Go Back
+ servings

Red Velvet Kage

4.77 fra 13 stemmer
Antal: 12 personer
Udskriv

Ingredienser

Kage:

  • 120 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 2 æg
  • 20 g kakaopulver
  • 2 spsk rød frugtfarve eller pastafarve
  • 2 tsk vanilleessens
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 3 tsk hvidvinseddike

Frosting:

  • 100 g blødt smør
  • 500 g flormelis
  • 200 g flødeost

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 150º varmluft.
  • Pisk smør og sukker let og luftigt - gerne i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem.
  • Rør kakao, rød frugtfarve, vanille og kærnemælk sammen i en anden skål. Sigt melet. Hæld først halvdelen af kærnemælksblandingen i dejen og herefter halvdelen af melet. Gentag med det resterende.
  • I en lille skål blandes eddike og natron og røres i dejen. Rør godt igennem og fordel i tre smurte springforme - eller én stor, hvis du hellere selv vil dele kagen.
  • Bag ca. 25 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af, og lav herefter frostingen. Pisk smør og flormelis sammen til det ligner groft sand. Hæld al flødeosten i på én gang og pisk til det er let og luftigt - gerne op til 5 minutter.
  • Læg den første kagebund på et kagefad og smør en fjerdedel af frostingen på. Læg en kagebund ovenpå og gentag med frosting. Afslut med den sidste kagebund og smør resten af frostingen ud over kagen.