Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

I fredags havde Anne givet sig kast med Janes lækre cookies – og hun lokkede, gjorde hun, for da jeg fandt ud af, at de andre herhjemme skulle have kage (af den ikke LCHF-venlige slags) om aftenen, røg jeg fluks ud i køkkenet og bagte min egen portion. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at de vitterligt var i ovnen på 5 minutter og i min mund på 30! Det er da en tilberedningstid, der er til at tage og føle på 😉

Disse er faktisk mit første forsøg med LCHF-småkager – men efterhånden har jeg læst så mange opskrifter hos andre, at jeg var klar på, at de ikke ville blive sprøde som normale småkager på mel. Så jeg blev faktisk overrasket, da de ikke desto mindre havde en anelse knas. Ikke meget, selvfølgelig, men kombien af lækker ristet kokos, grofthakkede nødder og dét, at jeg bagte dem længe nok til, at kanten lige netop blev sprød, havde en himmelsk effekt. Så nej, de er ikke sprøde – men de er heller ikke kun bløde. Samtidig er de lækre og saftige, og så har de nok den lækreste og mest intense vaniljesmag, jeg har smagt længe – især fordi jeg skruede en tand op for mængden af vanilje i opskriften – man skulle da være et skarn, hvis ikke 😉

Kort fortalt: Disse cookies holdt absolut ikke længe hos mig og bliver helt bestemt bagt igen – snarligst, hvis jeg har noget at skulle have sagt! Måske du også lige skal nå en portion, inden weekenden er helt væk?

Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

No ratings yet
Antal: 16 cookies

Udskriv

Ingredienser

 • 100 g almindeligt kokosmel
 • 1 dl nødder fx hasselnødder eller mandler
 • 100 g solsikkekerner
 • 2 spsk sukrin+
 • 1 spsk vaniljepulver
 • 1 æg
 • 1/2 dl vand

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 150º varmluft.
 • Hak nødderne groft og rist dem sammen med kokosmelet på en tør pande ved svag til mellem varme, indtil kokosmelet er fint og gyldent.
 • Mal solsikkekernerne til fint mel og bland alle ingredienserne i en skål.
 • Form til 16 kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kugler flade.
 • Bages i ca. 20 minutter, eller til de bliver gyldne i kanterne.

Noter

Smager fantastisk sammen med en dejlig kop the – sikkert også med kaffe, hvis man er til den slags 😉
 

Kategorier: Cookies, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (12)

 1. De ser gode ud. Jeg spekulerer på, om de vil blive mere sprøde i det, hvis du erstatter vandet med smør?

  1. Hmm, måske? Det er da i hvert fald et forsøg værd – om ikke andet så bare for at have en undskyldning for at lave dem igen 😀

 2. Haha, det er slet ikke dumt at lokke, når der rent faktisk er en god grund til at blive inspireret! Min portion fik også hurtigt ben at gå på! 😀

  1. Hæ, ja det er vist godt, at jeg forsøger at holde bagningen til weekenden – ellers ville det hurtigt stikke af for mig, tror jeg 😉

 3. Måske en tyndere version gør dem mere knasende??
  De er i hvertfald gemt, så de kan få et forsøg engang vi får alle kerner mm i hus..
  Pt prøver jeg på at få ryddet ud i køkkenet :$

  1. Ja, det kunne også være en mulighed, Annika. Især når nu de har potentialet for sprøde kanter i forvejen – ellers er sprøde LCHF-cookies vist ikke så nemt, synes jeg, at skulle have hørt 😉
   Men god ide at lave dem på et tidspunkt – de kan klart anbefales!

  1. Det skulle jeg mene, at du sagtens kan. De 2 spsk sukrin+ svarer til ca. 4-5 spsk rigtigt sukker, så brug tilsvarende mængde flydende stevia 🙂 Du kan også sagtens smage dejen til, mens du tilsætter – det gør jeg ofte, når jeg skal finde den rette mængde sødning 🙂

 4. Xenia, skift vandet ud med 100 g smør som smuldres ind i “melet” ligesom når man laver mørdej og saml dejen med et æg, bag dem derefter på 150 i 15 min uden varmluft og skru over på varmluft i ca 15 min mere, men hold øje der er forskel på ovne, så for man en sprød chewy småkage 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering