Go Back
+ servings

Kyllinge- og ostelasagne

No ratings yet
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser moste tomater eller hakkede, blend selv
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 1 spsk tørret oregano
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fyld:

  • 2 spsk rapsolie
  • 900 g hakket kylling
  • 1 bakke champignoner 450 g
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1,5 tsk salt

Ostefyld:

  • 450-500 g ricotta
  • 70 g revet parmesan
  • 1 spsk tørret basilikum

Desuden:

  • 500 g revet mozzarella
  • 12-16 lasagneplader

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en stor gryde, fx en stegegryde, og svits løgene heri ved mellem høje. De skal blive gyldne og svagt karamelliserede. Det tager ca. 8 minutter. Hæld most tomat og tomatpure over sammen med sukker, salt, oregano og peber. Lad simre i ca. 30 minutter. Rør indimellem så det ikke brænder på.
  • Hak champignonerne så fint som du gider. Det bliver rigtigt godt hvis de skæres i fine tern, men større kan også gøre det. Opvarm olien på en pande og brun kyllingekødet heri. Tilsæt oregano, salt og peber, vend rundt og tilsæt champignoner. Lad vandet fordampe fra panden og rør det herefter i tomatsaucen.
  • Tænd ovnen på 200º varmluft.
  • Rør ricottaen sammen med den revne parmesan og basilikum.
  • Saml nu lasagnen. Start med en fjerdedel af saucen efterfulgt af et lag lasagneplader. Herefter en tredjedel af ricottablandingen og en fjerdedel af den revne mozzarella. Gentag med en fjerdedel sauce, lasagneplader, en tredjedel ricottablanding og en fjerdedel reven mozzarella. Gentag endnu engang. Læg herefter det sidste lag sauce på og drys med mozzarella.
  • Lad lasagnen trække ti minutter inden den sættes i ovnen. Bag ca. 30-40 minutter til den bobler og overfladen er gylden. Lav salat mens den bager. Lad den også trække 10 minutter her, så er den nemmere at skære og flyder ikke ud.
  • Server med spidskålsråkost eller en anden syrlig salat.