Go Back
+ servings

Banankage med chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 1 bradepande

Udskriv

Ingredienser

  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g smør smeltet
  • 4 bananer modne
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200º varmluft.
  • Pensl en bradepande med lidt olie.
  • Mos bananerne enten i en foodprocessor eller med en gaffel. Hvis de er meget modne, kan de også bare moses direkte i dejen, når det er tid.
  • Pisk æg og sukker sammen enten med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt hvedemel, vanillesukker og bagepulver og rør godt sammen. Rør det smeltede smør i - det må gerne være lidt afkølet, men det er ikke nødvendigt. Rør til sidst de moste bananer i og fordel dejen i bradepanden.
  • Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter. Når kagen er gennembagt, tages den ud. Chokoladen fordeles ovenpå i små stykker og kagen sættes igen i ovnen i 2 minutter. Tag kagen ud og smør den nu smeltede chokolade ud med en dejskraber eller lignende.
  • Lad kagen køle af. Den smager godt både nybagt og afkølet. Som nybagt får man dog den ekstra bonus i form af flydende chokolade og lun kage :)