Go Back
+ servings

Pikant kylling i fad

4.31 fra 23 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 3 portioner
Alles evige favorit
Udskriv

Ingredienser

  • 3 kyllingebryster
  • 1 spsk paprika
  • smør eller andet fedtstof til stegning
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1/2-1 porre kan erstattes med 1 alm. finthakket løg, løgpulver eller udelades
  • 1 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1/2 dåse hakkede tomater eller tomatpassata/mosede tomater
  • 100 g pikant flødeost
  • 1-2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 1-2 peberfrugter

Til servering

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Svits kylling på begge sider i fedtstof på en varm pande og krydr med paprika. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad i passende størrelse.
  • Skær bacon i mindre stykker og svits på en pande sammen med løg eller porre og hvidløg. Når porre/løgene er bløde, tilsættes tomat, flødeost og piskefløde. Lad sovsen simre lidt og smag til med salt og peber.
  • Skær imens peberfrugt i skiver eller strimler og fordel over kyllingen. Hæld til sidst sovsen over og sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter.

Noter

Server fx med blomkålsris, som kan steges i ovnen samtidigt med kyllingeretten. Efter min LCHF-dage er ovre, laver jeg en blanding af almindelige ris og blomkålsris som tilbehør.
Opskrift inspireret af Alletiders Kogebog