Go Back
+ servings

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

No ratings yet
Antal: 6 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 lille løg
  • olivenolie
  • salt
  • evt. en stor håndfuld friske grønne bønner kan udelades
  • 1-2 dl pinjekerner
  • 1 agurk
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 lime
  • 250 g feta/salatost

Sådan gør du

  • Hak løget fint. Riv blomkålen groft på en foodprocessor eller et rivejern. Skær enderne af de grønne bønner og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
  • Opvarm olien i en stor gryde, fx en stegegryde og svits løget heri, til det er blødt og klart. Tilsæt så blomkål og bønner og svits et par minutter. Tilsæt salt. Læg herefter låg på og lad det dampe ved svag varme i ca. 10 minutter - rør med jævne mellemrum. Når blomkål og bønner er tilpas mørt, smages det til med salt og hældes over i et fad eller en stor skål, hvor det køler af, så længe som du har tålmodighed til (jo større overflade fadet/skålen har, jo hurtigere går det ;) ).
  • Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Fjern de kedelige kerner (uden for sæson) fra agurken og skær den i små tern. Hak basilikum fint. Smuldr eller hak fetaen i små stykker.
  • Vend det nu lune blomkål med limesaft og tilsæt de resterende ingredienser.