Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Jeg har besluttet at jeg skal lære at spise kål. Og her snakker jeg jo altså ikke de (i min optik) lidt mildere kåltyper, som fx broccoli, blomkål og rosenkål, som jeg allerede godt kan lide og bruger mere eller mindre ofte – især de to førstnævnte. Næh, vi taler spidskål, rødkål, savoykål (som jeg dog egentlig godt kan lide, bare ikke laver ofte nok) hvidkål, grønkål og hvad der nu ellers findes. Det skulle jo være så sundt, det hele – og billigt. Så hvis der er nogle, der har nogle gode begyndertips eller -opskrifter til disse kåltyper, må I endelig byde ind. Jeg tager imod med åbne arme 😀

Aftenens råkost var mit første forsøg udi spidskålens territorie. Opskriften har jeg fundet her, og efter et par mindre modifikationer, syntes jeg faktisk at mit resultat blev ganske udemærket. Thai kyllingekødbollerne er fra Can You Stay For Dinner? og blev også herlige. Med en bunke brune ris blev det alt i alt et dejligt måltid 🙂

Thai kyllingekødboller med basilikum

No ratings yet
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

Kødboller:

 • ca. 225 g hakket kylling
 • 2 spsk pankorasp
 • 1 finthakket forårsløg
 • 7-8 blade basilikum finthakket
 • 1 tsk stærk chilisauce
 • 1 tsk finthakket frisk ingefær ca. 1,5 cm
 • 2 fed presset/finthakket hvidløg
 • 3/4 tsk fish sauce
 • 1 æggehvide

Sauce:

 • 3/4 dl soja
 • 1 tsk fish sauce
 • 1 tsk sukker
 • 1-2 fed presset hvidløg
 • 1 tsk finthakket frisk ingefær ca. 1,5 cm
 • 1 tsk stærk chilisauce
 • 2 tsk majsstivelse udrørt i 2 spsk koldt vand

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180º varmluft.
 • Alle ingredienser til kødbollerne blandes sammen. Form til små kødboller ca. 2 cm i diameter og sæt på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg i ovnen i ca. 10 minutter, til de er svagt gyldne og faste ved tryk.
 • Rør ingredienserne til saucen sammen og kog igennem i et par minutter. Saucen skal tykne, mens den koger. Vend kyllingekødbollerne i saucen og server.
 

Asiatisk råkost

No ratings yet
Antal: 2 store portioner
Udskriv

Ingredienser

 • 200 g spidskål ca. 1/4
 • 200 g gulerødder 2-4 stk

Marinade:

 • 1 tsk rapsolie
 • 1 tsk sesamolie
 • 1 spsk risvineddike
 • 1 spsk soja
 • saften af 1 lime ca. 1 spsk
 • 1/2 tsk sukker

Sådan gør du

 • Kålen snittes fint. Gulerødderne skrælles efter behag og rives groft.
 • Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend over grøntsagerne. Lad evt. trække – jo længere salaten trækker, jo blødere bliver grøntsagerne.
 
Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri, Salater, Thai

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

 1. Det ser virkelig lækkert ud. Jeg er faktisk pt. igang med at lave kyllinge kødboller, hvis de bliver en succes tror jeg da lige jeg vil mikse dem med din opskrift. For den sauce ser virkelig lækker ud. 

  1. Hæ, sjovt tilfælde 🙂 Men ja, saucen var virkelig god! Og utroligt nem også, hvilket jo altid er en fordel 🙂 Det du endte med at lave ser desuden også godt ud 😀

 2. Jeg kan faktisk rigtig godt lide kål. Det er bare sjældent jeg spiser det, og det er generelt nok ikke liiige mig du skal have madtips fra.. Jeg tror lidt du ville dø, hvis vi skulle bytte kost 😀

  Og som altid ser det super lækkert og inspirerende ud!

  1. Jeg tror egentligt heller ikke jeg sådan ‘ikke kan lide det’ – jeg har bare altid troet at jeg ikke har kunne lide det, hvorfor jeg heller aldrig rigtigt har spist eller lavet det 🙂
   Desuden tror jeg nu nok jeg ville overleve hvis vi byttede mad – ikke at jeg jo faktisk ved hvad du spiser, men SÅ sart er jeg nu heller ikke 😀

  1. De er i hvert fald rigtigt gode – og en god variation i forhold til ‘almindelige’ kyllingefrikadeller 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering