det gør en forskel 🙂
Hov, gange bund op selvfølgelig og så bare bruge den høje mængde æg og fløde (evt. et ekstra æg, hvis din bund har ekstra høje kanter) 🙂
Tak!
Bunden blev super 🙂
http://i.imgur.com/K2OgL3V.jpg
http://i.imgur.com/BUT93op.jpg
Til 28 cm forme:
150 g mandlar
40 g sesamfrön
40 g solrosfrön
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg
(Men fyldet hade nog passet bedre i en 24 cm forme)
Dejligt at opskriften kunne bruges! Og ja, fyldet skulle nok have været ganget lidt mere op også 🙂