Go Back
+ servings

Red velvet cupcakes

No ratings yet
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 15 cupcakes
Udskriv

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 2 spsk kakao
  • 115 g smør blødt
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 275 g sukker
  • flaske rød frugtfarve ca. 55-60 g
  • 240 ml kærnemælk
  • 1 tsk klar eddike
  • 1 tsk bagepulver

Frosting:

  • 100 g smør blødt
  • 200 g flødeost
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 50 g flormelis

Pynt:

  • kokosmel

Sådan gør du

  • Sigt mel, salt og kakao sammen i en skål. I en anden skål piskes det bløde smør sammen med sukker i nogle minutter (med el-mikser eller røremaskine). Æggene tilsættes et ad gangen og der piskes rigtigt godt efter hvert. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen i et minuts tid.
  • Rør kærnemælk og rød frugtfarve sammen i en skål. Sæt el-mikseren/røremaskinen på laveste hastighed og tilsæt halvdelen af melblandingen. Når det er rørt ud, tilsættes kærnemælken (stadig på laveste hastighed) og herefter det sidste af melblandingen. Rør til det netop er blandet.
  • I en lille beholder blandes bagepulver og eddike. Lad det bruse, op og tilsæt det så til dejen. Vend det hurtigt i dejen med en dejskraber og fordel dejen i cupcakeforme.
  • Bages ved 175 grader i ca. 15-17 minutter (husk ovne varierer så tjek at dem). Tag dem ud af ovnen og lad dem køle HELT af inden de pyntes med frosting.

Frosting:

  • Pisk smør og flødeost sammen til en glat masse. Rør vaniljeekstrakt i og tilsæt flormelis efter smag. Fordel på dine cupcakes og drys til sidst med kokosmel/kokosflager.