Go Back
+ servings

Cheesecake med jordbærtopping

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 200 g digestive kiks
  • 75 g mandler
  • 75 g hvid chokolade
  • 100 g smør

Fyld

  • 400 g mascarpone
  • 4,5 dl creme fraiche 38 %
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang

Jordbærtopping

  • 250 g jordbær optøede fra frost + 1/4 dl saft herfra
  • 75 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk majsstivelse + 1 spsk jordbærsaft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190º alm. ovn.
  • Smørret smeltes. Hak chokoladen i en foodprocessor. Tag op. Hak kiksene groft i foodprocessoren og tilsæt herefter mandlerne og kør med, til kiksene er fint knust. Rør sammen med smørret - sørg for at det bliver godt blandet. Fordel kiksemassen i en smurt/penslet springform - tryk den godt sammen.
  • Blend mascarponen sammen med 2 æg, 75 g sukker og kornene fra den halve stang vanille til en jævn masse. Hæld over kiksebunden og bag i ovnen i ca. 25 minutter til mascarponemassen er stivnet og føles fast ved let tryk.
  • Rør creme fraichen sammen med 50 g sukker og kornene af den anden halvdel af vanillestangen. Hæld dette ud over kagen, og sæt den i ovnen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle lidt, inden den dækkes til med et låg/en tallerken/film el. lign. og sættes i køleskabet 6-8 timer eller natten over.
  • Jordbærrene opvarmes sammen med 1/4 dl jordbærsaft i en gryde. Når det koger, tilsættes sukker og citronsaft og det simrer i 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i jordbærsaft og rør ud i jordbærrene. Kog 1-2 minutter, til det tykner. Lad jordbærrene være hele, eller gør som jeg, og mas dem med et piskeris. De kan også blendes. Fordel jordbærsaucen over den kolde cheesecake og sæt i køleskabet igen i mindst 2 timer.