Tænd ovnen på 190º alm. ovn.
Smørret smeltes. Hak chokoladen i en foodprocessor. Tag op. Hak kiksene groft i foodprocessoren og tilsæt herefter mandlerne og kør med, til kiksene er fint knust. Rør sammen med smørret - sørg for at det bliver godt blandet. Fordel kiksemassen i en smurt/penslet springform - tryk den godt sammen.
Blend mascarponen sammen med 2 æg, 75 g sukker og kornene fra den halve stang vanille til en jævn masse. Hæld over kiksebunden og bag i ovnen i ca. 25 minutter til mascarponemassen er stivnet og føles fast ved let tryk.
Rør creme fraichen sammen med 50 g sukker og kornene af den anden halvdel af vanillestangen. Hæld dette ud over kagen, og sæt den i ovnen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle lidt, inden den dækkes til med et låg/en tallerken/film el. lign. og sættes i køleskabet 6-8 timer eller natten over.
Jordbærrene opvarmes sammen med 1/4 dl jordbærsaft i en gryde. Når det koger, tilsættes sukker og citronsaft og det simrer i 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i jordbærsaft og rør ud i jordbærrene. Kog 1-2 minutter, til det tykner. Lad jordbærrene være hele, eller gør som jeg, og mas dem med et piskeris. De kan også blendes. Fordel jordbærsaucen over den kolde cheesecake og sæt i køleskabet igen i mindst 2 timer.